wojciiech Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Krzysiek - masz pełną skrzynkę Chyba pora spróbować okoniowego trolla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 No to mamy chyba już (pomimo tak wczesnej pory) "rybę wątku 2014" a i może przy okazji zwycięzce beczki piwa o ile też wszedł do zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 No to mamy chyba już (...) zwycięzce beczki piwa o ile też wszedł do zabawy No nie wiem, nie wiem, nie fotografowaliśmy ryby na tle miarki, tudzież nie kładliśmy jej obok pudełka zapałek, pudełka papierosów, nie wkładaliśmy też do pudełka po butach etc. Za to wynik pomiaru widziały 3 osoby oprócz Mariusza i nikt nie miał najmniejszych wątpliwości Szansa jest, ryba była ogromna (myślę, że obaj będziemy mieli problem, żeby kiedykolwiek poprawić te wyniki), rok jeszcze długi, ale osobiście będę trzymał kciuki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Mario ... patrzę na Twoje zdjęcie 30raz i nie mogę uwierzyć ze sa takiego okonie ... Rozbiłeś bank bracie. !!!!GRATULACJE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Widziałem rybę z odłowów we wrześniu - waga 3,150kg Koło 55-60cm. Więc ryby są. Teraz się do nich dobrać Gratuluję pięknych ryb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Mario, Krzysiek, cudowne ryby! Nieosiągalne w naszych realiach...Gdziekolwiek je łowicie - szczere gratulacje.Jakbyście jeszcze wrzucili jakieś fotki z moimi ulubionymi sandaczami (w odpowiednim wątku oczywiście) to byłoby super Pozdrawiam! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Senkju Dzięki ostatnim doświadczeniom miałem okazję obejrzeć kilka pięćdziesiątaków i aż trudno mi sobie wyobrazić rybę 55 lub większą. Mimo sporej długości każdy centymetr ma tu znaczenie, choć i kształt ciała, i kondycja ryby się liczy. Ha, może się taki kiedyś trafi na naszej wodzie. Myślę, że odbiłoby się to szerokim echem wśród autochtonów Ze złowieniem mariuszowej ryby wiąże się pouczająca historia. Tego dnia pętaliśmy się po kanałach jak smród po gaciach – bez ciekawych wyników. W drugiej połowie dnia zgasła lampa, zrobiło się tak cicho i dusznawo, jakby zanosiło się na burzę. Słońce zaszło za cienką warstwę chmur i zrobiło się szarawo. Postanowiliśmy popłynąć na naszą ulubioną prostkę, urozmaiconą starymi mikro-ostrogami, opaskami, kilkoma głębokimi dołami, z pofałdowanym , twardym dnem pokrytym racicznicą. Kiedy dotarliśmy na miejsce, chłopaki już tam byli, ale zeszli na brzeg rozprostować kości na starym pomoście. Jeden bodajże odcedzał kartofelki, a drugi zaległ w pozycji horyzontalnej. Minęliśmy i o – ja wiem – 100 metrów dalej – Harry trafił pierwszego okonia: Chwilę później dziabnąłem drugiego, ciut dłuższego, tylko chudziaka. Równocześnie z nami holowali miejscowi, którzy łowili w dryfie sandacze na duże trupy (płocie po 20cm, może więcej). Widać było, że ryba ruszyła się jak cholera. Złapałem za telefon i „ściągnąłem” chłopaków z pikniku. Wypłynęli i zgarnęli okonia dosłownie kilka minut później (w tym samym momencie my zapięliśmy niezłego szczupaka). W ciągu kolejnych kilkudziesięciu minut trafiliśmy jeszcze kilka fajnych szczupaków, w tym klocka 90+. Zatem – po pierwsze: never give up, the fish will bite. Po drugie warto pływać na dwie ekipy, to optymalny skład - nie za mały i nie za duży, i wymieniać informacje. Pozdrowienia od czterech trolli 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Mario, Krzysiek, cudowne ryby! Nieosiągalne w naszych realiach...Gdziekolwiek je łowicie - szczere gratulacje.Jakbyście jeszcze wrzucili jakieś fotki z moimi ulubionymi sandaczami (w odpowiednim wątku oczywiście) to byłoby super Pozdrawiam! M. Bardzo proszę niebawem coś wrzucę. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dzięki! Czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mofo Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 i ja dodam mojego pierwszego okonia. musze podkreslic ze jestem calkiem poczatkujacy i ten okon to moja 4 zlapana rybka, w dodatku na malym stawie w parku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dziś zazeraly się plotkami po 10-15cm tuż przy brzegu.... Wymiotowaly takimi plociami po holu. Plotki na tarle :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Maciek a fotki gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Na plemnika - ochoczo zagryzł 3cm Relaxa w kolorze " natura " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Maciek a fotki gdzie Nie robiłem fotek niestety, sam nie wiem czemu Teraz bym je chciał heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Jeszcze nadrobisz, najlepszy okres dopiero sie zacznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Czekam na te drop-shotowe gumki, bo dobrze mi się sprawdzały. Do tego Sebile AT Minnow 65 i 85mm, trochę Relaxa i pakiet bojowy gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Mario, Baars, Krzysiek, Harry gratulacje kolejnej super eskapady. Niestety zabrakło mnie tym razem i nie złowiłem większego okonia niż 0.5m:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Kilka okoni z mojego dzisiejszego wypadu nad rzekę Może nie są jakieś wielkie i możliwe że ciut do 30cm im brakuje (nie mierzyłem ich) , ale mam nadzięję że moderatorzy tego nie usuną bo chcę pokazać że coś tam łowię. Biała ryba mnie nie lubi chyba Wszystkie rybki padły na przynęty od forumowiczów Sylwek masz może jeszcze te miedziane (w kropki) baryłki ? Ten woblerek to u mnie kiler na okonie w tym roku, ale niestety został w wodzie Zdjęcia nieregulaminowe - zostały usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franz Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Dzisiejszy okoń. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Franz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Ładny garbus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) ..... no ta ja też się pochwalę, rybka (z pierwszego maja) z wrocławskiego stawu Nieestetyczna ta fota, dlatego usunięta. Postaraj się z kolejna ry ..... za to szybko wypuszczona, ale cóz, o gustach się nie dyskutuje ( a z koniem się nie kopie) Edytowane 4 Maja 2014 przez bjpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 ..... no ta ja też się pochwalę, rybka (z pierwszego maja) z wrocławskiego stawu Piękna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Pochwalę sie i ja, nie mierzone +/- 40, oczywiście rośnie dalej.Uczciwie walnął w dużego Predatora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urko Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Ciepło u Pana w Wielkopolsce Panie Babinicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Nie do końca WLKP, ciepło niestety było tylko pierwszego.w piatek gnoiło cały dzień, sobota wiatr urywał głowę podobnie dzisiaj z rana. Niemniej jednak majówkę uważam za udaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi