grunwald1980 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Myslalem ze wchodzi na multik, ten vep albo tak cienki jak pletka, labo pletka tak gruba jak vep obie linki po 20lb.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg78 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) A i mi się udało wczoraj coś wydłubać ,ogólnie to był udany dzień w tym jeden grubasek no i chlub do wody Rządziły woby kubasa , wildrivera i Forecasta Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Greg78 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Piekne klenie.Tomy jak dlugi masz przypon?W sumie to nie jest mój sprzęt Kleniowy ale ja golę wszystkie lajty pod kleksy będzie X-Zoga 2kg.Wabie bezsterowe jakieś duże pijawy i inne paskudztwa konkretnych roizmiarów 7-8cm waga z 10-12g żeby można było po dnie szurać i cała filozofia.Klonki 30-40 mnie nie interesują.Jak ma łupnąć to niech to będzie konkret. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Udany dzień, prawie 40 kleksów a te najładniejsze:Ta ostatnia mamuśka z połową płetwy ogonowej przekroczyła trochę 50cmWszystkie ryby na wobki Kamila-bielika. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez rutra 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Bzura tak obdarowała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 pięknie wybarwione klenie, super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 rutraPięknie połowiłeś!Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Taki tam wczorajszy czterdziestak z mojego ciurku I powrót do domu: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Dzisiaj dla odmiany szukałem kleni w nizinnej rzece, w dwie godziny wyjąłem kilkanaście. Pewnie wynik byłby lepszy, ale przegrałem z komarami. Łowiłem na smużaki, królował "Muchowaty". 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Udany dzień, prawie 40 kleksów a te najładniejsze: Ta ostatnia mamuśka z połową płetwy ogonowej przekroczyła trochę 50cmWszystkie ryby na wobki Kamila-bielika.40? ładnie....wynik marzenie, gratuluję...a jeśli to z Bzury to już w ogóle czapki z głów Kiedyś jeździłem dość często nad tą rzekę, ale nie potrafiłem się dobrać to tamtejszych kleksów Edytowane 8 Czerwca 2014 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 40? ładnie....wynik marzenie, gratuluję...a jeśli to z Bzury to już w ogóle czapki z głów Kiedyś jeździłem dość często nad tą rzekę, ale nie potrafiłem się dobrać to tamtejszych kleksów 40-tak w Bzurze to mały kleń... Ja już miałem w tym roku dwie 50-ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 40-tak w Bzurze to mały kleń... Ja już miałem w tym roku dwie 50-ki.Czytaj dokładnie mowa o 40 sztukach za jednym posiedzeniem;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Dzięki, ale zaczynam się zastanawiać, czy dobrze zrobiłem chwaląc się tymi rybami. Zbyt mała rzeka, na takie przechwałki, a wiem jak to wygląda na przykład w Sochaczewie, gdzie w/g mnie powinny być najlepsze kleniowiska ale niestety populacja jazi i kleni w dużej mierze emigruje na patelnie. Jedyna rada, to zachować dla siebie informacje o miejscach połowu chociaż każdy, kto te ryby łowi jak zna rzekę, to doskonale wie, gdzie te ryby stoją. Co innego je skusić do brania i jeszcze jeden a właściwie dwa czynniki działają na ich korzyść - 1,5m dżungla roślinności porastająca brzegi i mali skrzydlaci krwiopijcy. Dla wiadomości, w sobotę i wczoraj dwie ryby przekroczyły nieznacznie 50cm, to niezły wynik ale widziałem też przynajmniej dwie szescdziesięcio centymetrowe ryby (z jedną przegrałem w sobotę) a kolega pod koniec kwietnia wyholował 63cm jazia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Artur gratulacje wynikow ciesze sie ze to rybki zlowione na moje bandyty swoja droga jest sie czym chwalic bo taki wynik to bardzo dobry wynik ... nie zdradzasz miejscowek i to najwazniejsze. a porzadni wedkarze wiedza ze ryby z bzury sa niejadalne smierdza i mozna dostac sraczki wiec nie warto ich jesc,a nawet zabronione jest ich spozywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Dzisiaj już standardowo, łowiłem na górskiej rzece, wyjąłem kilka kleni, ale i czasu miałem mniej niż wczoraj. Największy w granicach 45 cm. Jak zwykle o tej porze roku łowiłem na swoje sużaki. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Dzisiaj 3h na moim ciurku, wyjąłem 4 klenie z czwórką z przodu + masę trzydziestaków bohaterką dnia okazała się... moja myszka hand made 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Pride zrobisz mi takiego futrzaka? Wygląda obłędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 W sumie czemu nie tylko najwcześniej za 2 tyg, teraz uciekam na studia, a tam nie zabieram warsztatu bo bym musiał jechać wywrotką napisz jeszcze na pw, jaka długość 3cm? 4cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Pride eleganckie zrobiłeś foty. Połów też pierwsza klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Jeszcze sprzed wysokiej wody na Wiśle. Dzisiaj podczas testów kijka jeden skubaniec się uwiesił +-40cm na Rapalkę Original 5cm. Podczas pozowania do zdjęcia strzelił mnie ogonem po twarzy i sam sobie wrócił do wody . Rozbawił tym bardzo parę siedząca na bulwarze Edytowane 9 Czerwca 2014 przez mako150 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Jeszcze sprzed wysokiej wody na Wiśle. Dzisiaj podczas testów kijka jeden skubaniec się uwiesił +-40cm na Rapalkę Original 5cm. Podczas pozowania do zdjęcia strzelił mnie ogonem po twarzy i sam sobie wrócił do wody . Rozbawił tym bardzo parę siedząca na bulwarze 20140506_170428.jpg Coś do dużej Bromby ta Rapalka podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Kamil żyj nooooo! ......dziś łowiłem na Rapalkę, wtedy na Brombę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Muszę wybrać się kiedyś na południe i połowić w kamienistej rzece, piękne widoki i szybka woda tego mi brakuje nad wschodnimi rzeczkami. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Piękny klenior Kuba ale Twoje oczy mówią: daj nam się w końcu wyspać! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Muszę wybrać się kiedyś na południe i połowić w kamienistej rzece, piękne widoki i szybka woda tego mi brakuje nad wschodnimi rzeczkami. Na zachód od Twojego domu, mówisz i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi