Baloo Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 fajna rybka i na konkretny wabik, ale nieszlo go jakos potrzymac do fotki, zamiast obijac o podloge?!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 fajna rybka i na konkretny wabik, ale nieszlo go jakos potrzymac do fotki, zamiast obijac o podloge?!?Na pontonie byłem sam, okoń wyjechał z wody w 10 sekund (kijek do 60g i pletka 0, 23) położyłem go na drewnianej podłodze i bez żadnych prób zrobiłem 1 zdjęcie, wyszło jak wyszło. Cała akcja od zacięcia do wypuszczenia trwała max 1 min. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 NO jak uwazasz... mam podobna podloge w swoim pontonie i staram sie unikac kladzenia tam rybek. Czystosci nie da sie utrzymac... Polecam male maty (kilkanascie - kilkadziesiat PLN), lub podbieraczek gumowy, w ktorym mozna spokojnie rybke przetrzymac, odhaczyc i zrobic fotke. YO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 ...z matą to fajny pomysł zawsze można udoskonalić swoje C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Powaznie to się sprawdza, jeśli ktoś jest przyzwyczajony odkładać rybę aby ją odhaczyć, zmierzyć, itp. Od jakiegos czasu trzyamm rybkę w podbieraku, w wodzie i wyciagam tylko do szybkiej fotki, przykładam do ustalonego miejsca na burcie pontonu i później sobie odczytuję długość. Proste, szybkie i czyste dla rybki. Maty znajdziesz w necie do wyboru do koloru, za niewielkie pieniadze. Nie musi byc super profi materac dla karpi, ma byc czysta, gladka i wilgotna przed uzyciem. TYlko i aż tyle... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Pierwszy kilowy (41cm) w tym roku .... no kill :-) opis:pogoda: słonecznie/upalnie, wietrznie ale bez chmur, temp wody 24C, łowiłem na "łąkach" woda do 3,5m, przynęta niebiesko-białe kopyto 6cm + główka 5 gram, prowadziłem przynętę w opadzie (KONGER EQUS RAPIER 2,25m 2-12g, Zauber 2000, plecionka 0,08mm Techron Olive green`) Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez @Wojti 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 U mnie dziś taki się zameldował na swojego koguta 12 gr. Rybka ok 40 cm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Fajne rybki Kowalek gdzie Ty mieszkasz, że u Ciebie w bluzie i deszczaku da się śmigać. U mnie nawet w samych "gaciach" Jest za gorąco Ale rybka zacna. Pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 W okolicach Oslo fala upałów odeszła kilka dni temu, dzisiaj ok 20 stopni, ale lało jak z cebra to się ubrałem trochę lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 To i ja wstawię okonka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Chciałem się Was Panowie zapytać czy łowicie teraz okonie w tych samych miejscach w których łowiliście je rok temu? Pytanie może i głupie, ale szukam rozwiązania swojego problemu. Rok temu łowiłem fajne garbusy i z powierzchni i z tonii, w tym roku pływam po całym jeziorze i tylko gluty biorą Na echu zero, nic przy powierzchni też nie pogania... a niemożliwe żeby z roku na rok rybacy wyłowili wszystkie okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 ... a niemożliwe żeby z roku na rok rybacy wyłowili wszystkie okonie założysz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 a na jakiej wodzie - puszczonej ze zbiornika?sorry, że dopiero teraz odpowiadam, nie skojarzyłem, że to do mnie pytanie - łowię powyżej zbiornika, więc nie ma wpływu.pozdrP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Pewnie że nie wszystkie nieraz 2 albo nawet 3 sztuki przez przypadek zostawią tacy to są nieuważni ci rybacy .W jeden rok potrafią . Bez mrugnięcia okiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 życiówka syna 39cm życiówka żonki 35cm i moje takie tam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobrykolega Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 ladne zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Moje maleństwo na koguta. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 O,pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Moje okonki 30+ z ostatnich dni 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Taki 34 cm Wiślaczek znacznie większy spadł pod nogami , niestety. Rybka jak każda inna pływa dalej. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) W końcu coś się zaczęło ruszać po długiej przerwie pierwsze pasiaki meldują się w miejscówce. Wczoraj ok. 40-50 szt. w przedziale 30-43. Dziś troszkę mniej, warunki trudne (silny wiatr i do tego jeszcze bardzo dużo roślinności). Największy z dzisiaj 45 cm. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez woyciech 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 2 najwieksze zlowione podczas dlugiego wekendu na jednym z jezior w woj. lubuskim44 cmoraz 47 cm 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumien Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 A tu mój okonek sprzed kilku dni (akurat świeciło Słońce ). Pasiak miał 33 cm, a wziął na maleńkiego motoroila, praktycznie pod moimi nogami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) woyciech pozazdrościć okoni, silnego wiatru i roślinności Dla reszty chłopaków również GRATKI... Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez krakus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 woyciech pozazdrościć okoni, silnego wiatru i roślinności Hej Nie ma czego zazdrościć tylko brać się do roboty. Testować przynęty, kolory i miejscówki a na pewno będzie efekt. Najważniejsze to być nad wodą i kombinować. W tym sezonie mam założenie dorwać jakiegoś pasiaka seniora na 50+. Pozdrawiam i połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi