Skocz do zawartości

OKONIE 2014

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Finmark Polnocna Norwegia dobre lowiska Lososi lipieni pali i pstragow to tyle ze słodkich wod, jeziora to raczej dla mnie pomylka głębokie polodowcowe 150m ,odchlanie  Fiorty za to tetnia życiem, srodkowa I Polodniowa czesc No.to wspaniale lowiska okoni i szczupaków sandacze jedynie na polodniu , male no i te oresy

[pstrągi morskie}ryba 2 srodowiskowa piekna sprawa goraco polecam.pozdrawiam M.K

Tak, to ten Harry, który łowi takie kluski w tajny sposób ;) dając namacalny dowód, że nie tylko "gdzie" się liczy, a liczy się przede wszystkim "jak" i "na co" :)

Jednak musi być rybne łowisko. I tutaj dobrze jest samemu nie kombinować tylko zdać się na Was. Jakoś tak co wracam z jakiegoś wspólnego wyjazdu to z nowym PB na koncie ;)  . Klimat wyjazdu super, wielkie dzięki i oby więcej takich. Najbardziej mnie zawsze śmieszy tekst "ciekawe co by było jakby tu przyjechali tacy co potrafią łowić ryby" :D :D :D

Proponuję daleko idącą powściągliwość w łowieniu/męczeniu ryb, które przystępują/ przystąpią lada dzień do tarła...

W takim razie uprzejmie donoszę, że jaź właśnie zaczął - przynajmniej w moich stronach przystępować do tarła. Zaraz potem zacznie się szykować kleń..... i jak to teraz będzie ?

Mam poważne wątpliwości co do tego, czy na tym forum da się jeszcze pochwalić złowioną rybą...

Można się chwalić.  Za granicą na trolla łowią i im się bije brawo, ale ziomal łowiący w PL z ręki jest już poniżej krytyki. Dla mnie słowo wieś jest komplementem do tej sytuacji i więcej nie zamierzam pisać.

• Like 9