Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak wy łapiecie te klenie. Moję mają mnie głęboko w DUPIE czwarty wyjazd i same maluchy. Pstrągi mnie trochę pocieszyły ostatnio ale tak to nic. Widzę z mostu pływają cztery osobniki to skradam się pod most i zaczynał obławiać i na bonito głębiej schodzące i na smużami, coś o mocniejszej pracy coś o wolniejszej i tak nic i tak nic. Jedyne moje wytłumaczenie jest teraz wyległ jętki i chruścika ( mogę się mylić czarny kolor ma) Tylko to zbierają o moje przynęty mają w dupie. A wiem że tam są.

Może koledzy po fachu doradzą mi co w takiej sytuacji? Bo naprawdę w tym sezonie złapałem dopiero 4 klenie i żaden powyżej 25 cm.

Testowałem dziś kijek na blanku muchowym TFO Citr X w 9 klasie. Łącznie wytestowałęm 9 sztuk, największy 44 centy, reszta podobna, kilka brań na pusto, kilka wyjść. Podbierając jechałem na dupie po glinianych burtach tak więc fotek nie zaprezentuję :D Upier... się jak komandos w dorzeczu Amazonki, ale warto było ;)

Edytowane przez Sławek.Sobolewski
  • Like 7

Nie wiem jak wy łapiecie te klenie. Moję mają mnie głęboko w DUPIE czwarty wyjazd i same maluchy. Pstrągi mnie trochę pocieszyły ostatnio ale tak to nic. Widzę z mostu pływają cztery osobniki to skradam się pod most i zaczynał obławiać i na bonito głębiej schodzące i na smużami, coś o mocniejszej pracy coś o wolniejszej i tak nic i tak nic. Jedyne moje wytłumaczenie jest teraz wyległ jętki i chruścika ( mogę się mylić czarny kolor ma) Tylko to zbierają o moje przynęty mają w dupie. A wiem że tam są.

Może koledzy po fachu doradzą mi co w takiej sytuacji? Bo naprawdę w tym sezonie złapałem dopiero 4 klenie i żaden powyżej 25 cm.

Muchawkę weź w dłoń i heja za nimi :)

Jeden z pięciu dzisiejszych. Nie wiem ile mierzył,ale mam nadzieję,że posiada regulaminowe minimum :) Zaznaczam,że łowieniem kleni zajmuję się od...2 dni.Jest to jednocześnie mój PB :)

Jak na dwa dni to całkiem przyzwoity wynik - GRATKI!!! Znam takich co już kilka miechów próbują kluskę złapać ale wciąż im szczęścia brak.

Wiesz, ja rozumiem czasem niektórzy odczuwają potrzebę zabrania rybki do domu na kolację ale żeby klenia, w dodatku takiego z 5tką z przodu? Szkoda że Ci wędkarze w Twojej okolicy nie mają pojęcia ile taki kleń właściwie ma lat? Do tego nasze hojne limity 10 sztuk na dobę - porażka!!! Z czasem na pewno uda się i Tobie dobrać do tych największych sztuk które tam pod nosem Ci pływają - prostowania rąk podczas holów Ci życzę  ;)

• Like 1