Winko Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Pride super foto relacja! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Witam, kolejny smakosz moich wobków, październikowy, gruby "beny" w rozmiarze "55". Edytowane 6 Listopada 2014 przez @spius83 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Śliczna klucha!!! Gratuluję!!! Mi dzisiaj udało się wyjąć 11 kleni a właściwie keników bo wszystko max wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Śliczniutki ten ,,beny'' - graty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Dzis rano mialem dylemat czy Odre witac na lekko czy jednak ciezko. Wybralem opcje druga czego zaluje) Podczas oblawiania glowki obok rozlozyl sie gosciu z gruntem. Gadka szmatka i opowiada jak to tydzien temu polowil na owej glowce. Mowi mi ze mial jaziki i dwa klenie. Jeden potargal mu zestaw i poszedl a drugiego wyjal taki ot okolo 3kg... Szczena mi opadla bo nigdy bym nie obstawial ze to kleniowa miejscowka. Mowi mi ze on ryb nie zabiera bo to bo tamto. Ja na to ze dobrze ze sie to chwali, a on mi dodal, ze klenia jednak wziol..ehhh do teraz serducho mi peka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Dzięki Panowie, morda mi się cieszyła jak diabli, chociaż nie jest to moja życiówka. Skubaniec był tak gruby, że miałem problemy chwycić go za kark . Szkoda tylko, że w ostatnim momencie cofnął troche ogon do tylu i wyszło jakby był nieproporcjoinalny, ale i tak fote robiłem sam więc najgorzej nie wyszło. Nie mam pojęcia jak można zabić taką rybę !!! .. Szczena mi opadla bo nigdy bym nie obstawial ze to kleniowa miejscowka.Właśnie o to chodzi, mit woblerka kleniowego w rozmiarze max 4 cm i "typowe" miejscówki jest tak mocno zakorzeniony, że ciężko się przelamać. Przerabiałem to na własnej skorze. Nie jestem typowym kleniarzem łowiącym na wobki 2-3 cm. Nie mogę pochwalić się ilością jak inni koledzy, łowię raczej kilka w sezonie, ale co najbardziej cieszy to złowienie ryby nie schematycznie. Duża ryba to leń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Szybki wypad po pracy na pół godziny dosłownie, szczupaki nie brały, za to skusił się na siedmiocentymetrowego poppera własnej produkcji kleń długości 44 cm. Zdjęcie robione na szybko na trawie, najlepsza była mina dwóch gości, którym nie w smak było to, jak kleń odpływał od brzegu. Sprzętowo raczej nie kleniowo, bo i plecionka i przypon tytanowy o wytrzymałości 5 kg. W tej rzece wsześniej łowiłem dużo kleni na mrówki, ryby max do trzydziestu pięciu centymetrów, większe się spinały, ale po tym, jak zaczęły się nimi na początku jesieni wyjątkowo interesować szczupaki, zacząłem używać innych przynęt.Na zdjęciach widać jeszcze kawałki trzciny na popperze, nie chciałem, żeby przytrzymywać rybę dłużej na powietrzu, więc zdjęcia po prostu nie powalają. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Gratuluje Wszystkim łowcom pięknych kleniorów.Ja na klenie chodzę z wobkami od 4cm...Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Dziś przeklepałem "swój" odcinek Wisły, Zimno niemiłosiernie, ręce marzły... mało przyjemnie. Jeszcze w zeszłym tygodniu pięć kleni i sporo brań a dziś nawet dotknięcia.Ryby wyniosły się chyba na głębsze odcinki, woda bardzo się wychłodziła od zeszłego tygodnia. Woda ma iść sporo do góry, trzeba jeszcze popróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Jesienna "paskuda" przyprószona liściem. Trochę smutny...zima idzie . Do "5" z przodu zabrakło niewiele. Edytowane 29 Października 2014 przez @spius83 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Gratuluje klenora, fajna jesienna ryba. Cieszy zwłaszcza o tej porze. Dobrać się do tej ryby w tym zimnym klimacie... szacun.Ja jeszcze skoczę raz, może dwa i pożegnam się do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Kolejna ładna kluska! Graty!!! Ja na klenie wybieram się dopiero od połowy listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Czasem znajdę się w odpowiednim miejscu, o odpowiedniej porze . Powodzenia sezon trwa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Wczoraj szybki wypad na Ropę w poszukiwaniu jesiennych kleni. Rzeka przywitała mnie takim widokiem: Miałem 3 godzinki, więc postanowiłem obskoczyć co lepsze miejscówki- opłaciło się. Po dotarciu na pierwszą ,na koniec agrafki powędrował wobler produkcji kol. @Tszonek. Na efekty nie trzeba było długo czekać- pierwszy kleń szybko zameldował się na brzegu. Następną miejscówką była spokojna płań, tutaj najlepsze rezultaty miałem ostatnimi czasy na twister z podwójnym ogonkiem i wczoraj również nie zawiódł, wyjechało na niego koło 5 kleni z 20m rzeki Na kolejnych płaniach dołowiłem jeszcze 3 klenie i nadszedł czas aby zmykać do domu,dzien uważam za bardzo fajnie spędzony 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Gratki koledzy ładnych Kleni . Mój dzisiejszy z pod krzaczka ,branie bardzo delikatne ,skusił się na swojaka wolno prowadzonego. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Piękna klucha Pawle Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Dzięki Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Dzisiaj bardzo szybki wypad w poszukiwaniu kleni, miałem zaledwie 2h łowienie, później trzeba było zwijać manatki i zasuwać na studia.Ropa jak zwykle bardzo klimatyczna: Zdecydowałem, obłowić porządnie tylko jedną płań (jakieś 30m rzeki). Na efekty nie było trzeba długo czekać, klenie meldowały się całkiem przyzwoicie. Szkoda tylko, że nie miałem czasu bawić się w fotografa i uwieczniłem zaledwie kilka z nich: Kolejny fajny wypada- zaliczony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejp Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 I to bardzo udany wypad jak na 2 godziny. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Paweł zaczyna swoje coroczne kleniory ps. zdjęcie mi się nie wyświetla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Paweł zaczyna swoje coroczne kleniory ps. zdjęcie mi się nie wyświetla Fakt , mi też się nie wyświetla , wrzucam jeszcze raz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 No to standardzik się zaczyna teraz widzę. Wisła? Czy tam gdzie w zeszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Jeszcze wisła , ale na razie mam po kleniach , dzieciak mój dziś złamał mi Batsona , jeszcze nie mogę dojść do siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) ... współczuję... Edytowane 3 Listopada 2014 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Jeszcze wisła , ale na razie mam po kleniach , dzieciak mój dziś złamał mi Batsona , jeszcze nie mogę dojść do siebie.W którym miejscu złamany ?? Może da się naprawić ?? Czasem nie jest tak źle jak to wygląda .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi