c1esla Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 piękne kropasy !!!! GRatki Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek38l Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 a to prezent na urodziny 46cm i w dodatku na własne wachadełko 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Super rybka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 świetny Pstronio i miejscówa też przyjemna , Graty !!!ale ja jakoś w wahadła nie mogę uwierzyć , nie ma to jak woblerchoć : Organista lubi ogórki a ksiądz jego córki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Po wielu wypadach wreszcie mogę tutaj coś wkleić 40+ Ciekawostką był inny około 30 którego nie sfotografowałem - w ryju miał na wpół rozłożoną ukleje a oblepiony był pijawkami. Czy pijawki i inne pasożyty należy usunąć z ryby przed wypuszczeniem? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek38l Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 i jak tu nie wierzyć w13 tego dziś dwa piekne brania na wachadełko i po kilka wyskoków i po rybkach ale przynajmniej poznałem nowe mniejscówki a rybki obydwie 40+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. joker Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Przyjemny słoneczny poranek nie zapowiadał nic szczególnego poza widokiem kwitnących połaci przylaszczki i zawilca. Nad wodę dotarłem pod niebem przykrytym chmurami i to był zwiastun niespodzianki. Pierwsze małe pstrągi pojawiały się za woblerami lecz nie brały. Założony jig od Nowwwaka sprowokował dwa maluchy. Ryby atakowały przynętę, którą po przytrzymaniu obok potencjalnego stanowiska ryby puszczało się lekko do tyłu. W tym momencie następował atak. Zmiana na wobler oraz przyjęcie podobnej taktyki dała dwa kolejne małe pstrągi. Jedynie co mnie niepokoiło, to że były zapięte na zewnątrz pyska. Czyżby dzisiaj nie miały ochoty na jedzenie?Kolejny zakręt, za nim zwężenie z ładnym wlewem i rynną. Na przeciwległym brzegu karpa, za nią kawałek wolniaka, na środku głęboka na 2 metry rynna. Do Strofta 0,22 zakończonego pstrągową hafką Spinwala mam dopiętego testowego No Kill 60 z bez-zadziorem Ownera nr8. Czyli groty zgniecione na ST36. Podanie precyzyjne RR902MT z Shimano TP2500 nie stanowi problemu. Rzut z pod siebie we wnękę za karpą na wolniak. Dwa szybkie obroty korbką, zagłębienie woblera, który już bez kręcenia korbą wchodzi wachlarzem na środek rynny. Popuszczenie do tyłu, wobler jest maksymalnie ma metrze pod lustrem wody i puk. Lekkie puk. Cięcie i duża siła schodzi do dna i ustawia się tuż przede mną w najszybszym miejscu rynny, czyli we wlewie. Jest kloc! Tępe jednostajne parcie naprzód z moją kontrą, to walka praktycznie w miejscu. Żadnych młynków i innych cudów pomniejszych pobratymców. Pompka. Koło i proporczyk płetwy ogonowej uderza pierwszy raz na powitanie. Byk jak nic, może PB?Próba podciągnięcia pod brzeg denerwuje rybę na tyle mocno, że postanawia z impetem zjechać w dół rzeki. Czas na krótki koncert, którego nie usłyszysz na najlepszym sprzęcie Hi Fi w domu - tryczka gra. Krótko, bo hamulec dość sztywno jak zawsze. W końcu wiem, że tu są, tylko nigdy nie wiesz kiedy będzie taki dzień jak dzisiaj. 12lb w dolniku to spokój. Ptaki śpiewają, a pod wodą zaczął się młyn. Pstrąg nie mogąc uciekać zaczął się kręcić wokół własnej osi. Wyszedł pod powierzchnię owinięty kilka razy żyłką jak baleron. Spokojnie trzymam go w nurcie. Patrzę gdzie wobler. Nie widać chociaż hakowata szczęka samca otwarta. Podnoszę kij do góry z wyczuciem. Pstrąg odwija się swobodnie z żyłki i plask ogonem. Skok w dół i znów stoi we wlewie. Ależ on uparty. Pompka, raz, dwa, trrry, trrry, stop we wlewie. Jest wobler, kotwica w nożyczkach od wewnątrz. Jeszcze raz. Już koło podbieraka. Podbierak za mały. Ryba przewija się na płytkim kawałku wody pod moimi nogami, zaczepia o obręcz, wobler fru w kosmos. Błoto, mokra noga do kolan. To nie ważne. Już jesteś mój. Sorry, że tak brutalnie łapami na brzeg. Jeszcze 3 minuty. Byle jakieś zdjęcie, bo zmęczony jesteś. Podbierak, dotlenienie przez kilka minut dla pewności. Wiem, gdzie jesteś. Wrócę. Więc miej się na baczności http://youtu.be/ZT9GCPvyLCc Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez joker 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Robert,wszelkie komentarze zbyteczne! Czad!