Skocz do zawartości

OKONIE 2014

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Oderka ostatnio straszne syfy niosła, więc dałem wodom płynącym nieco czasu, by odpoczęły i ochłonęły  ;) Rybka złowiona pod stadem drobnicy, w okolicach przybrzeżnego spadu.

post-47516-0-53482500-1402314453_thumb.jpg

Sprzętowo:

Konger World Champion Mikros

Spro Black Arc 8200

Żyłka Mikado UV 0,12mm

Paproszek calowy motoroil na 3g główce.

Na mocne zestawy też brały, ale to już zupełnie inne łowienie było...

Pozdrówka

Kamil

Edytowane przez Kamil Z.
  • Like 14

Wstydź się Kamilu takiego garbusa wytarmosić na taki mikrokondomowy sprzęcior... A gdyby tak locha szczupak zagryzl... taki 50-tak...?!? Przeciez połamałby, pozrywał, zniszczył...  ;)  :blink: :D

Gratulacje! :good: a o mały włos bym zapomniał, cieszę się, żeś w końcu połamał tę witkę!!!

Ja dzisiaj się napływałem, ale w końcu wypływałem... zostało 2 cm do magicznych 50.
:rockon:

post-45600-0-25309400-1402344359_thumb.jpg          post-45600-0-84542700-1402344809_thumb.jpg

• Like 12

Największy szczupak na tym kijku, to sześćdziesiątak, już dobrych parę lat temu. Faktycznie, że trochę zabawy jest, ale się da ;) Żeby podać i precyzyjnie zagrać "plemnikiem" szczytóweczka musi być ino ino.... :D

Na razie nic więcej tym sprzętem nie wytarmoszę, bo jeszcze tego samego dnia się wziął i się złamał  :angry:  :ph34r: I to nie na "kabanie" 40+, a podczas niezbyt dynamicznego wymachu. 

Później już łapaliśmy "normalnie"- kij 2m do 25g, pletka 15lb, tytan i 7cm wobler ;) Efekty znasz. Może nie stricte u mnie, ale coś tam gryzło ;)

Piękny kaban! Stare, zmęczone żarciem i niejednym dzikim tarłem okonisko ;)  Dajesz tam radę ;) 5 z przodu to pewnie kwestia czasu, choć żebyś teraz nie wpadł w fatum 49cm :D

Widzę, że zestaw trollingowo-okoniowo-szczupakowo-sandaczowy bez zmian :D Parę rybek już na tym secie wyjechało ;)

Pozdrówka

Kamil

Edytowane przez Kamil Z.

Secik na metrówki za słaby, ale resztę ogarnia jak złoto. Skoro znalazłem miejsce, gdzie się kręcą garbate słusznych gabarytów, to korciło aby dać im jeszcze jedną szansę, klasykiem GT.

Dziś jednak bardzo słabo, słońce, błyskawice, ciemno, ulewa, znów słońce i tak na zmianę co 2 godziny. W sumie złowiłem jednego okonia! 48cm! ;-) + jakiegoś sportowego szczupaczka 85cm. Uciekłem koło 16 przed zupełnie czarnym niebem...

Dzisiaj po robocie udało się wyskoczyć nad jeziorko i udało się dorwać nowe PB. Jak na Norwegię to nie jakiś wyczyn, ale mnie cieszy niezmiernie. 43 cm na koguta, którego kiedyś ukręciłem z nudów. Ogólnie było ok 20 sztuk okoni i 3 szczupłe, ale na forum się nie załapały.

post-51178-0-27219200-1402519603_thumb.jpg

post-51178-0-04242600-1402519617_thumb.jpg

post-51178-0-66522600-1402519633_thumb.jpg

post-51178-0-01194100-1402519645_thumb.jpg

• Like 2