Skocz do zawartości

OKONIE 2014

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Steril,

gratuluję rzecz jasna pięknych garbusów. Mam nadzieję, że nie będzie nietaktem jak zapytam, czy aby to jeziorko { co jest raczej mało prawdopodobne } nie znajduje się na Mazurach? Mocno podobne do tego które znam,  i czyżby rybacy którzy orzą tam prawie w noc w noc zostawili takie okazy?

Przyłów przy próbie przechytrzenia kleni, kleni nie było(na wędce), ale trafiło się pare okoni, w tym ten największy, i jazio. Okoń huknął w Glooga 3.5 cm w kolorze pstrąga, prowadzonego pod prąd, żyłka 0.14 i kijek Cormoran Ulf 3-15 g. Okonek nie był zbyt ruchliwy, jedynie postawił się w nurcie i pare razy sobie łebkiem machnął...
THXVQH3.jpg

• Like 12

Ostatnio przerzucam sam drobiazg okoniowo sandaczowy wiec uderzylem na inne miejscowki bez jakis wiekszych nadzieji. Na jednej z miejscowek po chwili wyjezdza maly okonek, potem jeden malutki sandaczyk za drugim wiec po kilku odpuszczam bo widocznie okonie do wabika die dopchac nie potrafia. Uderzam dalej ale dosc dlugi czas bez kontaktu i na ktorejs z kolejnych miejscowek piekne branie i wiem ze mam ladnego okonia. Jak zwykle modly zeby nie spadl i tym razem zostaly wysluchane i okonek wjezdza do podbieraka. Wygladal ze wzgledu na swoja otylosc na wiekszego ale i tym razem braklo do 40 zaledwie cm.

Sprzet:

Evergreen temujin the rebellion

Megabass fx68l

Varivas pe high grade 1.5 + 1.5m mono 0.30

Wabik to Vivid tail Evergreena podanego za pomoca C Rig.

P.s sorki za jakosc zdjecia ale to przeswietlona samojebka z telefonu lerzacego na ziemi.

post-48077-14161693528183_thumb.jpg

• Like 8

A Ty Irku jak zwykle z grubej rury....gratuluję pięknego pasiaka! ;-)

Dziękuję.  :)

Jakiś czas temu miałem głupią sytuację, zajechałem baterie w aparacie na mniejszych okoniach i jak na złość trafiła się później godniejsza sztuka.. nie miałem czym robić fotek, bo nawet komórkę miałem wydojoną. Teraz mam nauczkę i fotografuję rzadziej, ale tylko ryby na które czeka się z aparatem.

• Like 1

Ostatnio coraz ciężej skusić garbuski. Trochę się rozeszły. Trzeba obserwować wodę i rzucać gdzie podganiają trochę cierniczki. Maksymalnie co udało mi się skusić to 6 dziennie.

Dzisiaj tylko z rana jedno uderzenie, później wiatr mnie przegonił.

DSC_00232_zpsumlxiiw2.jpg

Ich wyżerka.

DSC_0021_zpscair8t0q.jpg

Skurkowany ale pięknie wybarwiony! Gratulacje! :)

• Like 2