Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za gratulacje.

Panowie, ruszajcie nad wodę, brak zimy sprawił że na prawdę warto się ruszyć.

W tym roku życzę niech każdy machnie pobicie swojego rekordu życiowego. :) O jak najwiecej centymetrów...

I niech nikt nie mówi że długość nie ma znaczenia... :P

Ps. To jest to, cały dzień z uśmiechem na ustach. :)

Gratki Kubuś wymarzonego otwarcia ;)

Testowałeś cierniczka? :D

Dla całej reszty szczęściazy również gratulacje ;)

• Like 1

Piękne rybki. Gratuluję chwil spędzonych nad wodą. Dziś i ja wyskoczyłem nad rzekę. Trzy godzinki obławiania. Dwa brania, puste. Trzeci już zapięty. Nawet dzielnie walczył jak na styczniaka :) Jutro poprawka. Trzeba korzystać z wiosny w zimę :)

1526963_602796779793839_616340507_n.jpg

• Like 22

Piękne rybki. Gratuluję chwil spędzonych nad wodą. Dziś i ja wyskoczyłem nad rzekę. Trzy godzinki obławiania. Dwa brania, puste. Trzeci już zapięty. Nawet dzielnie walczył jak na styczniaka :) Jutro poprawka. Trzeba korzystać z wiosny w zimę :)

1526963_602796779793839_616340507_n.jpg

O kurdeeeeeee!!! Piękne zdjęcie pięknej rybie :D

• Like 1

Nowy sezon zapowiada się dobrze! :)

Także udane otwarcie, w moich rodzinnych stronach - Kotlina Kłodzka, chociaż troszkę mniejsze niż u Kolegów. Pierwszy kropek wypiął się - nie chciał być oglądany :D  Drugi pozwolił się sfotografować - 34 cm., chudziutki ;)

Pozdrawiam, Harjer

Kropek 34 cm. Woblerek 4,5 cm Harjer, pasiaczek blue yelow

u43s.jpg

Kraina pstrąga i lipienia

Edytowane przez lukomat
Fotka niezgodna z regulaminem.
  • Like 1

Ja z Kolegom też wczoraj otworzyliśmy sezon, w tym roku padło na Bóbr ogólnie nie było źle, woda strasznie niska i czysta do tego ostre słońce mieliśmy 2 brania i jedno ładne wyjście, mi fajna rybka spadła po młynku na środku rzeki, a Kolega Marcin wyjął swojego kropeczka 37 cm

post-53380-0-19527600-1388684755_thumb.jpgpost-53380-0-88980200-1388684762_thumb.jpgpost-53380-0-29674000-1388684769_thumb.jpgpost-53380-0-92856900-1388684775_thumb.jpgpost-53380-0-84277000-1388684781_thumb.jpgpost-53380-0-90549600-1388684788_thumb.jpgpost-53380-0-21565600-1388684794_thumb.jpgpost-53380-0-78436100-1388684801_thumb.jpgpost-53380-0-63600900-1388684809_thumb.jpg

Edytowane przez lukomat
Fotka niezgodna z regulaminem.
  • Like 3

Przez ponad pół godziny jeździłem w PZW Wałbrzych po regulaminach i zasadach połowów w krainie pstrąga i lipienia w tym obwodzie. Nic takiego co zmieniałoby dotychczasowe przepisy (okresu ochronnego połowów pstrąga w Obwodzie PZW Wałbrzych od 30.09 - 31.12 - nie znalazłem ?

nie żebym się czepiał ,ale taki mały szczegół odnośnie stosowania wyłącznie haczyków bezzadziorowych wprowadził okręg Jelenia Góra , Wałbrzych nie wiem jak w innych okręgach ? ciekawe ile osób się złapie na fotkach :) a może już się złapali :)

nie żebym się czepiał ,ale taki mały szczegół odnośnie stosowania wyłącznie haczyków bezzadziorowych wprowadził okręg Jelenia Góra , Wałbrzych nie wiem jak w innych okręgach ? ciekawe ile osób się złapie na fotkach :) a może już się złapali :)

Ja dodałem pstraga z widocznym na zdjeciu hakiem , niestety zapomnialem ze wymiar tu jest określony.

• Like 1

Przez ponad pół godziny jeździłem w PZW Wałbrzych po regulaminach i zasadach połowów w krainie pstrąga i lipienia w tym obwodzie. Nic takiego co zmieniałoby dotychczasowe przepisy (okresu ochronnego połowów pstrąga w Obwodzie PZW Wałbrzych od 30.09 - 31.12 - nie znalazłem ?

kolego do ujscia bystrzycy okres ochronny jest do konca STYCZNIA od wielu wielu LAT!!!!!!!!!!!!!

Pozdro

rzeka odra i jej doplywy od granicy Panstwa z Republika Czeska az do ujscia rzeki Bystrzycy i rzeka Bystrzyca wraz z jej doplywami okres ochronny od 1.09-31.01

Edytowane przez piter

kolego do ujscia bystrzycy okres ochronny jest do konca STYCZNIA od wielu wielu LAT!!!!!!!!!!!!!

Pozdro

rzeka odra i jej doplywy od granicy Panstwa z Republika Czeska az do ujscia rzeki Bystrzycy i rzeka Bystrzyca wraz z jej doplywami okres ochronny od 1.09-31.01

...... toż kolega napisał, że polował na klenie !  ;)

• Like 1

No cóż Panowie... Gratuluję i ze smutkiem zazdroszczę. To będzie mój drugi sezon bez tej cudnej ryby i klimatu rzek pomorskich. Do tej pory 15 lat sezon w sezon tylk pstragi były. Teraz wielka Odra pod nosem, ale to nie to samo Pozdrawiam

Myślałem, że odezwie się Suhhar? podpierając swoją uwagę i chyba także zwątpieniem, poniższym przepisem :)  ;)  Oczywiście ma rację !  ;)  :)

Wędrując w poszukiwaniu kolonków i na Dolnym Śląsku  mam swoje miejscówki na te kluseczki. Każdemu trafia się przyłów, nie prawda? Ile to razy wyjmowaliśmy inne objęte okresem ochronnym rybki! :)  Nadmieniłem, że nowy sezon zapowiada się dobrze, przy okazji jest jakby nie było przypadkowe badanie, (czytanie rzek) ;)

A tak dokładnie ochrony ryb,(dot. pstrąga) na terenie PZW Wałbrzych, to jest to: rodział VI Regulaminu amatorskiego połowu ryb na 2013r., pkt.2  pstrąg potokowy, p.pkt. a) :)

Pozdrówka ;)

A ja zgłoszę pierwszy dublecik ;) Cieszy podtrójnie bo to było moje rozpoczęcie sezonu, a w dodatku na własne wobki.

Ta pani skusiła się koło 13. 10 min wcześniej miałem na kiju dobrą 45'ke, ale była zbyt szczwana :) Ta ze zdjęcia, przyznaję się bez bicia - miała 39cm...

4egx.JPG

Chwilę później pożegnała mnie noworocznym prysznicem :D

mgo8.jpg

Gdy już miałem się zawijać do domu postanowiłem rzucić 3 ostanie "razy" w głębszą miejscówkę o wolnym nurcie. Nigdy dotąd nie obdarzyła mnie nawet braniem...
A tym razem na pożegnanie w 2 rzucie dostałem piękne 42cm na koniec :)

ordl.jpg

uuld.jpg

Ten też zrobił plum do wody (i tak jest u nas na szczęście bezwzględny zakaz "beretacji" niewinnych stworzeń w styczniu ;))

Pozdrawiam
Konrad
  • Like 7