Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dzisiaj ogólnie z braniami słabo.Praktycznie tylko dwie ryby na kiju,jedna ryba około 45 cm spadła po krótkim holu, ale udało się wyjąć klenia 52cm.Kleń zebrał z powierzchni Lil Buga i od razu wbił się w zielsko.Gdyby to była mniejsza ryba to bym sobie odpuścił,ale wiedziałem,że kleń jest konkretny i po krótkim namyśle wszedłem po pas w ubraniu do wody...I za chwilkę kleń ląduje w podbieraku...

Niestety jak to zwykle bywa ,fajna ryba,to jestem sam na rybach...I tylko takie fotki moim biedronkowym aparatem wyszły... :)

post-46066-0-22265000-1407006982_thumb.jpg

post-46066-0-46585400-1407007034_thumb.jpg

post-46066-0-87208100-1407007091_thumb.jpg

post-46066-0-23354600-1407007152_thumb.jpg

Edytowane przez tomas
  • Like 21

U mnie dzisiaj ogólnie z braniami słabo.Praktycznie tylko dwie ryby na kiju,jedna ryba około 45 cm spadła po krótkim holu i ale udało się wyjąć klenia 52cm.Kleń zebrał z powierzchni Lil Buga i od razu wbił się w zielsko.Gdyby to była mniejsza ryba to bym sobie odpuścił,ale wiedziałem,że kleń jest konkretny i po krótkim namyśle po pas w ubraniu do wody...I za chwilkę kleń ląduje w podbieraku...

Niestety jak to zwykle bywa ,fajna ryba,to jestem sam na rybach...I tylko takie fotki moim biedronkowym aparatem wyszły... :)

attachicon.gifIMG_0695.JPG

attachicon.gifIMG_0697.JPG

attachicon.gifIMG_0722.JPG

attachicon.gifIMG_0726.JPG

Może i nie dziwne ale, podoba mi się  :) .

Niespodziewana prześwietlona konwencja i wszystko widać :) . Fajne :)

Ja też dziś wyskoczyłem po zmroku nad naszą Warszawską Wisełkę. Łowiłem całe 7min !!! Szaleństwo, no nie? :ph34r:  Mieszkańcy Warszawy wiedzą co mnie właśnie wygoniło z nad wody :D . Udało mi się jedank w capnąć jednego Pana Klenia, taki około 45/50cm. Dokładny pomiar będzie jutro jak zmierzę rękojeść ;) . Złapany na Rapalkę Original 7cm na rafie. Sprzętowo Lamiglas Xsh1142M, Red Arc 10400 i plecionka 18lb(naprawdę z jakieś 10/12lb).

post-53213-0-20838700-1407181402_thumb.jpg

• Like 8

Znalazłem ostatnio miejsce na Małej Wiśle gdzie 50cm kleń pływał 2 metry od brzegu i wykazywał zerowe zainteresowanie moimi kleniowymi wobkami i obrotówkami od 00 do 2 z prądem i pod prąd. Dlatego kiedy zobaczyłem na zdjęciu tą niebieską gumkę pomyślałem, że może ona być rozwiązaniem. Ale jak prowadzić taką gumę? Spokojnie, płytko troche jak na bolenia czy bardziej ostro?

• Like 1