Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Eh, szkoda, że nie mogę się zjawić, teraz to tylko studia, studia i jeszcze raz studia... :unsure:  będę trzymał kciuki żeby rybki dopisały ;)

ps. klusek z 5 z przodu uwieczniony na kamerce? nie widzę na głowie ;)

Owszem, kamerka była na głowie. Takiego brania i holu dawno już na kiju nie mialem, kleń robił świece niczym szczupak!

• Like 1

Panowie, pomocy. Znalazłem miejscówkę... Z Kleniami. Kleniami powyżej 40 cm, jest pare sztuk około 6 dyszek. Stoją w stadzie. Rzeka ma głębokośc metr, metr dwadzieścia, stoją przy dnie. Pod przeciwległym brzegiem. No i teraz problem. Mają mnie pod płetwą ogonową. Nie interesuje ich nic. Odsuwają się od przynęty, spływają niżej, i po chwili stado wraca. Żyłka 0.14, niżej nie zejde bo jak mi weźmie taka kolumbryna to porwie w pi...piriri. Problem jest taki że mnie widzą, ale nie płoszą się, dopiero po paru rzutach spływają, i wracają po paru minutach. Dodam że rzeka jest wybrukowana małżami.... Nie wiem skąd one tam, ale są. Do suchej muchy nie wychodziły, nimfe też mialy w nosie. Woblerki, twisterki, też nie powodowały u nich chęci na obiadek. Macie jakieś rady? :( Bo walcze z nimi 3 dzień pod rząd bez efektów, i już wczoraj miałem ochote wędkę sobie w poprzek w tyłek wepchnąc z irytacji...

Spróbuj w nocy,  na niewielkiego płytko chodzącego wobka - może zadziałać. Niestety to łowienie późno w nocy 24 00 -4 00.

Ale warto spróbować największe ryby są wtedy mniej ostrożne a jeszcze w miarę ciepło i jest szansa że będą żerować  :)

Może i ja dziś zostanę nieco dłużej nad wodą i również spróbuję po zmroku na smużaczki? Przed wczoraj klenie pięknie zbierały z powierzchni wody za dnia, ciekawsze fragmenty znad rzeki Ropy widziane z mojego punktu widzenia - czyli video relacja na YT.

Serdecznie zachęcam do oglądania.

• Like 18

Winko Filmik oglądałem dopiero teraz, bo biegałem od południa za kleniami smile.png
Filmik oczywiście że się podoba, widzę znajome miejsca, kiedyś tam wpadnę smile.png Piękna klucha i cudowne branie!!!
Jak już wcześniej wspomniałem biegałem dzisiaj za kleniami, ładnych parę godzin. 
Przeszedłem dobrych kilka kilometrów smile.png Udało mi się złowić trzy klenie, które stały przed przelewami bądź w rynnach. 
Ogólnie bardzo miło spędzony dzień nad wodą smile.png 
@ donkicha Miło było Cię poznaćsmile.png! Wpadnij kiedyś jeszcze 
smile.png!

cc6450e7-09ba-4fb3-b72c-484a2cb63c56_zps

31d603f6-fd80-4494-b8c1-d9260a427a32_zps

82ae261b-40e3-48b4-8b53-a5c01d7daa5c_zps

e79c7fb7-35b7-4c8a-a95f-dafcf05cd9d4_zps

5961c8c6-2aec-4ef9-b684-79a6119c3dc4_zps
Edytowane przez TOMI803
  • Like 7

Bardzo mi milo że Wam się koledzy podobało :)

@TOMI803 widzę że Ty również dziś nie próżnowałeś - ładna kluska - GRATY!!!

Ja dziś również wybrałem się nad wodę ale... Bez szału. W nocy przykręcili kurek na zaporówce kilkanaście kilometrów powyżej i poziom wody spadł o jakieś 15 cm w połączeniu ze wschodnim wiatrem skończyło sie tylko na 8iu kleniach z czego największy ledwo na forumowe minimum. Jednak czas spędzony nad wodą - BEZCENNY  :D 

28r2io0.jpg

2db5r2v.jpg

• Like 7

W końcu dziś listonosz dostarczył długo wyczekiwane przeze mnie paczki, Wobki od Janusza Ryczkowskiego oraz od @Bielika!!! 

Środa zapowiada się ciekawie  :) 

vnkpc3.jpg

n9745.jpg

Ciekawe jaka będzie reakcja kleni na tego typu wabiki o tej porze roku? Próbował już ktoś może łowić na te modele w chłodniejszych porach roku?

• Like 8

W końcu dziś listonosz dostarczył długo wyczekiwane przeze mnie paczki, Wobki od Janusza Ryczkowskiego oraz od @Bielika!!! 
Środa zapowiada się ciekawie   :)

Ciekawe jaka będzie reakcja kleni na tego typu wabiki o tej porze roku? Próbował już ktoś może łowić na te modele w chłodniejszych porach roku?

Mnie się z wiosny trafił na JR chłodny Janek

10806388_1012880738727906_57928020148925

Edytowane przez guciolucky
  • Like 17