Skocz do zawartości

OKONIE 2014

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Miały być bolenie :)

10322837_1431079747166609_59327499838286

10469093_1431079813833269_51377692593150

Edyt:

Okoń 37 cm.

Łowisko - Jezioro Żywieckie

Kij - Robinson Diplomat; Zander Light Spinn

Kołowrotek - Spro Red Arc 10200

Żyłka HM 69 0,16

Przynęta wobler "Magic" srebrny z czarnym grzbietem. Klasyk :)

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 8

Opisz proszę zestawik i sposób zbrojenia Keitech'ów

Kijek Jaxon XT-Pro po modyfikacji (up. to 20g) plecionka rapala 0,10, przypon fc 0,18, hak cormoran no.6 czerowny do ds, nie ofsetowy,   guma to Sexy Impact - Ayu - 3,8" - 9,5cm ,

Zbrojona klasycznie na początku gumy (1cm licząc od pocz.)  - mam nadzieję że coś pomogłem.

Co mnie zdziwiło, to fakt słabych brań na mikro przynęty na ds'a  w czasie gdy miliardy narybku stanowią darmową stołówke dla okoni. Dopiero zmiana na coś wartego uwagi przyniosła oczekiwany efekt.

Dzięki.

Myślałem o tych gumach na DS ale mniejszych :)

Może konkretny obiadek vs ganianie za przekąskami to9 sposób na te leniwe i wyrośnięte :)

Nie ma sprawy. ;)

Te mniejsze też są skuteczne (choćby easy shinery) na klasycznej główce.. choć nie w ten weekend.

Na paprochy fajne efekty sa na Reinsy i Kongery (wormy) - niestety się wyzbyłem już wszystkich i będzie trzeba zamówić kolejną partię...

A co do konkretnego obiadu dla tych wyrośniętych to by się zgadzało, miałem tego dnia jeszcze 5 sztuk pod 40cm... powodzenia w poszukiwaniach OKONI :)

Dzisiaj tuż przed finałami, zagryzały w Sole dokładnie przez 25 min (19.40-20.05).

Stadko rozbójników obżerało się drobnicą i nabrało się na meppsy:)

Łącznie 6 szt. powyżej 25 cm, jeden 35, wszystkie wróciły na swoje miejsce na rancie.

A tu zdjęcia, które jako-tako wyszły:

zhyry.jpg
o0jbb.jpg
2bui.jpg
h541.jpg
92k5.jpg

Edytowane przez DonPablo
  • Like 1