Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Mój największy, póki co ;) :

1129283_zps4b8f8691.jpg

Ten 59, ale widziałem klenie grubo ponad to, co udało mi się złowić. W tym roku nad Wisłą w Piekarach natknęliśmy się ze znajomym na rybie flaki. Nie mogłem uwierzyć w to co widzieliśmy, a w zasadzie w wielkość łba. Mam porównanie z rybami 50-60cm, ale  nawet nie napiszę ile temu kleniowi dawaliśmy. W każdym razie siedemdziesiątki to nie bajki.

• Like 24

@robert67

zdjec niestety nie odnalazlem, moze bigrafi lub mifek je zachowali, musisz sam zapytac  :)

co do spekulacji o wielkosc kleni to powiem tak, jestem pewien, ze klen dorasta do wymiaru pod 80 cm, wiem bo widzialem tak wielkie ryby tego gatunku, ze 60-taki wygladaly przy nich jak mikrusy, pewnie pare osob zaraz zadzwoni po karetke ale takie klenie zyja w rzece reuss np ale tez w zugersee ... jak moj ojciec je zobaczyl to myslal, ze to amury, dopiero po kilkunakstu minutach zorientowal sie, ze to klenie ... mina nie do opisania :huh:

zalacze kilka zdjec zrobionych w centrum lucerny, przy piwnicy browaru plywaly takie kolosy ... oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze trudno na podstawie tych fotografii okreslic wielkosc ryb, ale mozecie mi wierzyc, ze byly ogromne :)

post-45581-0-09204200-1419855853_thumb.jpgpost-45581-0-69024400-1419855873_thumb.jpgpost-45581-0-61632900-1419855893_thumb.jpgpost-45581-0-53116100-1419855906_thumb.jpg

Mój największy, póki co ;) :

1129283_zps4b8f8691.jpg

Ten 59, ale widziałem klenie grubo ponad to, co udało mi się złowić. W tym roku nad Wisłą w Piekarach natknęliśmy się ze znajomym na rybie flaki. Nie mogłem uwierzyć w to co widzieliśmy, a w zasadzie w wielkość łba. Mam porównanie z rybami 50-60cm, ale  nawet nie napiszę ile temu kleniowi dawaliśmy. W każdym razie siedemdziesiątki to nie bajki.

piękna rybka

@robert67

zdjec niestety nie odnalazlem, moze bigrafi lub mifek je zachowali, musisz sam zapytac  :)

co do spekulacji o wielkosc kleni to powiem tak, jestem pewien, ze klen dorasta do wymiaru pod 80 cm, wiem bo widzialem tak wielkie ryby tego gatunku, ze 60-taki wygladaly przy nich jak mikrusy, pewnie pare osob zaraz zadzwoni po karetke ale takie klenie zyja w rzece reuss np ale tez w zugersee ... jak moj ojciec je zobaczyl to myslal, ze to amury, dopiero po kilkunakstu minutach zorientowal sie, ze to klenie ... mina nie do opisania :huh:

zalacze kilka zdjec zrobionych w centrum lucerny, przy piwnicy browaru plywaly takie kolosy ... oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze trudno na podstawie tych fotografii okreslic wielkosc ryb, ale mozecie mi wierzyc, ze byly ogromne :)

attachicon.gifDSC_1758.jpgattachicon.gifDSC_1759.jpgattachicon.gifDSC_1760.jpgattachicon.gifDSC_1761.jpg

Piotr,tego klenia (70cm) mam chyba w mailu od Ciebie? :ph34r:

Jak chcesz to fotki odeślę :)

Sypią się rekordowe kluchy niczym śnieg za oknem...

Jak chodzi o tego mojego to niestety nie jest z ostatnich dni. To fotka sprzed dwóch lat, wrzucona w kontekście ostatniej dyskusji w wątku o możliwych gabarytach. Ale cieszy bo miejscowy, tzn. krakowski klusek. Widziałem w tym roku co najmniej takie same. Złowić się nie dały, ale ogólnie nie jest źle. Najważniejsze, że są w zasięgu i to nawet nie daleko. Nic tylko atakować. W weekend coś popróbuję.

To co, będziemy se mierzyć ? :D

Robert,

Niemam zamiaru.Mojej kobiecie jest dobrze i na tym przystanę ;)

Fotkę klenia ponad 70cm widziałem w gazecie Esox,złowiony w jeziorze o którym wspomniał @pitt.

Nowy Rok nadchodzi,więc wędki w dłoń i do boju.Tak będzie zdrowiej dla Nas samych B)

Edytowane przez Mariano Italiano
  • Like 1