Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Gratki panowie za poławiane pstrągi.

A to mój dzisiejszy jak się nie mylę to też tęczowy a zarazem pierwszy w życiu bo za pstrągami uganiam się dopiero od tego roku.

Oprócz niego spiął mi się jeszcze jeden.

Sprzętowo wędka CD BLR EXT 293L  + pletka  a na końcu gumiś manns predator 5 cm w kolorze żółtym.

post-51995-0-63079400-1395774831_thumb.jpg

• Like 1

Były na gorąco...to jeszcze raz w wątku ;) GRATULACJE!!!!! :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands: .....Piękne ukoronowanie 15-sto letniego przedzierania sie przez chaszcze i krzaczory w pogoni za kropkiem marzeń.....no i dogoniłeś...bo 62,5 centa piechotą nie chodzi :D  :D  :D  :D

...mam nadzieję, że mi teraz za gajding nie naliczysz :whistling:

• Like 1

@wobi - wielkie gratulacje...kawał rodzimego lorbasa!

@japa - czytałeś swój post ;) ? Gdzieś na forum jest jeszcze watek o języku polskim...

No chyba, że jesteś dyslektykiem - to przepraszam...

Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać :P ..

P.S. ..Tobie również za kropka należą się gratulacje!

• Like 1

Gratki wszystkim

"Daniele" jak zawsze piękne ryby - a ta NZ to bajka jakaś jest :)

@Wobi przepięknie ubarwiony dziki samiec. Marzenie każdego kto łowi w Polsce. Jak widać może się spełnić. Życzę teraz 7 z przodu a jest to osiągalne

Ja też zaczynam pogoń za marzeniem w przepięknych okolicznościach przyrody od przyszłego weekendu

Pozdrówki

Graty Wszystkim. Guzu wymiatasz.

Mi też się  fajny trafił...(w końcu 6 z przodu,nowy PB)

sprzęt:blaas xf 8' 12lb.,żyłka 0,22mm i wirówka nr.3

attachicon.gifpb.jpg

Ale żeś dowalił do pieca chłopie :) Musi i ja wreszcie odwiedzę rzekę, w której złowiłem swojego pierwszego potokowca :)

WOBI, takie przeważnie się spinają, zrywają lub rozginają kotwice. Fajnie że dał się wyjąć. 

Daniel, widzę że jednak pojechałeś do NZ. 

Sprzęt miałem solidny,kij mocne 12lb. żyłka jaxon 0,22mm(realnie ok.0,25),porządna kotwica.nr.6 .Taką rybę trzeba mieć czym porządnie zaciąć i poholować,a reszta to fart.Tzn.jak sie dobrze wetnie to da się wytachać,jak nie to spadnie przy którymś młynie. Ogulnie na kiju to nie był dynamit,jak ryby do 55cm,a raczej odpasiony marcowy,gruby  kelt troci:odjazdy,murowania i młyny.

Dodam że od 15 lat pstrągi łowię tylko na bezzadziory.

Daniel NZ pięka sprawa...

Ps.dzięki Wszystkim,trzeba walczyc dalej....