Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne ryby łowicie.

Ja też coś próbowałem wydłubać, ale póki co to delikatnie mówiąc szału nie ma.

Na pięć wyjazdów jeden krótki, jeden 35 i jedno coś co chyba było braniem. Do tego powbijane podpórki co kilkadziesiąt metrów, słoiki z podziurawionymi wieczkami a dopóki był śnieg to masa śladów wydr. Bardzo dawno nie widziałem wydry na żywca a w ostatnią niedzielę podpłyneła sierota na 3-4m. Klęczę sobie na brzegu i wyplątuję wobka z linki odczepiacza a tu kątem oka widzę, że mi coś spływa z nurtem. Bez ruchu czekam kiedy mnie zobaczy. Zatrzymała się naprzeciwko mnie, przyglądneła i jak wkońcu dotarło, że tego czegoś (mnie) tu wcześniej chyba nie było to spierniczyła z bulgotem. Dała się jeszcze z daleka zobaczyć. Zwinny skubaniec. A swoją drogą ten na 35 miał pamiątkę po jednej w wydr. Przerysowany po obu stronach wpół ciała i dwie spore dziury od kłów. Tu paści napotkane podczas innego wypadu:

48b209b5518e4270m.jpg
Swoją drogą zaskoczyła mnie wielkość niedojedzonego szczupaka. Musiał mieć ok.60cm. Nie spodziewałem sią na tym odcinku takiego pajka. Cóż, może jutro z rana wyskoczę na godzinkę, dwie...

dzisiaj taki forumowy stykowiec , na swojego jiga :D

rybka namierzona, w niedziele wyskoczył mi do jiga, dzisiaj jak schodziłem w dół puknął w wobka no i jak wracałem do auta zjadł jiga ;)

kondycja jest niesamowita , nie pamiętam żeby zimą tak chodziły :)

oczywiście wróciła do domku

hkbe.jpg

qdes.jpg

Edytowane przez c1eśla
  • Like 3

Mi się wydaje, czy zimowe i wczesnowiosenne kropki jakoś chętniej Jigi gryzą? Gratki dla łowiacych... :)

dla mnie jig jest skuteczny przez cały sezon, ale uwielbiam na nie łowić od połowy kwietnia do końca sezonu, woblerów nigdy nie odstawiam, z jidzolem wole chodzić w góre wtedy pokazuje swoje walory :) a jak idę w doł wiecej łowię na wobki bo sam je robie i sprawdzają się a to frajda ogromna na swoją przynęte kropasa wyjąć , bo jiga łatwo zrobić , a z woblerem juz gorzej :)

pozdro 

• Like 2

W porzo , w porzo .. Nara , pochwa :) Piękne rybki , na wacikach wyżarte i zimnej wodzie , ho hoo ..

Panie Sławku,czasem warto sie przewietrzyć, pójść na ryby. Nawet czasem coś złowić.

Pomaga na samopoczucie, w ogóle dobrze wpływa na wszystko.

• Like 5