Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Michale :) Cieszę się na zapas , bo zaraz po zimie wątek umrze , niezmordowani łowcy gdzieś zniką , a tak niewątpliwie podniecających chorobliwym sexapealem obrazków kelcin i kelcinek człowiek już nie uświadczy . Piękne rybki , graty , gratki , zara pozdro ..

• Like 1

Dziś wybrałem się w sumie na jazie. Żyłka szesnastka, woblerek 2 cm i dłubanie. Okazało się, że jazie w ogóle nie gryzły ale dzięki temu odkryłem fajną rzeczkę i połowiłem kropka. Pierwszy zameldował się taki ok 38 cm. Pod koniec dnia usiadł już 44 cm. Ryby w dobrej kondycji, młynki i świece z wyskokami :) Coś pięknego.

1014168_639908386082678_152381389_n.jpg157009_639909409415909_1745544271_n.jpg

• Like 9

...bidny, wybiedzony...woda mega jałowa czy co??

U mnie dziś żaby się pobudziły, a i narybek w zastoiskach wygrzewał płetwy..

O przebiśniegach w łąkach nie wspomnę...

idzie wiosna ...

sam jestem trochę zaskoczony, zima łagodna,pełno drobnicy , a tu taki chudziak... co ciekawe , pstrąg w świetnej kondycji . Tak szczerze, to jak na warunki całkowicie rozkopanej rzeki (od 2-3 lat , rozjeżdżanie Soły i Koszarawy stało się bardzo modnym trendem ....) ta rybka, to niezłe osiągnięcie... 

@strumien, to chyba różnice zależne od warunków lokalnych i pewnie jeszcze jakichś zmiennych.

U mnie odwrotnie.

Rybki grube, odpasione nad wyraz dobrze, jeśli weźmie się pod uwagę b.niski stan rzeczki, wszechobecny brak przejawów życia w wodzie oraz porę roku (mimo, że ciepło) :)

Smutnie ta fotka wyszła,jedyne co błysnęło to folia na korku :o .

Zdejmij ,to może się po sezonie nie rozleci ...

takie realia, nie wiem jakie dla Ciebie ma znaczenie folia na rękojeści, ale mi to obojętne. Pozdrawiam

Edytowane przez strumien

@strumien, to chyba różnice zależne od warunków lokalnych i pewnie jeszcze jakichś zmiennych.

U mnie odwrotnie.

Rybki grube, odpasione nad wyraz dobrze, jeśli weźmie się pod uwagę b.niski stan rzeczki, wszechobecny brak przejawów życia w wodzie oraz porę roku (mimo, że ciepło) :)

Waldku,chyba chodzi o te zmienne  ;). Muszkarze dzisiaj łowili ryby o wiele bardziej wypasione,mnie się po prostu trafił maratończyk. Większość rzek w moim rejonie ma niski stan, śniegu było niewiele , a niżówka...  sprzyja niestety szybkiemu wyławianiu ryb. :(

Panowie piękne pstrągale , ostatnio byłem nad moją rzeczką z dawnych lat , gdzie kiedyś łowiłem pstrągi od 30cm do 45cm , dziś w bankowych miejscach świeci pustką : (.Brak zarybień , kontroli na odcinkach wiejskich , widać też regulację rzeki kamienistymi opaskami na zakrętach.

Rzeka dalej jako górska i opłata jest , śmieszne to co wyprawia PZW

Pozytywnie zazdroszcze tak ładnych ryb.Ostatnio podczas wędkowania mijałem miejscowego na rowerze.Gadka, szmatka i z jego ust pada rada : ,,na robaka pan rzucaj.."

Nogi się uginają bo na rzece dozwolona jest jedynie metoda muchowa i spinningowa.Miejscowy z szyderczym usmiechem na ustach : ,,no niby jest zakaz"

Nasuwa się tylko jedno : SMUTEK I NOSTALGIA........do kwadratu