meme174 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Bo to w Australii było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Dobra chłopaki basta, bo się kapną, że zazdrościmy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Taki oto pstrążek ta rana na boku... (wydaję mi się że miał kontakt z wydrą bo na tym odcinku rzeczki widać dużo Jej śladów) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Stawiam na czaplę . Gratuluję i Pozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2014 przez skalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Ładna rybka i widać że najedzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Piękny klimacik - Gratuluje pstronia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Fajny ciek..takie są mega klimatyczne a i ryby z nich cieszą podwójnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 fajny samczyk Tomus GRaty , rzeka też super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_S Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Północna Wielkopolska...Tydzień temu- nawisy lodowe okropne, zarówno na małych jak i na malutkich rzeczkach... Dzisiaj, czyli sobota 15.02.14, nadal ciężko dość do wody w wielu miejscach. Mimo to jeden się zapiął, co ciekawe (?) w typowym miejscu letnim - silny prąd, kamienie etc....Foty nie zamieszczam, choć był "wymiarowy" w myśl PZW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Gratki Bobex fajnych miśków.Niestety nie wszyscy umiejętnie obchodzą się z rybami, dziś znaleźliśmy na jednym odcinku dwa martwe potoki w wodzie 44,5 i 41 - przypadek ? Komuś najwyraźniej sesja zdjęciowa z rybą zawróciła w głowie tak że, musiał je podusić..pozdro Edytowane 15 Lutego 2014 przez KwaQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarniok Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Ehhh żal d... ściska , szkoda takich pięknych ryb ;( A tyle jest informacji, artykułów na temat prawidłowego postępowania ze złowioną rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Gratki Bobex fajnych miśków.<br />Niestety nie wszyscy umiejętnie obchodzą się z rybami, dziś znaleźliśmy na jednym odcinku dwa martwe potoki w wodzie 44,5 i 41 - przypadek ? Komuś najwyraźniej sesja zdjęciowa z rybą zawróciła w głowie tak że, musiał je podusić..<br />pozdro<br /><br />Przyczyną może być też co innego... nie koniecznie sesja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 A co ? Przeziębienie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Prądownicy w gumiakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Dokładnie dwie ryby tej wielkości mogą sugerować terapię prądową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Tez tak mi się wydaje ... ewentualnie jakaś zaraza /choroba... jakiś badziewie w wodzie? Przyczyn może być wiele... niekoniecznie wina złego obchodzenia się z rybą. Nie ujmujmy zalet C & R snując takie domysły bo zaraz ktoś to przeczyta i stwierdzi ze ten cały C & R to o kant du** rozbić bo ryby i tak padają Edytowane 16 Lutego 2014 przez Tomasz eS 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Nie nie. Sam wypuszczam i wiem, że ryby żyją. Mogę wstawić foty ale nie wiem jak nerwy niektórych :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Do tego ślady żyłki na jednej z ryb. Była złowiona.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarniok Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Tu nikt nie neguje zasadności C&R. Ale ludzie trochę rozsądku. Czy tak trudno złowioną rybę przytrzymać w podbieraku żeby nabrała trochę siły i dopiero później zrobić zdjęcie. Jedno góra dwa nie 50, przy okazji tarzać rybę w piachu, trzcinie, patykach pieron wie w czym jeszcze. A na końcu padlinę wrzucić do rzeki i są efekty. Inne czynniki związane z wodą, odbiły by się nie tylko na 2 rybach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Tak jak pisze Michał. 3-5 minut w podbieraku w wodzie po podebraniu pozwoli rybie odetchnąć wtedy, kiedy ma największe zapotrzebowanie na tlen. A gdyby ktoś zastanawiał się po co, to po szybkim sprincie na maxa niech sobie założy worek foliowy na głowę. Wtedy zrozumie każdy przesłankę. Od kilku lat nie reanimowałem żadnej ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Ja też jeśli chcę zrobić pstrągowi zdjęcie trzymam go w wodzie w podbieraku i nawet latem ryba po pstryknięciu fotek odpływa szybko bez zbędnego reanimowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Dzisiaj jako, że jest niedziela niezbyt optymistycznie nastawiony na jakie kolwiek branie udałem sie nad rzeczke i miło zostałem zaskoczony liczbą brań i rozmiarami złowionych rybek. Druga rzeczą jaka mnie zaskoczyła to forma jaką dysponują teraz pstrążki. Kolejno 44,44,42,40. Jeden spadzik ale nie było na szczęście o co klnąć;-). Oby wiecej takich wypadów. Z tego co pamietam nie miałem nigdy takiego sezonu. Wszystkie złowione rybki dalej pływają w rzeczce. Pozdrawiam i życzę Wam również takich "zaskakujących" dni;) 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Piękne rybki Bobex :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 bylo nie bylo http://www.bishfish.co.nz/articles/fresh/grip-and-kill.htmpiekne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarniok Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Graty Bob .Cztery czterdziestkaki, pięknie połowiłeś. Następnym razem pięć pięćdziesiątaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi