popper Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 W takim razie uprzejmie donoszę, że jaź właśnie zaczął - przynajmniej w moich stronach przystępować do tarła. Zaraz potem zacznie się szykować kleń..... i jak to teraz będzie ?Karp. W naszych wodach chyba nie odbywa tarła naturalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Można się chwalić. Za granicą na trolla łowią i im się bije brawo, ale ziomal łowiący w PL z ręki jest już poniżej krytyki. Dla mnie słowo wieś jest komplementem do tej sytuacji i więcej nie zamierzam pisać.Tak jak nie zabraniamy wstawiania zdjęć ryb złowionych tuż przed tarłem (w zgodzie z RAPR), tak też nie zabraniamy ich komentowania.Każdy ma inne podejście do etyki wędkarskiej jak widać, a forum - ze swojej definicji - jest miejscem wymiany poglądów. Także tych skrajnych. Dopóki odbywa się to w kulturalny sposób, dopóty jest to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Tak żeby wszystkich pogodzić:http://jerkbait.pl/topic/6093-okonie-2010/page-1 BTW dodam, że np. co druga wyprawa do Skandynawii jest organizowana tak, aby wycelować w okres, kiedy szczupaki - po odbytym tarle - nie zeszły jeszcze z płytkiej wody. Byłem w SE kilka razy na początku i w połowie czerwca, kiedy lód puścił na przełomie maja i kwietnia i nigdy konkretnej ryby w krzakach nie spotkałem. Śmiem więc wnioskować, że ten "magiczny" okres trwa max kilka tygodni po tarle... Może fakt, że PL ryby od powyższych praktyk nie ubędzie "rozgrzesza" uczestników. Mało tego, jerkowanie - za wyjątkiem specyficznych, płytkich akwenów - jest metodą raczej sezonową. Ten sezon zacznie się niedługo i niedługo się skończy... Dla porządku dodam, że nasze ryby były łowione ostatni dzień lutego i trzy pierwsze marca, czyli w okresie, kiedy w PL normalnie w najlepsze trwa sezon podlodowy. Jednocześnie zdaję sobie sprawę, że wstawiając tego typu zdjęcia poddaję się publicznej ocenie i nie mam z tym problemu tak długo, dopóki łowię ryby na typowych żerowiskach - żerujące, aktywne i silne: ani nie hibernujące, ani wchodzące w tarło. Edytowane 23 Marca 2014 przez krzysiek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Podlaski pasiaczek... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Zachodniopomorski pasiak. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 paszcze ma fajna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 No no kris zamiatasz rybkami na początku Pozdro i graty ryb i chwili czasu na nie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Pierwszy 50 + w tym roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Piękny grubas ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Jeden rzut później...Jestem przekonany ,że widzę go drugi raz-oby nie ostatni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Gratki ja dzisiaj na wodzie gorskiej 11 okonkow 25-35 cm jako przylow na woblerki kleniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Ogórkowy przyłów podczas polowania na jazie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Pieknie ubarwiony, gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 oooo taki garbus to ładny przyłów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Śliczne garbusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Piękne rybki koledzy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Dzisiejsza mamusia jedna z kilku szybka focia i do domu bo widać, że jeszcze pełna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malaga Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 takiej grubiutkiej jeszcze nie widziałem gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 I ja dzisiaj sobie fajnie połowiłem okoni:) Około 15 sztuk w przedziale 20-30 cm fajnie strzelały w woblerka następnym razem postaram się o jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Grubas straszliwy ale troche mnie dziwi że przy takiej pogodzie i prawie kwietniu za oknem jeszcze nie była wytarta :/ ale okolica nadająca się do tarła więc więcej tam nie będę zaglądał żeby im nie przeszkadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Grubas straszliwy powiadasz, hmmmm... Mozna wiedziec ile mial cm?, Pieknie wybarwiony okon, gratuluje. Nie wiem jak opiszemy kolejne okonie??? Podejrzewem , ze zdjecia niebawem oj bedzie sie dzialo!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Dawać, dawać, karpi w paski dawno nie było:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Baars Nie było miarki bo wypad typowo spacerowy pudełko w kieszeń i spacerek ale przymiarka na oko +/- 40 cm :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Dawać, dawać, karpi w paski dawno nie było:) No nie wiem Po co się wywoływać kontrowersje?... Wy i tak dostaniecie kopie full wypas. Nagram dwie płyty hurtem z obu wyjazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 No nie wiem Po co się wywoływać kontrowersje?...No właśnie te kontrowersje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi