Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Super foto -miazga. :clappinghands: :good:

A Bóbr to ten co trzyma klonka  ;)  ;)  ;) :lol:   ,czy o rzekę chodzi :P :whistling:

Dzięki za dobre słowo :)

Co do Bobru/Bobra - facet na zdjęciu (Igor Glinda z Tartaku) w sumie mieszka jakieś 10 metrów od rzeki o tej nazwie, więc w zasadzie obie odpowiedzi mogą być prawidłowe ;).

• Like 2

Podczas tygodniowej delegacji gdzieś w północnej Polsce udało mi się znaleźć jeden dzień na łowienie w pewnej rzece. Tak pięknej rzeki u siebie w regionie jeszcze nie widziałem.. do maksimum rozpaliła moje uczucia. Ledwo przystanęliśmy na pierwszym moście i od razu dojrzeliśmy przepiękne kluchy.. Nie mogłem biernie ich obserwować  :D po kilku rzutach dużego piankowca zasysa pierwsza rybka, 40+

Później udało się jeszcze dołowić klenia na 47:

i kolejnego 40+:

Widok zasysającej wielkiego piankowca paszczy: bezcenny  :lol: pozostaje tylko żal, że nie było czasu by połowić dłużej..

Klimat jako żywo z Czarnej Hańczy, na której to miałem okazję dwa tygodnie temu popływać kajakiem z rodzinką. Ale takich klusek to tam nie było widać, pewnie się pochowały przed wiosłami...

Przepiękne ryby, gratuluję !!!

Slavo

Gratulacje wszystkim lowcom, arhuku - dawno nie widzialem tak pieknych fotek.. Pozazdroscic.

Cos z mojej Nidd:

2014-07-27_10-23-39_231_zps0810c9a5.jpg

Oprocz tego bylo jeszcze Cos (przez duze C), co rozgielo 2 groty w kutej kotwicy nr 10 i wybralo wolnosc ;)

Mam nadzieje jeszcze spotkac jegomoscia..

• Like 4

Dzięki za dobre słowo :)

Co do Bobru/Bobra - facet na zdjęciu (Igor Glinda z Tartaku) w sumie mieszka jakieś 10 metrów od rzeki o tej nazwie, więc w zasadzie obie odpowiedzi mogą być prawidłowe ;).

A ja już kombinowałem, czy to jakaś reinkarnacja na żywo w Twoim wykonaniu  :doh:  :good:  :lol:  :lol:  :lol:

Oj posypało kluchami - GRATY!

Wczorajszym popołudniem w końcu udało mi się na spokojnie wyjść nad wodę. Klenie nie bardzo były chętne na współpracę. Brań było niewiele i do tego bardzo chimeryczne. Mimo to udało mi się złowić kilka kleni. Dwa największe to 40 oraz 48 cm. Szkoda tylko że kamerka spadła mi z głowy do wody i nie udało mi się nagrać momentu zbierania smużaczka z powierzchni wody. Całe szczęście że kamerka jednak nadal działa bo szkoda by było utopić na dobre taką kaskę którą za nią zapłaciłem!

2a6ldw5.jpg
2rma9l4.jpg
40cm
js0oap.jpg
oraz 48cm
  • Like 32

Gratulacje Winko, widzę, że chrabąszcze jak zwykle na topie u Twoich kleni ;)

a to mój dzisiejszy, a właściwie wczorajszy 50+ na bzyka. W końcu przekroczyłem tą magiczną piątkę z przodu! :)

Rzeka Odra.

post-51785-0-16318500-1406758999_thumb.jpg

Edytowane przez skibek20
  • Like 25