Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Ten dzień śnił mi się dziesiątki, jak nie setki razy.

W roli głównej znów długa nimfa, tylko ryby "fajniejszych" gabarytów  :D

Pierwsza rybka: 

24gk58k.jpg

125kfhi.jpg

Pstrąg miał 49 cm i wprawił mnie niemalże w stan euforii. Już nic więcej tego dnia nie oczekiwałem. No ale, życie czasem potrafi spłatać miłą niespodziankę  :lol:

Roleczka, nimfka wpada pod drugim brzegiem, zaczyna spływać po łuku gdy nagle delikatne uszczypnięcie.. Po zacięciu zorientowałem się, że na kiju mam małą lokomotywę. To co wyczyniał ten pstrąg na moim zestawie przeszło wszystkie dotychczasowe doświadczenia. Cult fiber wygięty w pałąk, odjazdy nie do powstrzymania. Do tego nogi jak z waty, pełne gacie i modlitwa, żeby tylko go nie stracić. Trzykrotnie miałem go już pod podbierakiem, by pstrąg ponownie odjechał na kilkadziesiąt metrów z powrotem pod drugi brzeg. Pierwszy raz w życiu nadgarstek bolał od holowania  :lol:  W końcu delikatnie wślizguję go w podbierak i.. wszystkie obawy, cały strach zszedł ze mnie w mgnieniu oka.. Cały się trzęsłem, serce waliło jak młot, rozum nie chciał uwierzyć w to, co się stało.. A oto sprawca tego wszystkiego: 

o73ecl.jpg

20gi3qd.jpg

Pomiar na szybko - 62 cm. Jeszcze do tej pory nie mogę w to uwierzyć. Pamiętam, że adrenalina trzymała mnie jeszcze długo długo po wszystkim  :lol: Co było dalej robić, zwinąłem klamoty i wróciłem szczęśliwy do domu  :)

szczęśliwa muszka:

2uh90nq.jpg

Przepiekna przygoda, przepiekna ryba i wielkie emocje!

Super opis i moje szczere gratulacje!

Pozdrawiam i jeszcze raz- slowa najwyzszego uznania

Guzu