Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Rybka 44cm jeszcze z niedzielnego klubowego wyjazdu. Rzeka Wisła, sprzętowo Phenix Elixir FX902, Daiwa Cetarte 2004CH żyłeczka 0.14mm i jako przynęta KillerEgg 15mm. Na tego mikrusa złowiłem zdecydowaną większość rybek. Jako przyłów zaliczyłem  brzanę 62cm również na KillerEgg 15mm, piękna rybka dała popalić.

57e99364edbef929med.jpg

• Like 9

Gratulacje Paweł. Miałem podobnego we wtorek (46cm) :) Twoje "jaja" 15mm to najlepszy wynalazek od czasu pługu dwuskibowego :D  Przy obecnym stanie wód i przejrzystości jedynie one dają u mnie jakieś efekty, a najlepiej sprawdzają się te z przyciętym sterem, które wykonałeś na próbę dla mnie. Postaram się w najbliższym czasie na priva napisać Ci obszerniejsze wnioski z testów prototypów, jak również tych bezsterowców. Pozdrawiam

Już wczoraj wieczorem wszyscy się dziwili że jakoś nie bardzo mam ochotę nawet na browarka?! Jak mogłem mieć gdy budzik ustawiony był już na godzinę czwartą? Normalnie jak za szkuta dzwadzieścia parę lat temu obudziłem się oczywiście przed budzikiem - dużo  wcześniej bo już o drugiej i jak tu spać kiedy ryby akurat w tym czasie mogą już nieźle żerować? krótka piłka i postanowiłem przywitać pierwszy brzask poranka tuż nad wodą. W ramach śniadania szybki fast food na stacji benzynowej i już około 3.15 stałem gotowy z wędziskiem w ręku nad brzegiem rzeki wypatrując pierwszych oznak żerowania kleni. To po prostu jest już choroba. Niedziela, 17 stopni, lekko trącona woda, śpiew ptaków oraz smuga na powierzchni wody pozostawiana przez smużaczka - czego mi mi więcej do szczęścia potrzeba?!

331k80p.jpg

Ryby zaraz o świcie jakoś nie bardzo miały ochotę na współpracę. Kilka małych kleników, uklejki czy też jelce. Ale na rybach jakoś nie specjalnie mi dzisiaj zależało. Dopiero około godziny 9j zaczęły pojawiać się pierwsze przyzwoite klenie pod nogami. Prawdziwa zabawa rozpoczęła się około godziny 10j gdy słonko świeciło już dość wysoko oraz zerwał się silny wiatr! Co prawda ciężko jest rzucać wobkiem którego waga nie przekracza 2g na przyzwoite odległości ale jednak odrobina wysiłku opłaciła się w postaci 13tu miarowych kleni z których największy miał 42 cm.

35n2ezs.jpg

e1c380.jpg

Cieszę się że dzisiejszy wypad nad wodę nawet się udał ponieważ znowu zmuszony jestem odłożyć wędziska do szafy na dłuższy czas   :angry:

Nie mniej jednak pomimo niezbyt sprzyjającej braniom pogody udało mi się bardzo miło spędzić dzisiejsze przedpołudnie nad brzegami rzeki pełnej kleni   B)

Edytowane przez Winko
  • Like 23

Niedzielny poranek, gliniasto- piaszczysta prostka.

attachicon.gifIMG_1868.JPG

attachicon.gifIMG_1870.JPG

attachicon.gifIMG_1872.JPG

15 minut "poniżej"

attachicon.gifIMG_1877.JPG

attachicon.gifIMG_1878.JPG

wracaj do domu :)

attachicon.gifIMG_1873.JPG

Sprzętowo MHX F865, TP 1000, żyłeczka 0,16 i robal złapany w Rzeszowie ;)

Piękne kolorki.Melduję się u Ciebie już nie długo :D

Gratuluje Winko ładne klenie! :)

Dzisiejszy wypad nad odre i kilka kleni udało się złowić ;) najwiekszy 45, reszta to maluszki!

Kurcze, jak dla mnie w ostatnich dniach 45 cm jest nie doścignione! Normalnie szczęścia brakuje! Mam to nieco gdzieś bo jak dla mnie to na dzień dzisiejszy tylko czas wspólnie z rodziną i nad wodą się liczy !!! Dzięki za GRATY i również czoła chylę  ;)

Edytowane przez Winko
  • Like 2

Rano było nieźle, później już gorzej-ryby były ale nie chciały się zapinać,50cm nie pękło choć nie dużo brakło.Na kiju przez ok.2 minuty chodził sporo większy ale wygrał. Wszystkie na wobki bielika, z tym, że do bańdziorka dołączyła mrówa.

post-48278-0-19138000-1404069198_thumb.jpgpost-48278-0-13772500-1404069238_thumb.jpgpost-48278-0-98213000-1404069272_thumb.jpgpost-48278-0-73618400-1404069305_thumb.jpgpost-48278-0-61016100-1404069337_thumb.jpg

Edytowane przez rutra
  • Like 13