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktważny Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 ale kaban !!!!! mega gratulacje !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Brawo!Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Kapitalna ryba - gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art__RZ Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Piękna rybka wielkie gratulacje dla łowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Rober graty fajna rybka i na swojego wobka .Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Ale samczycho. Piękny ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Joker wspaniała ryba, mogę tylko pomarzyć o takim Gratuluję , 6 z przodu to już nie są żarty !!!no chodź za nim, do końca sezonu może z 2 cm urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Brawo Joker! Przepiekna ryba i swietna opowiesc.Szczere gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Gratki Joker! Mój dzisiejszy chudzielec na forumowe minimum Cieszy podwójnie bo złowiony na mojego wobka. Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez tomasxt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 @Joker w calej talii wedkarzy jestes .. Jokerem gratuluje! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Gratki Joker! Mój dzisiejszy chudzielec na forumowe minimum Cieszy podwójnie bo złowiony na mojego wobka.C360_2014-04-13-14-44-39-537.jpgsuper rybka graty!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Joker,piękny,graty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Piękna ryba GRATULACJE Jaka płetwa ogonowa musiał dać nieźle popalić. Obyście mogli się jeszcze spotkać nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Robert, konkret świniak, a na tym zdjęciu wygląda na znacznie większego niż 60 p.s. Chyba poznaję dziurę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Robert, konkret świniak, a na tym zdjęciu wygląda na znacznie większego niż 60 p.s. Chyba poznaję dziurę To fakt też patrząc na foto dał bym mu kilka centów więcej.Prawdziwy odpasiony samiec w szczytowej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, Wszystkim łowcom pięknych ryb gratuluje. Wszystkim tez polecam artykuł, nawet tuzom rodzimego lurebuildingu. http://www.bishfish.co.nz/articles/fresh/grip-and-kill.htm Bujo Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 To fakt też patrząc na foto dał bym mu kilka centów więcej. Boję się aż pomyśleć jakby wyglądała 70'ka w Roberta rękach Może za rok ta ryba osiągnie taki rozmiar. Pewnie stanowiska nie zmieni. Witam, Wszystkim łowcom pięknych ryb gratuluje. Wszystkim tez polecam artykuł, nawet tuzom rodzimego lurebuildingu. http://www.bishfish.co.nz/articles/fresh/grip-and-kill.htm Bujo A coś jest nie tak w prezentacji @jokerowej ryby?Jedynie można się domyśleć, że trochę w błoto wpadła, ale od tego raczej nie zdechnie.Niestety niektórych ryb nie da się łatwo obsłużyć. Mi np. taki 50+ w weekend nawiał jak chciałem orientacyjnie do podbieraka go przyłożyć. Był tak żwawy, że pewnie fotki nie dałbym mu rady zrobić. Jednak jakby to była życiówka, to bym próbował.Artykuł, który zacytowałeś sieje straszną panikę - dużo słowka "killer" w nim. Tylko jakoś praktyka tego mordowania nie potwierdza. Jakby statystyka była aż taka zła to na naszych OS'ech nic by już dawno nie pływało. Ryba Roberta też już pozowała w poprzednich latach do zdjęcia i na pewno wiele razy ktoś mało umiejętnie się z nią obchodził. Oczywiście starajmy się minimalizować ryzyko, ale nie przesadzajmy, że zły chwyt od razu rybę zabije. Prędzej zabije ją kilkuminutowa sesja na słońcu. Na koniec instrukcja jak trzymać rybę: Tylko że ani tęczaka, ani potokowca za nasadę ogona dobrze nie utrzymamy. Oczywiście jest to sposób całkiem dobry, ale rybę należy trzymać lekko i nad wodą, bo prawdopodobnie się wyrwie i nawieje. Za mocne trzymanie za ogon może jedynie go uszkodzić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi