kubaS 1 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Dziękuję wszystkim za gratulacje.Panowie, ruszajcie nad wodę, brak zimy sprawił że na prawdę warto się ruszyć.W tym roku życzę niech każdy machnie pobicie swojego rekordu życiowego. O jak najwiecej centymetrów...I niech nikt nie mówi że długość nie ma znaczenia... Ps. To jest to, cały dzień z uśmiechem na ustach. Gratki Kubuś wymarzonego otwarcia Testowałeś cierniczka? Dla całej reszty szczęściazy również gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Gratki Kubuś wymarzonego otwarcia Testowałeś cierniczka? Dla całej reszty szczęściazy również gratulacje Gratulacje Kuba,fajna rybka... pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Kubala, najładniejsze otwarcie wątku o pstrągach jakie było od początku istnienia JB. Gratuluję pięknego pstrąga PSBrak łuku skrzelowego może być wadą genetyczną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Graty za piękne otwarcie i wogóle dla wszystkich co połowili Ja jeszcze muszę czekać 30dni Ja 74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Jeszcze zawiany Czyżby w tym tkwiła tajemnica sukcesu?? Gratuluję, i jak mnie ktoś zawiezie, to sam tak spróbuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland79 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 WitajcieW dniu dzisiejszym udało mi się przechytrzyć potoczka 40cm, oraz tęczaka 45cm.Także sezon również otworzyłem.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Piękne rybki. Gratuluję chwil spędzonych nad wodą. Dziś i ja wyskoczyłem nad rzekę. Trzy godzinki obławiania. Dwa brania, puste. Trzeci już zapięty. Nawet dzielnie walczył jak na styczniaka Jutro poprawka. Trzeba korzystać z wiosny w zimę 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland79 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Przepiękne kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Piękne rybki. Gratuluję chwil spędzonych nad wodą. Dziś i ja wyskoczyłem nad rzekę. Trzy godzinki obławiania. Dwa brania, puste. Trzeci już zapięty. Nawet dzielnie walczył jak na styczniaka Jutro poprawka. Trzeba korzystać z wiosny w zimę O kurdeeeeeee!!! Piękne zdjęcie pięknej rybie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Piękna fota-gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Nowy sezon zapowiada się dobrze! Także udane otwarcie, w moich rodzinnych stronach - Kotlina Kłodzka, chociaż troszkę mniejsze niż u Kolegów. Pierwszy kropek wypiął się - nie chciał być oglądany Drugi pozwolił się sfotografować - 34 cm., chudziutki Pozdrawiam, Harjer Kropek 34 cm. Woblerek 4,5 cm Harjer, pasiaczek blue yelow Kraina pstrąga i lipienia Edytowane 2 Stycznia 2014 przez lukomat Fotka niezgodna z regulaminem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Ja z Kolegom też wczoraj otworzyliśmy sezon, w tym roku padło na Bóbr ogólnie nie było źle, woda strasznie niska i czysta do tego ostre słońce mieliśmy 2 brania i jedno ładne wyjście, mi fajna rybka spadła po młynku na środku rzeki, a Kolega Marcin wyjął swojego kropeczka 37 cm Edytowane 2 Stycznia 2014 przez lukomat Fotka niezgodna z regulaminem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Harjer z tego co sie orientuje pstrągi można u nas łowić od 1 lutego chyba że się coś zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Suhar, pozdrawiam ! Od kiedy Taka zmiana? Kurcze już zerkam na info PZW Wałbrzych ! I tak pływa sobie dalej ! Wiesz, że mam kręciołka także na punkcie klonka. Przecież wybrałem się na klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Przez ponad pół godziny jeździłem w PZW Wałbrzych po regulaminach i zasadach połowów w krainie pstrąga i lipienia w tym obwodzie. Nic takiego co zmieniałoby dotychczasowe przepisy (okresu ochronnego połowów pstrąga w Obwodzie PZW Wałbrzych od 30.09 - 31.12 - nie znalazłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 nie żebym się czepiał ,ale taki mały szczegół odnośnie stosowania wyłącznie haczyków bezzadziorowych wprowadził okręg Jelenia Góra , Wałbrzych nie wiem jak w innych okręgach ? ciekawe ile osób się złapie na fotkach a może już się złapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomfish6 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 nie żebym się czepiał ,ale taki mały szczegół odnośnie stosowania wyłącznie haczyków bezzadziorowych wprowadził okręg Jelenia Góra , Wałbrzych nie wiem jak w innych okręgach ? ciekawe ile osób się złapie na fotkach a może już się złapali Ja dodałem pstraga z widocznym na zdjeciu hakiem , niestety zapomnialem ze wymiar tu jest określony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Gratulacje dla Szczęśliwych Łowców ..piękne ryby,piękne widoki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Przez ponad pół godziny jeździłem w PZW Wałbrzych po regulaminach i zasadach połowów w krainie pstrąga i lipienia w tym obwodzie. Nic takiego co zmieniałoby dotychczasowe przepisy (okresu ochronnego połowów pstrąga w Obwodzie PZW Wałbrzych od 30.09 - 31.12 - nie znalazłem ?kolego do ujscia bystrzycy okres ochronny jest do konca STYCZNIA od wielu wielu LAT!!!!!!!!!!!!! Pozdro rzeka odra i jej doplywy od granicy Panstwa z Republika Czeska az do ujscia rzeki Bystrzycy i rzeka Bystrzyca wraz z jej doplywami okres ochronny od 1.09-31.01 Edytowane 3 Stycznia 2014 przez piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 kolego do ujscia bystrzycy okres ochronny jest do konca STYCZNIA od wielu wielu LAT!!!!!!!!!!!!! Pozdro rzeka odra i jej doplywy od granicy Panstwa z Republika Czeska az do ujscia rzeki Bystrzycy i rzeka Bystrzyca wraz z jej doplywami okres ochronny od 1.09-31.01...... toż kolega napisał, że polował na klenie ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 No cóż Panowie... Gratuluję i ze smutkiem zazdroszczę. To będzie mój drugi sezon bez tej cudnej ryby i klimatu rzek pomorskich. Do tej pory 15 lat sezon w sezon tylk pstragi były. Teraz wielka Odra pod nosem, ale to nie to samo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Myślałem, że odezwie się Suhhar? podpierając swoją uwagę i chyba także zwątpieniem, poniższym przepisem Oczywiście ma rację ! Wędrując w poszukiwaniu kolonków i na Dolnym Śląsku mam swoje miejscówki na te kluseczki. Każdemu trafia się przyłów, nie prawda? Ile to razy wyjmowaliśmy inne objęte okresem ochronnym rybki! Nadmieniłem, że nowy sezon zapowiada się dobrze, przy okazji jest jakby nie było przypadkowe badanie, (czytanie rzek) A tak dokładnie ochrony ryb,(dot. pstrąga) na terenie PZW Wałbrzych, to jest to: rodział VI Regulaminu amatorskiego połowu ryb na 2013r., pkt.2 pstrąg potokowy, p.pkt. a) Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 kurde, ładne krajobrazy na tych fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 A ja zgłoszę pierwszy dublecik Cieszy podtrójnie bo to było moje rozpoczęcie sezonu, a w dodatku na własne wobki.Ta pani skusiła się koło 13. 10 min wcześniej miałem na kiju dobrą 45'ke, ale była zbyt szczwana Ta ze zdjęcia, przyznaję się bez bicia - miała 39cm...Chwilę później pożegnała mnie noworocznym prysznicem Gdy już miałem się zawijać do domu postanowiłem rzucić 3 ostanie "razy" w głębszą miejscówkę o wolnym nurcie. Nigdy dotąd nie obdarzyła mnie nawet braniem...A tym razem na pożegnanie w 2 rzucie dostałem piękne 42cm na koniec Ten też zrobił plum do wody (i tak jest u nas na szczęście bezwzględny zakaz "beretacji" niewinnych stworzeń w styczniu ) PozdrawiamKonrad 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Pogratulować takich rybek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi