Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Piekne klenie.Tomy jak dlugi masz przypon?

W sumie to nie jest mój sprzęt Kleniowy :D  ale ja golę wszystkie lajty pod kleksy będzie X-Zoga 2kg.Wabie bezsterowe jakieś duże pijawy i inne paskudztwa konkretnych roizmiarów 7-8cm waga z 10-12g żeby można było po dnie szurać i cała filozofia.Klonki 30-40 mnie nie interesują.Jak ma łupnąć to niech to będzie konkret.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Udany dzień, prawie 40 kleksów a te najładniejsze:

Ta ostatnia mamuśka z połową płetwy ogonowej przekroczyła trochę 50cm

Wszystkie ryby na wobki Kamila-bielika.

40? ładnie....wynik marzenie, gratuluję...a jeśli to z Bzury to już w ogóle czapki z głów :)  Kiedyś jeździłem dość często nad tą rzekę, ale nie potrafiłem się dobrać to tamtejszych kleksów :ph34r:

Edytowane przez malcz

40? ładnie....wynik marzenie, gratuluję...a jeśli to z Bzury to już w ogóle czapki z głów :)  Kiedyś jeździłem dość często nad tą rzekę, ale nie potrafiłem się dobrać to tamtejszych kleksów :ph34r:

40-tak w Bzurze to mały kleń... 

Ja już miałem w tym roku dwie 50-ki.

Dzięki, ale zaczynam się zastanawiać, czy dobrze zrobiłem chwaląc się tymi rybami. Zbyt mała rzeka, na takie przechwałki, a wiem jak to wygląda na przykład w Sochaczewie, gdzie w/g mnie powinny być najlepsze kleniowiska ale niestety populacja jazi i kleni w dużej mierze emigruje na patelnie. Jedyna rada, to zachować dla siebie informacje o miejscach połowu chociaż każdy, kto te ryby łowi jak zna rzekę, to doskonale wie, gdzie te ryby stoją. Co innego je skusić do brania i jeszcze jeden a właściwie dwa czynniki działają na ich korzyść - 1,5m dżungla roślinności porastająca brzegi i mali skrzydlaci krwiopijcy. Dla wiadomości, w sobotę i wczoraj dwie ryby przekroczyły nieznacznie 50cm, to niezły wynik ale widziałem też przynajmniej dwie szescdziesięcio centymetrowe ryby (z jedną przegrałem w sobotę) a kolega pod koniec kwietnia wyholował 63cm jazia.

Artur gratulacje wynikow ciesze sie ze to rybki zlowione na moje bandyty :)

swoja droga jest sie czym chwalic bo taki wynik to bardzo dobry wynik ... nie zdradzasz miejscowek i to najwazniejsze. a porzadni wedkarze wiedza ze ryby z bzury sa niejadalne smierdza i mozna dostac sraczki wiec nie warto ich jesc,a nawet zabronione jest ich spozywanie. ;) :P 

Jeszcze sprzed wysokiej wody na Wiśle. Dzisiaj podczas testów kijka jeden skubaniec się uwiesił +-40cm na Rapalkę Original 5cm. Podczas pozowania do zdjęcia strzelił mnie ogonem po twarzy i sam sobie wrócił do wody :P . Rozbawił tym bardzo parę siedząca na bulwarze :lol:

post-53213-0-88760300-1402342932_thumb.jpg

post-53213-0-54985600-1402342956_thumb.jpg

post-53213-0-41516600-1402342971_thumb.jpg

Edytowane przez mako150
  • Like 3

Jeszcze sprzed wysokiej wody na Wiśle. Dzisiaj podczas testów kijka jeden skubaniec się uwiesił +-40cm na Rapalkę Original 5cm. Podczas pozowania do zdjęcia strzelił mnie ogonem po twarzy i sam sobie wrócił do wody :P . Rozbawił tym bardzo parę siedząca na bulwarze :lol:

attachicon.gif20140506_170428.jpg

Coś do dużej Bromby ta Rapalka podobna :D