Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam'

Spinamy się nawzajem czy więcej szkody dla ryb wywołują muszkarze czy spinningiści. Jak dobrze wiemy wszystko zależy od danego wędkarza. Trzeba najpierw spojrzeć w lustro i zastanowić się co ja mogę zrobić dla naszego hobby. Osobiście wędkuje jedną i drugą metodą. Na wiosnę spining, a potem muszka. Późną jesienią muchka- ale tylko z brzegu. Bardziej rozwalają mnie oddziały PZW.- przykład. co roku na początku stycznia wędkuje m.in.na Brdzie- (odcinek Nadolna Karczma- Woziwoda) w poprzednim roku złapałem 2 pstrążki (4 wyjścia nad rzekę w dwie osoby), w tym roku bez wyjścia żadne rybki (3 dni wędkowania 2 osoby). Nawet nie widzieliśmy żadnego pstrążka- zero drobnicy. Zastanawiam się czy ta woda jest w ogóle zarybiana- wydaje mi się chyba że nie. Na jętce w tamtym roku zamiast pstrąga, czy lipienia- płotki, ukleje, leszcze i klenie. Ta rzeka chyba umiera pod względem pstrąga i lipienia.

Pzdr

Fajny klimat piotro82 :) Wrażeń widzę nie zabrakło, gratulacje. 

Ostatnio ganiając po krzakach za kropkami, zerknęło na mnie "oko Saurona" , mówiące - " I see You"  :D Piękne są te rybki...

1545850_603891703017680_1292925442_n.jpg

Edytowane przez iwedkuje
  • Like 1

Widzę, że dużo osób ładnie połowiło na początku sezonu. Gratulacje!!!
Ja przez 3 dni zaliczyłem na górskich 3 pstrągi powyżej 40 ( w tym 50) i 4 około 30-37. Do tego 2 ładne okonie koło 25. A dzisiaj jakieś 5 minut przed moim szczęściem spadł mi jeszcze klenik pod 30cm. Nawet nie wyobrażałem sobie takiego otwarcia :)