Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz dopiero obejrzałem filmik c1eśli ale tam macie siurnik. Ja bym w życiu nie pomyślał, że w takim ciurku można pstrągi łowić. Za to pewnie głęboki. U mnie w Beskidach rzeki są szerokie i płytkie. Zupełnie co innego. Na tym waszym kanale to w sumie jak by się dobrze skradać rzucać nie trzeba. Wystarczy przynętę spod kija na lince wypuścić:)

• Like 2

Na tym waszym kanale to w sumie jak by się dobrze skradać rzucać nie trzeba. Wystarczy przynętę spod kija na lince wypuścić :)

... i iść. Nowa metoda - trolling pieszy ;)  :D

Japa fajny kropas i jeszcze na własny jig :)

Gratulacje!

Edytowane przez tasiek321

Teraz dopiero obejrzałem filmik c1eśli ale tam macie siurnik. Ja bym w życiu nie pomyślał, że w takim ciurku można pstrągi łowić. Za to pewnie głęboki. U mnie w Beskidach rzeki są szerokie i płytkie. Zupełnie co innego. Na tym waszym kanale to w sumie jak by się dobrze skradać rzucać nie trzeba. Wystarczy przynętę spod kija na lince wypuścić :)

Też się wychowałem na "Twoich" rzekach, a teraz mi przyszło łowić na podobnych (do tego z filmu) ciurkach. Uwierz mi, nawet na muchę się udaje :D

Teraz dopiero obejrzałem filmik c1eśli ale tam macie siurnik. Ja bym w życiu nie pomyślał, że w takim ciurku można pstrągi łowić. Za to pewnie głęboki. U mnie w Beskidach rzeki są szerokie i płytkie. Zupełnie co innego. Na tym waszym kanale to w sumie jak by się dobrze skradać rzucać nie trzeba. Wystarczy przynętę spod kija na lince wypuścić :)

nasz ciurek jest mały , trudny technicznie ale obfituje w rybki :) najwięcej jak wszędzie małych pstrążków , jest sporo 30-staków , trafiają się 40stki , 50tak to rzadkośc ale można liczyć też na wększą rybę ale to już ciężki temat. ja zawsze łowiłem na spina , ale jak się zrobi cieplej wezmę w rękę muchówkę :)

Graty ładnych kropek Japa i Tomus :D

Tomus jak Twój wobek pracuje ?? mozesz mi wysłac foto na priv , bo u mnie 12 szt czeka na pomalowanie i wklejenie sterów :)

u nas zauważyłem że na woblery rybki nie chcą współpracować , jigi koszą taki sezon chyba będzie , a w zeszłym roku wobler rządził, zaś 2 lata temu znowu jigi :)

Edytowane przez c1eśla

witam kolegów to znowu ja  dzisiaj  byłem z kolegą  cieślą  na mały wypadzie na pstrągi  jedno branie jedna ryba   złowiona  na mojego jiga  wyjechał z głębokiego dołka na przytrzymanego    a tak to cienko ale bodźmy dobrej myśli -_-

pozdrawiam Japa  B)

post-55624-0-06597100-1391621024_thumb.jpg

post-55624-0-89168400-1391621139_thumb.jpg

post-55624-0-56218900-1391621176_thumb.jpg

post-55624-0-58931100-1391621212_thumb.jpg

• Like 4

Wreszcie u mnie zeszedł lód lecz idzie trochę woda pośniegowa i rybki trochę ospałe lecz same niespodzianki najpierw pod nogami 40 a później za gałęzi wyskoczył taki chuddddyyyy długggggiiiiiii minog w kropki  niewiele mu brakowało do 50cm .

Sprzęt TX 682S ,CC51 ful tuning  , żyłka stroft 18, cd 7cm  Domek chudzielca

http://www.youtube.com/watch?v=F0evyy7PnJ8

post-48644-0-46633600-1391622702_thumb.jpg

post-48644-0-41856900-1391623002_thumb.jpg

Edytowane przez endriu24
  • Like 7