suhhar Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Już wiem po co Winko jezdzi na zachód do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dziś w końcu coś czego w moim wydaniu jeszcze nie było - trzy godzinki na Ropie ale tym razem bez smużaków!!! W sumie udało mi się dziś złowić 11 kleni z czego trzy największe miały 40, 41 oraz 43 cm które skusiły sie na wobki Janusza Ryczkowskiego. Niestety ale zapomniałem dziś aparatu więc fotki z kamerki sportowej nie powalają jakością. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 W końcu dziś listonosz dostarczył długo wyczekiwane przeze mnie paczki, Wobki od Janusza Ryczkowskiego oraz od @Bielika!!! Środa zapowiada się ciekawie Ciekawe jaka będzie reakcja kleni na tego typu wabiki o tej porze roku? Próbował już ktoś może łowić na te modele w chłodniejszych porach roku? Myślę Tomek, że nikt Ci nic mądrego nie doradzi . Pragnę przypomnieć, że Twoje klenie w połowie listopada reagują na smużaki ! Nie zdziwiłbym się jak by killerem w styczniu i lutym u Ciebie był Slider 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 WitamNajwiększy z dzisiejszej wyprawy. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 W końcu dziś listonosz dostarczył długo wyczekiwane przeze mnie paczki, Wobki od Janusza Ryczkowskiego oraz od @Bielika!!! Środa zapowiada się ciekawie Ciekawe jaka będzie reakcja kleni na tego typu wabiki o tej porze roku? Próbował już ktoś może łowić na te modele w chłodniejszych porach roku? Jak byłem w Gorlicach na Wszystkich Świętych to najlepszy był hornet 3cm pływający w jasnych barwach. Nigdy wczesniej na Ropie nic na niego nie złowiłem. Brały tylko przy dnie woblery idące w pół wody były ignorowane. W sumie tylko 3 godziny łowienia 6 kleni dwa okonie i miarowy pstrąg potokowy jako przyłów. Łowiłem koło Glinika poniżej elektrowni. Szkoda że tak krótko. Uwielbiam Ropę za jej klenie a niestety jestem tam raz w roku albo wcale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto83 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Ładne rybki w pięknej scenerii!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Yyyy @Krisu23 mam dziwne wrażenie, że spotkaliśmy się na Ropie w Gorlicach ze 3 lata temu. Było to w okolicach Bożego Narodzenia, wspominałeś, że jesteś na Ropie średnio raz w roku i u siebie latasz za boleniem (pokazywałeś mi zdjęcia na telefonie). Miałem wtedy z 16 lat woblery też chyba sobie pokazaliśmy. Klenie wtedy łowiłeś na gumowe coś na 3g główce. Wszystko to miało miejsce w Gliniku, koło GORGAZU. Czy to byłeś Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 A ja jeszcze takie pytanko mam... Czy klenie jeszcze beda zmieniać stanowiska? Bo tak czekam na zmętnienie wody przez snieg, może wtedy sie uda, ale zastanawia mnie, bo prognoza pogody mówi u mnie o ładnej pogodzie gdzieś pare dni w miesiąc grudzień, czy klenie sie przemieszczą, czy stadko dalej bedzie w tym miejscu w którym je namierzyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) ,,, Edytowane 25 Listopada 2014 przez mtz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Równe 30cm - taki mi sie wczoraj uwiesił na gruntówce (...)Wykasuj zdjęcie, zanim któryś mod się dopatrzy, pomijam już, że na grunt złowiony, ale :http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdjęć-na-forum-jerkbaitpl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 A ja jeszcze takie pytanko mam... Czy klenie jeszcze beda zmieniać stanowiska? Bo tak czekam na zmętnienie wody przez snieg, może wtedy sie uda, ale zastanawia mnie, bo prognoza pogody mówi u mnie o ładnej pogodzie gdzieś pare dni w miesiąc grudzień, czy klenie sie przemieszczą, czy stadko dalej bedzie w tym miejscu w którym je namierzyłem? Łowienie kleni zima to nie to samo co latem. W chłodniejszych porach roku klenie podobnie jak większość pozostałych gatunków ryb udaje się na swoje zimowiska. W ostatnich latach bywa z tym jednak różnie ze względu na łagodne zimy jakie mamy w kraju. Na ten rok też trzaskających mrozów nie zapowiadają więc z przemieszczaniem sie kleni w łowisku może być bardzo różnie tzn. owszem mogą się przemieścić lub też nie, jeżeli już to nie na znaczną odległość. Prawdę mówiąc ciężko coś w 100% powiedzieć ,,na pewno". Może nie ma sensu czekać na pośniegówkę? Może wystarczy się troszkę postarać, troszkę mniej im sie pokazywać na oczy. Spróbuj bo sądzę że warto a taki wypracowany o tej porze roku kleń cieszy o niebo bardziej jak te łowione latem z marszu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Jedyny z soboty. Niecałe 46 cm. Przypadkowy niestety, bo nastawiałem się na bolenie i sandacze, ale uratował mi cały wyjazd, bo poza nim - zero. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) WitamDzisiejsze mroźne rybki. Przed wstawieniem zdjęć zapoznaj się z zasadami ich publikacji na JB.PL:http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ Jedna była naprawdę galanta lecz po zacięciu poszła z hamulca prosto w zatopione drzewo i tyle ją widziałem. Pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2014 przez mario 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Złowiony w 1 rzucie na 12,5 cm savage gear canibala w kolorze firetiger 54 cm bodajże .... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ładna klucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor269 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Piękna kluchaGratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 WitamDzisiejsze zimne rybki. Pozdrawiam. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Piękne zimne kluski Gratuluję!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Dzięki,dopiero teraz zaczynają brać te większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Dzięki,dopiero teraz zaczynają brać te większe.To dobra wiadomość Trzeba nacierać, dopóki pogoda pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Piękne kluski @rafix - graty Ja ruszam nad wodę dopiero ... zaraz po świętach. Na jakie wobki połowiłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 3,5 - 4 cm schodzące na 2-2,5 m.Ryby obecnie siedzą w głębszych dołkach i rynnach.Wczoraj przyszło ocieplenie i rybek sporo lecz max 35 cm. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 szkoda ze nie podales marki woblerow bo chetnie bym kupil kilka sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blady91 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam Panowie.Mam pytanie czy, któryś z forumowiczów miał kiedyś możliwość łowić klenie w holandii, a dokładnie w okolicach miasta Venlo. Aktualnie przebywam w tych okolicach i chciałbym zebrać kilka informacji na temat wód na pobliskich terenach. Byłbym bardzo wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam Panowie.Mam pytanie czy, któryś z forumowiczów miał kiedyś możliwość łowić klenie w holandii, a dokładnie w okolicach miasta Venlo. Aktualnie przebywam w tych okolicach i chciałbym zebrać kilka informacji na temat wód na pobliskich terenach. Byłbym bardzo wdzięczny PozdrawiamProponuję Koledze założyć osobny temat w "Ogólne" aby tutaj nie robić bałaganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi