stone Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 aaaaaa jeszcze jednood ,,informatora" dowiedziałem się również że pstrążek już taki 20-sto cm nadaje się na patelnię....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Nostalgii do czego?Do czasów jak 15 latkowie ganiali po strumykach i pstrągi rękoma wyjmowali spod burt?Do czasów zatykania przepustów zeby woda wylewała i można było wybrać pstragi?Do czasów jak w wielu wiejskich domach były narzedzia kłusownicze i to nie tylko do połowu ryb?Do czasów jak ponad połowa wioski robaczyła, jeśli rzekę mieli do paru kilometrów od siebie?Mimo tego wszystkiego ryby były. Były łososie, były trocie, były kabany w czerwone kropki.Wielu kłusoli starej daty juz wymarło, młodzi to w większosci robale. A z wymienonych robal robi mniejsze spustoszenie.Jeszcze pokolenie, lub dwa, a wiedza o tym zaniknie. I to raczej bym sie skłaniał ku pokoleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 lucekfich gratulacje pięknej rybki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Uoo! Lucefish, na grubo zaszalałeś gratsy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Piękne rybki Panowie i dorzucam gratulacje od siebie!!!! Dzisiejszy wypadzik na rzekę za kropkiem nawet sie udał gdyż udało się wyjąć 3 rybki w rozmiarach 34,37,40. Edytowane 25 Marca 2014 przez Bobex 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Fajne rybki Bobek...Ja dziś też złowiłem kilka rybek wiosna nad wodą na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 no no no Gratyyyy !!!! lucekfish, ale kaban !!!!!!! ile mierzył ? i GRatulacje dla Bobka , pięknie poławiasz pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Witam Lowcow Pstragow, Koniec lutego, to koniec "zimowych" polowan. Przynajmniej na moich rewirach.Wybucha wiosna. Nadrzeczna okolica zacznie sie zielenic.Ryby nabieraja wigoru i energii. U mnie zimowe pstragi byly bardzo udane. Moze nie ilosciowo, ale jakosciowo nie pozostawialy wiele do zyczenia.Sprawdzily sie duze przynety 9 - 11 i 13 cm. Podluzne woblery o uklejoksztaltnym korpusie i drobnej pracy.Kilka ospalych ryb trzeba bylo wypracowac przy pomocy "agresywnych" wabikow.Ten z ponizszego zdjecia zjadl 11 cm wobler w kolorze Fire Tiger po kilku bardzo powolnych poprowadzeniach wzdluz rantu rynny i spokojniejszego zastoiska.Przyneta chodzila przod - tyl...az sprowokowala "Szeryfa Rewiru". Wraz z nadejsciem wiosny zacznie sie, mam nadzieje, szybsze lowienie Pozdrawiam Guzu 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Po takiej rybie to troche wstyd wstawiać czterdziestaków 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Guzu, ryba marzenie. Musiał ostro wyrabiać w wodzie kwaQ - nic nie wstyd. Też piękna sztuka i widzę, że na muchówkę. Klimat jest pierwszorzędny, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Witam Lowcow Pstragow, Koniec lutego, to koniec "zimowych" polowan. Przynajmniej na moich rewirach.Wybucha wiosna. Nadrzeczna okolica zacznie sie zielenic.Ryby nabieraja wigoru i energii. U mnie zimowe pstragi byly bardzo udane. Moze nie ilosciowo, ale jakosciowo nie pozostawialy wiele do zyczenia.Sprawdzily sie duze przynety 9 - 11 i 13 cm. Podluzne woblery o uklejoksztaltnym korpusie i drobnej pracy.Kilka ospalych ryb trzeba bylo wypracowac przy pomocy "agresywnych" wabikow.Ten z ponizszego zdjecia zjadl 11 cm wobler w kolorze Fire Tiger po kilku bardzo powolnych poprowadzeniach wzdluz rantu rynny i spokojniejszego zastoiska.Przyneta chodzila przod - tyl...az sprowokowala "Szeryfa Rewiru". Wraz z nadejsciem wiosny zacznie sie, mam nadzieje, szybsze lowienie Pozdrawiam Guzu Pimpuś Gratulacje chłopaki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 no ładnuitkji, u mnie ostatnio straszna posucha.... nic kur..... nawet wyjścia !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 spoko Kwaq, dorośnie niedługo. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Gorzej jak trafi na Qwacha z wioski...wtedy nie zdąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Dzisiaj sporo kontaktów z rybkami,jednej niestety koło 40-tki nie udało sie wyholować ale ogolnie 5 rybek zaliczonych z tego jedna warta uwagi 42,5cm. Pozdrawiam i połamania!! Edytowane 25 Marca 2014 przez Bobex 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 ładnie słonko odbija gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hobbyspin78 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Po długiej przerwie w końcu wybrałem się nad wodę pstrąg 40+ szczupak 62 i potężne branie ze środka rzeki gdzie po paru sekundach duża ryba spada z haka efekty bardzo zadawalające jak na warunki tego łowiska jestem hepi sprzet Guide Select do 18 g pletka 0,10 wobek Irka Gębskiego z Lędyczka 6,5 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Gorzej jak trafi na Qwacha z wioski...wtedy nie zdąży Taaaa, bo miastowe to nie beretują, ten tego. Ja kurzęcie jajka wsiowe jem, to już tak białka na ten przykład nie potrzebuję.O śmieciach miastowych przez grzeczność nie wspomnę Edytowane 28 Lutego 2014 przez Roseth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Po długiej przerwie w końcu wybrałem się nad wodę pstrąg 40+ szczupak 62 i potężne branie ze środka rzeki gdzie po paru sekundach duża ryba spada z haka efekty bardzo zadawalające jak na warunki tego łowiska jestem hepi sprzet Guide Select do 18 g pletka 0,10 wobek Irka Gębskiego z Lędyczka 6,5 cmWP_20140222_001.jpgRyba fajna ,ta z foty oczywiście... Tylko jedno pytanko ...szczupak 62 cm ,mierzyłeś? Z tego co napisałeś to chyba tak,a jak tak to po co męczyć rybę w okresie ochronnym-dodatkowo ?Wiadomo że przed tarłem są Mogłeś sobie to darować ... Edytowane 28 Lutego 2014 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Niby tak, ale dobrze źe go pomęczył to może mu sie odechce pływać po pstrągowych metach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hobbyspin78 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Ryba fajna ,ta z foty oczywiście... Tylko jedno pytanko ...szczupak 62 cm ,mierzyłeś? Z tego co napisałeś to chyba tak,a jak tak to po co męczyć rybę w okresie ochronnym-dodatkowo ?Wiadomo że przed tarłem są Mogłeś sobie to darować ...zmierzyłem go bo dawno nie ułapiłem takiego byka w tym ciurku śmiać mi się chce Edytowane 28 Lutego 2014 przez hobbyspin78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 zmierzyłem go bo dawno nie ułapiłem takiego byka w tym ciurku śmiać mi się chceA z czego tu się śmiać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek860915 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Luty był raczej udany. Zobaczymy co przyniosą kolejne miesiące? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Bobex - użyczył byś trochę tego szczęścia Bravo Bartek takie rybony śnią się po nocach pozdro Edytowane 28 Lutego 2014 przez KwaQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Marzenia...marzeniaJak kiedyś rzeka mi da i pojme Pstraga marzeń to Wam pokaze.Ryby docelowe maja to do siebie zmniejszają zainteresowanie danym gatunkiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi