grunwald1980 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Apogeum głupoty rozegrało sie w ubiegłym roku, gdy na ten odcinek sprzedano ponad 200 rocznych licencji (ok 9km) Ryby się skończyły a te co zostały zrobiły zapewne profesurę i już nie będą łatwą zdobyczą Madry Niemiec po szkodzie Mam nadzieje ze do boleni jeszcze sie nie dobrali, ta rzeka spedza mi sen z powiek.Szkoda tych pieknych brzan, nie ukrywam ze glownie z ich powodu bede staral sie o niemiecka karte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Wczoraj z samego rana uciekłem jak najdalej od lodówki - aż nad wodę w efekcie czego udało mi się przechytrzyć dwa klenie takie pod 4kę. Dziś również na godzinkę wybrałem sie nad wodę. Już w pierwszym rzucie, tuż pod nogami przywalił mi piękny kleń ale nie było szans na zacięcie i tylko pokazał się na ułamek sekundy tuż pod powierzchnia wody (zdążyłem nawet dostrzec na nim duża szramę) i odpłynął sobie jakby nigdy nic. W kilku następnych kilku rzutach siadł ale twierdzę że juz dużo mniejszy kleń ot tak na otarcie łez. Dziś również kilerem okazał się wobek Janusza Ryczkowskiego. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Wczoraj z samego rana uciekłem jak najdalej od lodówki - aż nad wodę w efekcie czego udało mi się przechytrzyć dwa klenie takie pod 4kę. Dziś również na godzinkę wybrałem sie nad wodę. Już w pierwszym rzucie, tuż pod nogami przywalił mi piękny kleń ale nie było szans na zacięcie i tylko pokazał się na ułamek sekundy tuż pod powierzchnia wody (zdążyłem nawet dostrzec na nim duża szramę) i odpłynął sobie jakby nigdy nic. W kilku następnych kilku rzutach siadł ale twierdzę że juz dużo mniejszy kleń ot tak na otarcie łez. Dziś również kilerem okazał się wobek Janusza Ryczkowskiego. Ropa ??Widzę woda jeszcze żyje ...i klenie współpracują 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Jak zawsze Ropa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Gratulacje Tomku ,znając twój upór to do tych grubszych na bank jeszcze się dobierzesz . A u mnie , największy tego sezonu ,całe 53cm , PB ciągle nie pobite . Pozdrawiam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Jak zawsze Ropa Może oprowadzisz kiedyś kolegę z Krosna Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Może odprowadzić kiedyś kolegę z Krosna Nadchodzący sezon będzie już chyba czwartym z kolei jak się w tamte rejony wybieram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacyk Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Pięknie jeszcze Panowie łowicie. gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Mam nadzieję, że i moja "mała" rzeczka po ukończeniu renaturalizacji ujściowego odcinka odżyje i jak dawniej będą masowo do niej wchodzić na zimę i na tarło duże białe drapieżniki z macierzystej rzeki...Pierwsze oznaki poprawy już były a to mały srebrniaczek albo kleń 60+ ten ze zdjęcia. Zapewne nie uda mi pobić rekordu Tomka Krzyszczyka ale szansa na przekroczenie 70-ki jest bardzo realna A jaki jest rekord Tomka K.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 I tak nikt nie uwierzy,- więc nie ma o czym mówić, nie potrzebna jest kolejna gówno-burza... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 I tak nikt nie uwierzy,- więc nie ma o czym mówić, nie potrzebna jest kolejna gówno-burza... Masz rację, nie wiem w jakich warunkach rzeki można by spodziewać się klenia ""grubo"" powyżej 60cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Masz rację, nie wiem w jakich warunkach rzeki można by spodziewać się klenia ""grubo"" powyżej 60cm .Zapraszam na Ropę... Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Jakis czas temu dostalem informacje od jednego z uzytkownikow jb.pl o zlowieniu klenia ponad 70 cm w Polsce! Osoba ta nie jest bajkopisarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zapraszam na Ropę... Jeśli tylko będę miał okazję . Z zaznaczeniem, iż żaden ze mnie "specjalista" .Ot, bajkopisarz turysta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Jakis czas temu dostalem informacje od jednego z uzytkownikow jb.pl o zlowieniu klenia ponad 70 cm w Polsce! Osoba ta nie jest bajkopisarzem. Oczywiście, nie przewidział aparatu ....cholera .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 3 lata temu spacerowałem brzegami Ropy za kluchami, ryby nie wykazywały większego zainteresowania przynętami, więc postanowiłem pójść pogadać z siedzącym nieopodal wędkarzem. Był to człowiek starszej daty, łowił z gruntu. Rozmowa się kleiła i tak od tematu do tematu zaczął opowiadać o kleniach jakie udało mu się złowić. Zaskoczył mnie jak wyciągnął telefon i powiedział, że pokaże mi swoją życiówkę złowioną na czereśnię(raczej rzadko starsi wędkarze uwieczniają swoje zdobycze). Jak zobaczyłem zdjęcie to szczena opadła mi do samej ziemi. Pan kleń musiał być tej samej daty co owy wędkarz, miał.....72cm... zdjęcie było robione przy miarce, szkoda, że nie poprosiłem o przesłanie przez BT bo byłoby co zaprezentować.Oczywiście nikt mi na słowo wierzyć nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Niby starej daty ale Photoshop ogarnia. :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 To co prawda mało prawdopodobne, ale w naturze możliwe. Jakbym więc zobaczył oryginał takiego zdjęcia zapewne nie miałbym bezsennej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Oczywiście, nie przewidział aparatu ....cholera .... Jak mozna nie przewidziec aparatu Robert jak wyzej pisalem, dostalem informacje od uzytkownika zasluzonego na forum, ktory nie musialby mi pokazywac zdjec abym musial mu uwierzyc.Ty naprawde myslisz ze nie ma takich kleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Nie mam powodu by nie wierzyć koledze Pride, oczywiście mógł się taki kleniuch pra pra pra dziadek gdzieś uchować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Niby starej daty ale Photoshop ogarnia. :-)Dlatego takie historie warto zachować dla siebie... skusiło mnie ps. czasem natura potrafi zaskoczyć bardziej niż byśmy się tego spodziewali ps2. ile miał kleń @Tomy'ego co go kiedyś na fb wrzucił? wiem, że bydle było spore, ale ile miało to wspomniał gdzieś w swoim wątku, a nie chce mi się wertować Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Ty naprawde myslisz ze nie ma takich kleni? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 W Polsce moze być ciężko,ale poza juz prędzej.Widzialem fotke takiego kluchozaura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 W Polsce moze być ciężko,ale poza juz prędzej.Widzialem fotke takiego kluchozaura. To co, będziemy se mierzyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Nie wstawiajcie tylko fotek na publicznym forum, bo takie treści tu nie przejdą, kobiet jak na lekarstwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi