Skocz do zawartości

OKONIE 2014

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Hej 

Nie ma czego zazdrościć tylko brać się do roboty. Testować przynęty, kolory i miejscówki a na pewno będzie efekt. Najważniejsze to być nad wodą i kombinować. W tym sezonie mam założenie dorwać jakiegoś pasiaka seniora na 50+. 

Pozdrawiam i połamania.

Z czasem słabiutko po za tym w moich okolicach okoń 30+ to już GARBATY że hej :)

Życze powodzenia i czekam na kolejne zdjęcia emerytów :)

pozdr.

• Like 1

Gratuluję wszystkim oxów :-).

Czasami między kleniami, jaziami, bolkami, sumami...trafia sie nurtowy oksik :-).

Ricci, najlepszy na świecie grillman, trafił chyba większość gatunków podczas oder event`u :-).

Pozdro ziomm-do następnego..

Portreciki dwa...

2j0gt9s.png

• Like 10

Ja dziś też wybrałem się na 3 godzinki za pasiakami i poza jednym rodzynkiem spełniajacym forumowe minimum bida... Niestety żadna z 3 szybkich fotek okonia w pełnej krasie nie nadaje się do wstawienia z powodu rozmazanego obrazu... tak więc tylko fota "na dowidzenia". Poza tym jednym 31 cm, jeszcze 10-11 sztuk w rozmiarze max. do 20 cm.

2sa1qg3.jpg

Edytowane przez Bootleg
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Taki spontaniczny wyjazd na niezbyt nie chcianą wodę.

Wczorajszy dzień poświęciłem na pływaniu z kolegą i ustawianiu jego nowego echa. 

Napływamy na miejscówkę i efekty przekroczyły moje największe oczekiwania.

Dwa rzuty i dwie ryby i od razu pobite PB.

Pierwsza ryba 37 cm druga 41 cm wszystkie złowione na obrotówkę 3 meps.

e84e30272a3e.jpg

c097e693ca4f.jpg

Dziś tak na chwilę i kolejny piękny okoń 38 cm.

33c705fc81ad.jpg

2db2eee02745.jpg

• Like 12

Cieszę się, że duży okoń wrócił do wody, gdyby tak wszyscy.... to łatwiej byłoby bić życiówki.

Ja też dziś podkręciłem swoje PB. Po wczorajszych szupakach, zachciało mi się nieco bardziej kameralnego łowienia i nieprzewidywalności rzeki. Jak uniwersalnie i na wszystko, to Rattlinek'.

Pierwszy na rozerwanej opasce zameldował się 42cm podrostek.Chwilę później spadł mi poważniejszy przeciwnik, ale siła nurtu, plus ciężar ryby sprawia, że jak jest słabo zacięty, to po kilku bujnięciach rybka odpada... chyba, że był to jazior, ale one dziś baaardzo słabo. Jak nie na tej rzece... Wróćmy jednak do okoni.

post-45600-0-29325300-1410124505_thumb.jpg

Spływając do portu, postanawiam przetrolowac miejsce, z ktorego mam najwiekszego jazia (56), rano na pusto, ale wiecie jak jest. Jak sie kiedys zlowilo, to juz zawsze ciagnie aby sprawdzic. Intuicja nie zawiodla. Choc mierzylem drania kilka razy, to nijak nie chcial miec pół metra. Nowy PB 49cm... Krok po kroczku... ;-)

post-45600-0-53112600-1410124637_thumb.jpg

PS. Zdjęcia takim rybkom, robi się zdecydowanie prościej... ;-)

• Like 20