Skocz do zawartości

OKONIE 2014

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Bez telemarku, garbusek 44,5.

post-45861-0-13084400-1398266946_thumb.jpg

Sprzęt:

CD XLS Concept 2,60 do 21g (na oko 12lb), Abu Morrum ZX 3601

Linka Duel 1.2 (ze względu na grubość, a raczej cienkość, nie na wytrzymałość) – dzięki @mario

Przypon tytanowy 10lb z drutu z BRC – dzięki Robert

Przynęta: Salmo Hornet 5 Tiger

Ryba złowiona w trollingu, podobnie jak kilka innych, przy kamienistej opasce, na wypłyceniu z 3 na 2m które obdarzyło nas wieloma pięknymi rybami. Prędkość około 4km/h.

Edytowane przez krzysiek
  • Like 10

Tak? To naści drugiego :)

48, sprzętowo jw. Złowiony tuż po ustąpieniu chwilowego zamroczenia alkoholowego ;) jednocześnie z ładnym sandaczem. Ale że miejscówka była bankowa, to wystarczyło popłynąć przez środek i poczekać aż weźmie. Wiadomo, nic prostszego, jak pójść w trollu... ;)

post-45861-0-98644300-1398267250_thumb.jpg

• Like 15

No dobrze. A tak wygląda tzw. nocnik. Kij nieco mocniejszy, bo po ciemku mógł się trafić przyłów w postaci ładnego sandacza, ale plecionka, multik, przypon i wobek ten sam. Chwilę później go urwałem, a był to jedyny "tygrys", jakiego miałem. Ale HP okazał się równie dobry, poza tym cały czas "robił" robotę Perch 8DR HP - mega przynęta na wszystko, co pasiaste.

post-45861-0-34380800-1398268969_thumb.jpg

50 jak obszył :)

• Like 13

No ładnie, ładnie Krzysiek.

Nie dość, że wątroba miała dobrze to jeszcze garby takie dostałeś w prezencie ;) ,ale....... w sumie lepszy garb na kiju niż na plecach.

Aż dziw, że takie sztuki jeszcze u nas pływają. Piękności. Zazdraszczam w dobrym tego słowa znaczeniu.

A tak na marginesie........może ja źle do tej pory podchodziłem do łowienia, tzn. bez promili. Od weeku majowego zmieniam dotychczasowe podejście do tematu :lol:

Pozdrawiam i gratuluję wszystkim szczęśliwcom, którzy mieli możliwość zmierzyć się z prezentowanymi powyżej pięknymi pasiakami. A teraz idę do monopolowego przetestować odpowiednie, czarodziejskie trunki.

To może dorzucę dwa słowa o tym drugim kijku: CD XLS Concept 275 do 26g (realnie do ok. 35g). W sumie dość podobny do poprzedniego XLS-a, choć nie tak piekielnie szybki. Nie gubi okoni (40+), świetnie sobie radzi z sandaczami 70+ (z większymi nie miał okazji się zmierzyć) i szczupakami 90+ i 100+, których w zeszłym roku naciupał bez liku. No oko - 15lb. Bardzo wdzięczny sprzęt, bo można nim cały dzień trollować z ręki. Choć i ten 12lb daje radę sporym rybom. Zakłada się do tego mocną linkę i holuje na granicy wytrzymałości sprzętu :) przednia zabawa :) Jak trzaśnie, to trzaśnie - cóż, życie.

Aż dziw, że takie sztuki jeszcze u nas pływają. Piękności. Zazdraszczam w dobrym tego słowa znaczeniu.

A tak na marginesie........może ja źle do tej pory podchodziłem do łowienia, tzn. bez promili.

U nas pewnie też pływają w wybranych wodach, ale te nie są krajowe.

A promile - cóż, jakoś się tak ni stąd, ni zowąd przytrafiły i mogło nas to kosztować znacznie drożej niż kac... Teraz staram się podchodzić z humorem, ale wtedy nie było mi do śmiechu ;)