Skocz do zawartości

OKONIE 2014

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Panowie. Nie dodałem, że zawsze łowię na bezzadziory.

Wczoraj woda była idealna-w nurcie krystalicznie czysta. Na zastoiskach, gdzie zbiera się muł, było gorzej.

Nie ukrywam, że nastawiałem się na pstrągi. Kropki nie chciały współpracować, więc cieszę się z pasiaków.

Tak na marginesie, Soła czyści się dosyć szybko a ostatnie ulewy nie były jakieś straszne.

Ta rzeka zaskakuje mnie za każdym razem- jak nie bezczelny bóbr pływający 2 metry ode mnie, to świnki biorące na cometa 2 :D

Jak nie lipień na zerówkę to 8 kropków ok 40 cm z jednej 30 metrowej prostki... Do tego od czasu do czasu brzana, bolek, jaź, kleń

Widać wyraźnie, że odwdzięcza się za catch&release :)

I po każdej większej wodzie, zmienia się praktycznie nie do poznania.

Okoń groźny, kłuje i może ugryźć... więc wszystko rozumiem.

U mnie w końcu wyszło słońce i wieczorkiem skusil sie garbusek. Wciaz 2 cm do 50-tki... to juz kolejny 45-48cm w tym roku. Cierpliwy jestem... poczekam! ;-)

Tym razem nowy Rattlin Hornet Salmo zrobił dobrze... hmmmm póki co, wygląda mi na wyjątkowo uniwersalną przynętę!

post-45600-0-20808000-1405449738_thumb.jpg

• Like 15

Passa trwa... kolejny grubasek 45 na pokładzie. ;-) Rattlin Hornet 4,5 HP Salmo. Nie abym zachęcał, ale wczoraj tylko załączony na obrazku kolega, kilka jaziorów w wątku obok, bolek, kilka sandaczyków... Powoli staje się moim rzecznym No.1.

Sprzętowo tym razem na lekko i mało nowocześnie: kijek PS60 LF, jakaś cienka PowerPro z fluorocarbonowym przyponem i biomasterek 4000HG.

post-45600-0-92921700-1405957587_thumb.jpg

• Like 17