Skocz do zawartości

OKONIE 2014

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko żebyś sobie biedy nie narobił tymi filmami kolego, ja już się z tego wyleczyłem i filmy usunąłem. No jak u ciebie będą po 50 miały, to przy tych kształtach 2 kg spokojnie osiągną. Ładne grubasy. :)

Masz rację - już zniknął. Wszystko zależy od tego kto przejmie zbiornik :( i przede wszystkim czy przetrwają zimę, woda ma tylko 1,5-1,8 m głębokości.

Pierwszy raz się spotkałem, aby okonie miały taki przyrost  w tak krótkim czasie. Największy miał na razie 37cm. A raczej nie wchodziły kanałkiem szerokości 2m w porywach :) duże okonie.

Ja w tym roku pecha mam, 3 konkretne garby mi zeszly i nie moge sie wstrzelic. Przerzucilem troche takich Do 39 ale przewwznie pojedyncze sztuki.

@Iras to ten z nowej zwirowni? Piekny Garbus, gratki. Masz do nich lape jak malo kto.

Zdr

Tak, duża ryba z małej wody. Trudno się holuje, bo trzeba rybę forsować przez rośliny, ale jak jest dobrze wcięty, to jakoś daję radę.

Zgrałem kilka fotek innych pasiaków, zaraz się zawijam do strugania..

post-54844-0-33074900-1415040114_thumb.jpg

post-54844-0-72386800-1415040127_thumb.jpg

post-54844-0-50492200-1415040140_thumb.jpg

post-54844-0-47689100-1415040153_thumb.jpg

post-54844-0-36445300-1415040173_thumb.jpg

• Like 22

U mnie okonie już schodzą na górki. Ostatnio 7 około 30 cm. Co dziwne wszystko na gumy do 7cm. 

Faktycznie jakiś ewenement, chociaż ostatnio złowiłem okonie na gumkę ok 9 cm, zwykle najwięcej takich od 30 cm w górę łowię na gumy 11-12 cm.

• Like 2

Ładne pasiaki panowie gratuluje :) moja dobra passa na dorodne sztuki skończyła się w maju,potem same palczaki,ciężko było namierzyć jakieś stadko.W końcu udało się wygospodarować trochę czasu i jutro poswiece im cały dzionek może uda się w koncu wydłubac coś ladnego :)