WojtekCIN Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 U mnie dzisiaj tylko takie niestety. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Nie specjalnie lubię okonie,ale dwa fajne trafiły mi się ostatnio w SE jako przyłów,zestaw szczupakowo/sandaczowy 25lb.,a jako przynęta savagear cannibal shad 12,5 cm w kolorze (chyba) clovn.było sporo emocji na poziomie: spadnie/nie spadnie przy podbieraniu ręką na takim sprzęcie... No i oczywiście się nie liczą 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Odpowiem Ci tak, jak można nie lubić łowienia okoni? Olewam klenie, jazie i bolenie. A okoń jest wszędobylski. Jeno złowienie większego, to już inna bajka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Odpowiem Ci tak, jak można nie lubić łowienia okoni? Olewam klenie, jazie i bolenie. A okoń jest wszędobylski. Jeno złowienie większego, to już inna bajka.a ja przeważnie zadowalam się kilkunastoma większymi w sezonie złowionymi przyłowowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Łowienie okoni jest fajne do momentu kiedy nauczysz się robić to dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 ....jakis czas temu probowalem aby corcia dobrze sie bawila na lodzi.......capnela nawet takiego pasiaka.......mina mowi wszystko.... .....szkoda jej ryb.... 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy80 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 fajny grubas 46 to już spory okaz pewnie wiekiem starszy od nie jednego z nas fajnie że takie rybki trafiają z powrotem do wody a nie na patelnie ostatnimi czasy słyszę od wielu znajomych że mięsiarze przenieśli się na Turawę gdyż ostro gryzł okoń i padało tam ich łupem sporo fajnych garbów polecam wszystkim aby zapoznali się z historia tej ryby jak długo musi bujać się w naszych wodach aby dożyć takich rozmiarów a może następnym razem darujesz jej życie ???? bez urazy ale tak mnie natchnęło na małą dygresję nad okoniem cenie tą rybę bo na bezrybiu każdy próbuje złowić pocieszyciela okonia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 41cm. jeziorko Ramsjon. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawcaR6 Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Po nocnym sandaczowaniu (w efekcie którego żadna z ryb nie spełniła forumowego minimum), nad ranem trafił się taki oto okonek: 38 cm Zassał Aglie 3 prowadzoną wolnym tempem, na jednej ze śląskich zaporówek.St.Croix AVS76MLXF, Stradic 4000, PP 10 Lb + FC 0,30. Pzdr! Edytowane 5 Października 2014 przez dawcaR6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Mróz tak mnie sponiewierał, że musiałem nałożyć rękawiczki robocze (tylko takie miałem na stanie) 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) 41 cm -małe jeziorko w Sztokholmie -edit - looknąłem ,że już było .sorki Edytowane 5 Października 2014 przez golsyl1980 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Pogoda w weekend była typowo...spacerowa Decyzja o ostatniej wyprawie i szansie na cokolwiek zapadła po śniadaniu.Temp. spadła o ok. 8st ,ciśnienie tez ostro zleciało.Miejscówka dosyć specyficzna ,ale się udało.Branie z pełnego dystansu,ok 40m na małą 5cm gumkę na 14g.Walka do końca.Mój PB 37cm 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Gratulacje zyciówki Mariusz.To zawsze wyjątkowy moment w naszych trofeach.Piekny okon. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Ja jako "przewodnik " mialem chyba jeszcze wieksza satysfakcje. W sobote slonce i 21 stopni a w niedziele pochmurno, sredni wiatr i tylko 13stopni. Naszczescie moj wybor miejscowki okazal sie trafny. Z poczatku nic sie niedzialo mimo ze oblawialismy miejscowke bardzo dokladnie i tylko sprawdzonymi wabikami ale wkoncu trafiłem jednego 30taka i natychmiast pozostawilem plac boju Mariuszowi ktory po chwili cholowal swojego pasiaka. Niestety kolejnych bran nie odnotowaliśmy.Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobrykolega Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 gratuluje nowego PB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Goscinne polskie góry obdarzyły mnie ostatnio takim pasiaczkiem. Może nie największy ale za to piękny jak to często bywa z rybami z czystych wód... 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Znalazłem sposób Trzeba było przyciąć ogonki przy riperkach i już biorą. Byłem z dwoma kolegami. Ja złowiłem na "ogryzka" ponad 20 szt. Oni razem 3 na twistery. Rzucaliśmy w te same miejsca. Najważniejsze - riperek nie mógł zbyt mocno zamiatać ogonem, tylko delikatnie drgać. W drodze na łowisko - ponad 130 łabędzi w jednym miejscu. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Jednak dobre rady z innego wątku przydały się nad wodą. Gratuluję połowu i wytrwałości w drążeniu tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Człowiek uczy się przez całe życie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 W jaki sposób przycinasz ogonki ripperom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) Obgryzam Z boków i z dołu. Praktycznie całą szerokość. Powstaje coś ala końcówka woblera.Dzisiaj tylko 10 szt. Zdjęć nie daję takie same jak ostatnio. Brania ustały z wyjściem słońca zza chmur. Edytowane 10 Października 2014 przez bigrafi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Brania nie ustały tylko podniosło się ciśnienie i okonie automatycznie zareagowały na taki stan rzeczy. Sytuacja normalna przy ogólnie wysokim słupku. Można zaatakować około 17tej lub ustalić głębokość na jakiej się zawiesiły, często w pobliskiej lokalizacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Głębokości tam nie ma żadnej - 1,5-2m na całej wodzie przy pełnym stanie. Mi wystarczą te z rana. Popołudniem za dużo luda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi