Rheinangler Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Na jednej z rzeczek w której łowie pstrągi i w której na dziennym rozkładzie początku i środka sezonu przeważnie jest pół na pół tęczaków z potokami, tęczaki są sypane po 15 marca i przeważnie tak do połowy czerwca i pod koniec sezonu tzn w październiku łowi się je sporadycznie i stanowią jak twierdzą właściciele rzeczki zaporową dawkę dla ochrony rodzimego pstrąga potokowego (limit dzienny 4 szt)Niestety odbija się to na pogłowiu lipienia i na pytanie dlaczego nie po tarle lipieni? Zazwyczaj milczą.... Myślę, że jednak każda ingerencja gatunku nie rodzimego w środowisko i ekosystem rzeki przynosi delikatnie mówiąc zmiany czasem niewielkie czasem duże a czasem w takim przedziale czasu, że trudniej to ogarnąć w regułę.Co do Krzysztofa albo jak kto woli prof.Goryczki nie należy zapominać że jest jednym z większych producentów tęczaków w Polsce... Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Warto przeczytać przed zrobieniem zdjęcia ze złowionym pstrągiem.http://www.bishfish.co.nz/articles/fresh/grip-and-kill.htm 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Pouczające, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Bardzo pomocny link-dobry tekst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Fajny tekst, może teraz przeżywalność kropasów się zwiększy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 I mnie szczęście dopisało w końcu po nieudanych kilku wypadach. Równiutki 50-tak w pięknych kolorkach. Po zacięciu zrobił piekną świecę. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Piękna ryba, gratuluję. Kurcze, gdzie to, że zimy nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Fotki jeszcze przed tym armagedonem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Gratulacje ślicznotka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jeszcze prawie tydzień i może coś się legalnie skusi Na razie raz na pobliskim dopływie Wisły zaowocował klenikami, pstrążkiem, certą i lipieniem. Nastawiałem się na klenio-jazie, ale takie przyłowy lubię.Na razie królowały Mepps'y i Fox'y obrotówki w rozmiarze 00. Na rybkach byłem dokładnie tydzień temu, wówczas wiosna w pełni, teraz zima ... A to ponoć kwiecień, plecień .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 odcinek ,,no kill,, gratki Pietrus mnie się trafiały same poniżej 35 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Rewelacyjnie ubarwiony i nie skarpetowaty . Serdecznie gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 No kawał ryby... gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Piękna torpeda, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Super kolorki ma ten pstrągal mi jeszcze tydzień został mam nadzieje ze mróz odpuści .Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Dzieki chłopaki, w rzeczywistości był znacznie grubszy. To ujecie jakieś takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Nie umniejszaj rybci uroku pietrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Mam lepsze ujęcia ale niestety sporo znaków szczególnych łowiska i ta słuchawka w uchu o której zawsze zapominam przy pierwszych fotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 pietrus Wielkie Graty, piękna mamusia pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robokopek7 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 No rybka piękna gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Graty PiotrekPiękny lorbas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 U mnie w sobotę było jedenaście kresek poniżej zera . Mimo to nie wytrzymałem i musiałem zaleczyć zajoba. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 SUPER KURACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Gratulacje.Piękne okoliczności przyrody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Krioterapia jest najlepsza na wychudzenie , a najlepsza na oczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi