Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Grunt aby znikały w takim samym składzie jak przed lowieniem :) to i my wtedy będziemy mieli do czego z wędką wracać ... juz coraz ciężej znaleźć u mnie duże stada kleni... kiedyś na małej rzeczce kolo mojego osiedla stały stada po kilkadziesiąt kleni. Teraz jest pustynia bo podobno mięso klenie jest super smaczne :/

Tomku znikają znikają w komplecie i dobrze się mają:)  Kiedyś i w moich wodach nie tak dawno pływały kluski. Teraz muszę dymać w obce strony, żeby połowić.

• Like 1

Tiko możesz dać zbliżenie tego wobka bo to chyba mój a jestem ciekaw który do

Tomy to dokładnie twój wobler.Łowny jak widać.szkoda tylko , ze zerwany na jakiejś żyłce w wodzie:(dł.ten mniejszy).Baars będzie wiedział lepiej :) to prezent od niego.

post-56415-0-27580900-1399498786_thumb.jpg

Edytowane przez tiko

jedź do Szczawnicy tam zobaczysz stada kleni 50-60cm i nawet możesz je nakarmic :)

Szczał w dziesiątkę te zdjęcia które wstawiłem właśnie pochodzą z tamta d. Byłem w długi weekend majowy. 100 m od granicy ze Słowacją pływają i są już chronione parkiem dlatego czują się tak bezpiecznie. Co najlepsze szedłem aż 8 km brzegiem Dunajca i tylko widziałem stada kleni. Ani świnek ani jednego pstrąga. Czy klenie aż tak by pozbyłby się innych ryb?

Swoją drogą to na prawdę na takiego malutkiego wobka się skusiła ???  :lol:

Serio :)

Ten woblerek wymiata. Malutki, świetnie lata, pięknie trzyma się wody i wytwarza bardzo subtelną, ale intrygującą ryby smużkę, a zażerany jest niejednokrotnie po zęby gardłowe. A i 2 bolki w tym sezonie też już skusiła... ;) I jakiegoś szczupaka :( Szkoda wobka, a i ryba mam nadzieję, że dała sobie radę...

Pozdrówka

Kamil

Szczał w dziesiątkę te zdjęcia które wstawiłem właśnie pochodzą z tamta d. Byłem w długi weekend majowy. 100 m od granicy ze Słowacją pływają i są już chronione parkiem dlatego czują się tak bezpiecznie. Co najlepsze szedłem aż 8 km brzegiem Dunajca i tylko widziałem stada kleni. Ani świnek ani jednego pstrąga. Czy klenie aż tak by pozbyłby się innych ryb?

świnek jest jeszcze więcej niż kleni:) i świetnie biorą na spina:)