lukas202 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Mateusz piękne garby ! Dzięki takim rybkom, coraz częściej tu zaglądam ... Gratulacje ! Edytowane 7 Września 2014 przez lukas202 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Drugi - rewelacyjny. Myślę, że na 50+ jeszcze przyjdzie czas, w listopadzie, grudniu, a może jeszcze później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Jestem coraz blizej tej magicznej "bariery". Kilka potencjalnych miejsc tez wytypowanych, teraz tylko motogodziny na wodzie i rzucac panie, plywac, rzucac i plywac... ;-) Mniejsza rzeka, na ktorej lowie jest niesamowita. Prosta, uregulowana, bez fajerwerkow, mamy w Polsce takich setki i do tego duzo bardziej zroznicowanych, ladniejszych. Niesamowite jaki ma potencjal. Plywalem po Odrze z duzo wiekszym potencjalem i nigdy nie zblizylem sie do wynikow... to tylko dowodzi, jak mocno sa te nasze wody zdewastowane wedkarsko. Tu co chwile cos, to grube jazisko, to wyrosniety okon (okonie ponizej 20cm to jakis marginalny przylow - jak juz siada to rzadko mniejszy niz 35cm), to sandacz, trafi sie klen, zaskoczy bolek... Wszystko w rozmiarach jesli nie rekordowych, to zapewniajacych duza dawke wrazen. Wczoraj przy okazji radosci z nowj zyciowki okoniowej rozmawialem z kumplem. Mowil, ze miesiac temu znalezli na duzym kaszubskim jeziore nowa gorke i lowili ladne okonie, trafialy sie regularnie 40-taki. Wypisz wymaluj Polskie eldorado. W weekend gorke przeczesali rybacy, wywozac kilkaset kilo okonio. Mowi, ze takiej pustki na echu nie widzial od dawna... gorka skasowana i przyjdzie dlugo czekac, az zatrzyma sie kolejne stadko... przykre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Wreszcie jakieś okonie a nie okonki Mnie też sprawdziły się te gumy w ten weekend ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Rano woda się ruszyła. Okonie wprost rzygające małymi ciernikami, które aż fruwały w powietrzu Brania praktycznie ustały jak słońce wyszło zza chmur. Edytowane 8 Września 2014 przez bigrafi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Tu co chwile cos, to grube jazisko, to wyrosniety okon (okonie ponizej 20cm to jakis marginalny przylow - jak juz siada to rzadko mniejszy niz 35cm), to sandacz, trafi sie klen, zaskoczy bolek... Wszystko w rozmiarach jesli nie rekordowych, to zapewniajacych duza dawke wrazen. Wypisz-wymaluj nasze łowisko, choć ta "mniejsza" rzeka na której ja łowię, jest większa niż mazowiecka Wisła. Ryby nie powalają wielkością (może za wyjątkiem tych ogromnych okoni), ale regularnie trafiają się sandacze w przedziale 65-75, szczupaki 80-100... Okonie poniżej 35 centymetrów przyławiają się tylko w złych miejscach na złe przynęty. W dobrym miejscu do dobrej przynęty małe okonie, czy sandacze nawet nie zdążą wystartować.Tak po prostu powinno być na rybnej rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Od kiedy kurna okoń 40+ to podrostek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Gratuluję Mateusz pięknych garbusów.Tak to niestety jest,że pomimo swojej "ochydności" te rzeki tętnią życiem.Życzę Pięćdziesiątaka w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Tym badziej jest to przykre, ze mozna miec tetniace zyciem kanaly i niemal puste piekne, wciaz naturalne rzeki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Dzisiaj parę okonków. Przyprawiały mnie o zawał. Przez prawie 2 godziny nie mogłem żadnego złowić, biły jak szalone w cierniczki i na nic nie chciały brać. Dopiero jak woda się uspokoiła i zeszły głębiej coś udało się wydłubać. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Dzisiaj tylko dwa. Ale jak na godzinkę czasu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 a co to za woblerek ? prawie jak żywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Moja uklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexondre Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Garbuski z ostatnich wypadów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Na ulubionego robaka keitecha. Na duże wahadło szczupakowe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Miło widzieć takie okonie w naszym rejonie Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) ... Nowy PB 49cm... Krok po kroczku... ;-) Okon-PB-49-web.jpgMatko jedyna, piękna krowa . Boże jeśli istniejesz, spraw aby całe to mięsiarstwo w moim regionie/okolicy wymarło z dnia na dzień, ześlij na nich pomór i choroby wszelakie.Tylko się nie pomyl i nas uczciwych wędkarzy (C&R) chorobą nie pokalaj, tak abyśmy w przyszłym roku mogli łowić i podziwiać równie wielkie "krowy" jak na Mateusza zdjęciu. Amen(taki tam, mój wieczorny pacierz z tytułu zdjęcia które zobaczyłem) Edytowane 12 Września 2014 przez Zwierzu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Gratuluje pasiaczkow, u mnie powoli cos sie rusza ;-) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Predatorhunter. Graty za ładne okonie u mnie jeszcze cisza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 U mnie dzisiaj taki się trafił przy jaziowaniu, 37 cm. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Ja już chyba mam po okoniach. Już przelecieli siatami. K....wa poj......ny kraj. Zbiornik ma 2 lata i już musieli "sprawdzić" stan rybostanu. Mam powoli dosyć opłacania skladek bo i po co, aby utrzymywać darmozjadów i ich sieciowych kolesiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 A jednak nie wygrabili wszystkiego. Dzisiaj można by kręcić film o połowie okoni. Około 40 szt. w przeciągu 2 godzin. Szedłem wzdłuż brzegu za watahą która się opychała cierniczkami. Okonie doskonale sobie radzą nawet bez płetwy grzebietowej. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 A jak wielkościowo te garby? Z doświadczenia wiem na moim zbiorniku wiem, że tylko nie liczne z tych grupek zaliczają się do forumowego minimum? Fajne okonki I na co połowiłeś jeśli można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Nie mierzę ich, ale wszystkie raczej mają minimum Mam trochę wielką łapę, w niej wszystko niestety wygląda mikro.Zdjęcie i szybko do wody. Pomiędzy jednym a drugim okoniem było czasu około 3min sprawdzałem w exifie.Tym razem na gumy. Twistery 5-6cm, kolor obojętny, co 3 -4 okonie brania tylko za kitę i wyciągałem twistera bez ogona.Brały bardzo delikatnie, kilka jeszcze mi spadło podczas holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcaR6 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Witam! Ja wczoraj trafiłem życiówkę, 40+ a dokładnie 44 cm. Zdjęcie nie powala ale jak to zwykle bywa jestem sam nad wodą i nie bawię się w długie sesje. Szybka fota i do wody Pacnął gumę Bass Assassin, na 14 gramowej główce, z opadu, an jednej ze śląskich zaporówek.Sprzętowo: Vegter Boron 5-25 gram, Shimano Stradic 4000, plecionka PP 10lb. Przy okazji poznałem nową dla mnie teorię od miejscowego filozofa, która mówi, że: "(...) Panie, jak go Pan wypuścisz to on zdechnie w przeciągu dwóch dni" okon-1.bmp Edytowane 17 Września 2014 przez dawcaR6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi