Skocz do zawartości

OKONIE 2014

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Możecie się śmiać, ale dziś w trzecim rzucie na maluśkiego paprocha trafiłem życiówkę - samica 34 cm, wysoko wygrzbiecona i dziwo chyba już po tarle. Wielkość dla niektórych może nie powalająca, ale na moim małym wiślanym starorzeczu to na prawdę okaz. Zdjęć raczej nie zamieszczę, bo chcąc jak najszybciej rybkę wypuścić, zdążyłem zrobić telefonem tylko dwa i to niezbyt udane. Cieszy tym bardziej, że od ponad tygodnia z okoniami było u mnie bardzo słabo. 

Hmm, warto by przemyśleć czy w trakcie wzrostu ryby, taki koralik nie zdeformuje płetwy grzbietowej (promienia) na którym, ta ozdoba będzie tkwiła ;).  

Możliwe, choć nie wiem czy bardziej sprawa nie będzie ułatwiała większym drapieżnikom namierzenia tej ryby (np. jak "celownik" w woblerze), albo czy nie będzie prowadzić do nękania przez inne ryby kierowane ciekawością. Choć może przy użyciu koralika np. ciemnooliwkowego czy czarnego sprawa nie będzie tak wyglądała (jeśli w ogóle będzie).

Edytowane przez Pluszcz

No akurat tak sie zdarzyło Popper. Ja z Baarsiakiem w sumie pojmaliśmy 4 sztuki ale i tak jesteśmy cienkie bolki przy naszych kolegach. Oni z tego co pamiętam mieli 8 i chyba tylko dwa mniejsze niż 45... :)

Ano 8, ale ja tylko 2 a Harry aż 6. Ale pięćdziesiątaka nie ustrzeliliśmy tak jak Ty :)

• Like 1

To byla kwestia farta. Rownie dobrze mogl go zlowic ktorykolwiek z nas. No ale tak czy inaczej krolem wyjazdu jest

Harry King:)

Kwestia farta powiadasz:)

Ja tam mam swoja teorię spiskowa wiesz Krisu przeciez :)

Pudełeczko juz prawie uzupelnilem o "magiczna przynete" :)

A Harrego i Krzyśka juz niedlugo wypytam o szczegóły...

:)