Skocz do zawartości

OKONIE 2014

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko Sensei.. ale czarny pas w łowieniu okoni do 30cm zdobyłem już kilkanaście lat temu. Może wejdzie stara fotka z ok 2000 r .. w ręku kijek własnej roboty, Tica Cetus z żyłeczką chyba 0,12 i na główce chyba 1 g z paprochem relaxa wisi okonek. Znam taki spinning i nie gardzę nim.. można to polubić. 

Mimo wszystko dziękuję za chęci. 

;)

Heh Irek jakiś Ty młodziutki:)

Iras1975 twój styl połowu okoni znacznie odbiega od pozostałych. Widzę że zatraciłeś pierwotne umiejętności, gdybyś potrzebował lekcji w łapaniu okonków to jestem w stanie z naleźć trochę czasu kosztem rodziny i naprowadzić Cię na właściwe tory ;)

bez urazy ale Budda Cię opuścił, czy Cię Mahomet nie kocha....?!? :D  :lol:

Irku drogi, z ogromną chęcią wstąpiłbym na Parnas znamienitych łowców okoni, czyli przyłączył się do grona Twoich, nielicznych kolegów po kiju. Na początek, w ramach zadzierżgnięcia dozgonnej przyjaźni, zapraszam nad moją wodę. Przenocuję, nakarmię, napoję piwem, winem i gorzałką, ponton sam napompuję i do wody zatargam, poduszkę pod tyłek podłożę, byleś tylko pokazał jak się u mnie łowi okonie. Grosza za to wszystko nie wezmę. :)

Stoi?

Bo sam jakoś kiepsko sobie daję radę. :(

Edytowane przez Fugazi
  • Like 5

Ależ zrobiło się sielsko :)

Na poprawę nastroju utrzymując tendencję OT napiszę:

Dziś o 8.02 Urodziła mi Żonka Córeczkę i Synka :)

Gratulacje! Z Nowym Rokiem taki prezent

Irku drogi, z ogromną chęcią wstąpiłbym na Parnas znamienitych łowców okoni, czyli przyłączył się do grona Twoich, nielicznych kolegów po kiju. Na początek, w ramach zadzierżgnięcia dozgonnej przyjaźni, zapraszam nad moją wodę. Przenocuję, nakarmię, napoję piwem, winem i gorzałką, ponton sam napompuję i do wody zatargam, poduszkę pod tyłek podłożę, byleś tylko pokazał jak się u mnie łowi okonie. Grosza za to wszystko nie wezmę. :)

Stoi?

Bo sam jakoś kiepsko sobie daję radę. :(

Dobrze wiesz, że nie wszystko można pokazywać, więc nie żartuj sobie z takimi postami.

Najszczersze gratulacje dla taty i mamy oraz życzenia zdrowia i samych sukcesów dla całej rodzinki.

Mądre dzieciaki, choćby wybór daty to wskazuje.

Gratulacje raz jeszcze

• 2 miesiące temu...

Jako , że wątek okonie 2015 jest , jak na razie , poza moim zasięgiem z powodu zakazu spinningowania na zbiornikach zaporowych mojego okręgu do końca maja - wzięło mnie na wspominki . A poza tym naumiałem się wreszcie wrzucać zdjęcia w pełnej rozdzielczości , więc licząc na to , że uniknę linczu za odgrzewanie kotleta , parę obrazków z sierpniowej Turawy . Wszystkie rybcie to czterdziesteczki z jedno-, dwucentymetrowym plusikiem i minusikiem . Wszystkie oczywiście pływają dalej w żyznej , turawskiej wodzie  :D .

Artur @sandaczysko

1426963245dsc02821.jpg

Nasz dublecik
1426963396dsc02822.jpg
 I Arturo
1426963490dsc02825.jpg

I ja ...
1426963669dsc02831.jpg
 I znowu ...
1426963740dsc02832.jpg

I dublecik z Adasiem ...
1426963813dsc02833.jpg