Skocz do zawartości
  • 0

Fałszywe Rapale..

popper

Pytanie

Kiedyś już o tym pisałem. Sprawa dot. jednostkowego zakupu na giełdzie internetowej (foto z załącznika).

Teraz ..... :angry:

Wczoraj, w jednym ze małych sklepików wędkarskich, sprzedawca zaproponował mi, okazjonalnie, woblery Rapali.

Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że w żadnym, z oryginalnie wyglądających opakowań, nie znalazłem ani jednego modelu Rapali :huh: .

Wszystko pachnie chińszczyzną przepakowaną, w stare opakowania, po oryginalnych wobkach.

Sprzedawca twierdził, że kupił te modele, również okazyjnie, jako wyprzedaż końcówki, z tzw. tablicy stąd oficjalna cena det. to tylko 15 zeta.

Już tylko dla formalności, sprawdziłem na stronach Rapali, by potwierdzić, że niektórzy handlowcy, zapewne w dobrej wierze, pozwalają się nabić w butelkę.

Zapewne skutkuje tu brak fachowości i rozeznania, w ofertach producentów. Amoże pośpech?

Warto jedak sprawdzić, zawartość opakowania, przed zakupem. Ominie nas spore rozczarowanie.

Przypomina to trochę, podobną sprzedaż towaru, przez niektórych cwaniaków, na portalach aukcyjnych.

post-160-1348913912,3264_thumb.jpg

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Owe podróbki Rapalek najłatwiej rozpoznać po plastikowym wieczku które jest z grubego i bardzo sztywnego tworzywa. W oryginalnych Rapalach wieczko jest elastyczne i sprężyste (dobry materiał na stery do wobków pstrągowych)

Ja specjalnie kupiłem parę podróbek i powiem że ładnie pracują :D

Pozdrawiam Paweł

• 0

Ostatnio pojawiło się bardzo dużo fałszywek Rapali.

Na przykład ostatnio kuzyn zadzwonił do mnie że ma u siebie w sklepie dużą ilość rapalek w cenie po 10zł każda (kupił w wyprzedaży na giełdzie w Łodzi)Pojechałem do niego i kupiłem kilka nie przyglądając się zbytnio czy są oryginalne czy nie.Po powrocie do domu i przeszukaniu kilku stron w internecie okazało sie że nigdzie nie mogę znaleźć takich modeli.

WSZYSTKIE ODDAŁEM DO SKLEPU. :angry:

• 0
  • 0