TOMI803 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) Winko Pierwszy wypad na klenie i 5 z przodu. Boję się co będzie dalej.... Gratulacje!!! Edytowane 13 Listopada 2014 przez TOMI803 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Eh, szkoda, że nie mogę się zjawić, teraz to tylko studia, studia i jeszcze raz studia... będę trzymał kciuki żeby rybki dopisały ps. klusek z 5 z przodu uwieczniony na kamerce? nie widzę na głowie Owszem, kamerka była na głowie. Takiego brania i holu dawno już na kiju nie mialem, kleń robił świece niczym szczupak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Panowie, pomocy. Znalazłem miejscówkę... Z Kleniami. Kleniami powyżej 40 cm, jest pare sztuk około 6 dyszek. Stoją w stadzie. Rzeka ma głębokośc metr, metr dwadzieścia, stoją przy dnie. Pod przeciwległym brzegiem. No i teraz problem. Mają mnie pod płetwą ogonową. Nie interesuje ich nic. Odsuwają się od przynęty, spływają niżej, i po chwili stado wraca. Żyłka 0.14, niżej nie zejde bo jak mi weźmie taka kolumbryna to porwie w pi...piriri. Problem jest taki że mnie widzą, ale nie płoszą się, dopiero po paru rzutach spływają, i wracają po paru minutach. Dodam że rzeka jest wybrukowana małżami.... Nie wiem skąd one tam, ale są. Do suchej muchy nie wychodziły, nimfe też mialy w nosie. Woblerki, twisterki, też nie powodowały u nich chęci na obiadek. Macie jakieś rady? Bo walcze z nimi 3 dzień pod rząd bez efektów, i już wczoraj miałem ochote wędkę sobie w poprzek w tyłek wepchnąc z irytacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Spróbuj w nocy, na niewielkiego płytko chodzącego wobka - może zadziałać. Niestety to łowienie późno w nocy 24 00 -4 00.Ale warto spróbować największe ryby są wtedy mniej ostrożne a jeszcze w miarę ciepło i jest szansa że będą żerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jesteś pewien że to są klenie? Może to jest stado świnek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 O ja, nocą... Będzie cieżka misja, bo nie mam samochodu a dojazd tylko busem. Ale może coś wykombinuję...Winko, jak najbardziej, to kleniska, no 5 procent szansy dam że to jazie. Ale to klenie, tej japki wielkiej nie da rady z niczym pomylić. Świnki u mnie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Kolega ma racje, ,napewno podejdziesz je w nocy, na płytko schodzącego wobka i niekoniecznie o zerowej ,ja o tej porze roku spróbowałbym między 20 a 22.Przynajmniej tak u mnie biorą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Może i ja dziś zostanę nieco dłużej nad wodą i również spróbuję po zmroku na smużaczki? Przed wczoraj klenie pięknie zbierały z powierzchni wody za dnia, ciekawsze fragmenty znad rzeki Ropy widziane z mojego punktu widzenia - czyli video relacja na YT.Serdecznie zachęcam do oglądania. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejp Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Świetna relacja , brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas202 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Pięknuśny ten ostatni klonek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Tomek gratulacje ! Fajnie, że na dzień dobry tak sobie połowiłeś . Lampka wina za Twoją 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Winko Filmik oglądałem dopiero teraz, bo biegałem od południa za kleniami Filmik oczywiście że się podoba, widzę znajome miejsca, kiedyś tam wpadnę Piękna klucha i cudowne branie!!!Jak już wcześniej wspomniałem biegałem dzisiaj za kleniami, ładnych parę godzin. Przeszedłem dobrych kilka kilometrów Udało mi się złowić trzy klenie, które stały przed przelewami bądź w rynnach. Ogólnie bardzo miło spędzony dzień nad wodą @ donkicha Miło było Cię poznać! Wpadnij kiedyś jeszcze ! Edytowane 15 Listopada 2014 przez TOMI803 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Bardzo mi milo że Wam się koledzy podobało @TOMI803 widzę że Ty również dziś nie próżnowałeś - ładna kluska - GRATY!!!Ja dziś również wybrałem się nad wodę ale... Bez szału. W nocy przykręcili kurek na zaporówce kilkanaście kilometrów powyżej i poziom wody spadł o jakieś 15 cm w połączeniu ze wschodnim wiatrem skończyło sie tylko na 8iu kleniach z czego największy ledwo na forumowe minimum. Jednak czas spędzony nad wodą - BEZCENNY 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Bardzo fajny film Tomku.Motywujesz do dzialania.Kilka pomysłów spróbuję wdrozyc u siebie, moze poskutkuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Dzięki Tomku i wzajemnie Mam taką nadzieję, że co nam powodzie i burzowe lato zabrało, to jesień i łagodna zima nam odda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Piękne ryby , szczególnie o tej porze roku. Takie relacje ogląda się z zapartym tchem i odrobiną zazdrości.Szacun i gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 W końcu zmontowałem filmik z wiosny: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 @Michcio piękna sztuka - gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejp Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Fajny klenik i grubiutki. Gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 W końcu dziś listonosz dostarczył długo wyczekiwane przeze mnie paczki, Wobki od Janusza Ryczkowskiego oraz od @Bielika!!! Środa zapowiada się ciekawie Ciekawe jaka będzie reakcja kleni na tego typu wabiki o tej porze roku? Próbował już ktoś może łowić na te modele w chłodniejszych porach roku? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Ale armia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Daj znać jak wypadną testy. Kolega wczoraj na Odrze zaliczył 51 cm na boleniówkę , co prawda wolno prowadzoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) W końcu dziś listonosz dostarczył długo wyczekiwane przeze mnie paczki, Wobki od Janusza Ryczkowskiego oraz od @Bielika!!! Środa zapowiada się ciekawie Ciekawe jaka będzie reakcja kleni na tego typu wabiki o tej porze roku? Próbował już ktoś może łowić na te modele w chłodniejszych porach roku? Mnie się z wiosny trafił na JR chłodny Janek Edytowane 17 Listopada 2014 przez guciolucky 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Ma jakiegoś pryszcza przy linii bocznej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Ma jakiegoś pryszcza przy linii bocznej To narybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi