Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Apogeum głupoty rozegrało sie w ubiegłym roku, gdy na ten odcinek sprzedano ponad 200 rocznych licencji (ok 9km) Ryby się skończyły a te co zostały zrobiły zapewne profesurę i już nie będą łatwą zdobyczą ;)

Madry Niemiec po szkodzie :)

Mam nadzieje ze do boleni jeszcze sie nie dobrali, ta rzeka spedza mi sen z powiek.Szkoda tych pieknych brzan, nie ukrywam ze glownie z ich powodu bede staral sie o niemiecka karte.

Wczoraj z samego rana uciekłem jak najdalej od lodówki - aż nad wodę w efekcie czego udało mi się przechytrzyć dwa klenie takie pod 4kę. Dziś również na godzinkę wybrałem sie nad wodę. Już w pierwszym rzucie, tuż pod nogami przywalił mi piękny kleń ale nie było szans na zacięcie i tylko pokazał się na ułamek sekundy tuż pod powierzchnia wody (zdążyłem nawet dostrzec na nim duża szramę) i odpłynął sobie jakby nigdy nic. W kilku następnych kilku rzutach siadł ale twierdzę że juz dużo mniejszy kleń ot tak na otarcie łez. Dziś również kilerem okazał się wobek Janusza Ryczkowskiego.

r2kbqf.jpg

• Like 20

Wczoraj z samego rana uciekłem jak najdalej od lodówki - aż nad wodę w efekcie czego udało mi się przechytrzyć dwa klenie takie pod 4kę. Dziś również na godzinkę wybrałem sie nad wodę. Już w pierwszym rzucie, tuż pod nogami przywalił mi piękny kleń ale nie było szans na zacięcie i tylko pokazał się na ułamek sekundy tuż pod powierzchnia wody (zdążyłem nawet dostrzec na nim duża szramę) i odpłynął sobie jakby nigdy nic. W kilku następnych kilku rzutach siadł ale twierdzę że juz dużo mniejszy kleń ot tak na otarcie łez. Dziś również kilerem okazał się wobek Janusza Ryczkowskiego.

r2kbqf.jpg

Ropa ??

Widzę woda jeszcze żyje ...i klenie współpracują

• Like 2

Mam nadzieję, że i moja "mała" rzeczka po ukończeniu renaturalizacji ujściowego odcinka odżyje i jak dawniej będą masowo do niej wchodzić na zimę i na tarło duże białe drapieżniki z macierzystej rzeki...

Pierwsze oznaki poprawy już były a to mały srebrniaczek albo kleń 60+ ten ze zdjęcia. Zapewne nie uda mi pobić rekordu Tomka Krzyszczyka ale szansa na przekroczenie 70-ki jest bardzo realna  :)

A jaki jest rekord Tomka K.??

3 lata temu spacerowałem brzegami Ropy za kluchami, ryby nie wykazywały większego zainteresowania przynętami, więc postanowiłem pójść pogadać z siedzącym nieopodal wędkarzem. Był to człowiek starszej daty, łowił z gruntu. Rozmowa się kleiła i tak od tematu do tematu zaczął opowiadać o kleniach jakie udało mu się złowić. Zaskoczył mnie jak wyciągnął telefon i powiedział, że pokaże mi swoją życiówkę złowioną na czereśnię(raczej rzadko starsi wędkarze uwieczniają swoje zdobycze). Jak zobaczyłem zdjęcie to szczena opadła mi do samej ziemi. Pan kleń musiał być tej samej daty co owy wędkarz, miał.....72cm...:) zdjęcie było robione przy miarce, szkoda, że nie poprosiłem o przesłanie przez BT bo byłoby co zaprezentować.

Oczywiście nikt mi na słowo wierzyć nie musi ;)

Oczywiście, nie przewidział  aparatu ....cholera .... :D

Jak mozna nie przewidziec aparatu :) 

Robert jak wyzej pisalem, dostalem informacje od uzytkownika zasluzonego na forum, ktory nie musialby mi pokazywac zdjec abym musial mu uwierzyc.

Ty naprawde myslisz ze nie ma takich kleni?

Niby starej daty ale Photoshop ogarnia. :-)

Dlatego takie historie warto zachować dla siebie... skusiło mnie :)

ps. czasem natura potrafi zaskoczyć bardziej niż byśmy się tego spodziewali ;)

ps2. ile miał kleń @Tomy'ego co go kiedyś na fb wrzucił? wiem, że bydle było spore, ale ile miało to wspomniał gdzieś w swoim wątku, a nie chce mi się wertować :ph34r:

Edytowane przez Pride