Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Ano grube. Kto nie był na tej wodzie niechaj jedzie a sam się przekona. Koszt licencji 60 zł. z NK. Warunki jednak były tragiczne do łowienia. Woda prześwietlona na maxa. Podobno w dni pochmurne jest jeszcze lepiej. :o  Byłem tam 3 razy i zawsze trafialiśmy na upał i słońce.

Ano grube. Kto nie był na tej wodzie niechaj jedzie a sam się przekona. Koszt licencji 60 zł. z NK. Warunki jednak były tragiczne do łowienia. Woda prześwietlona na maxa. Podobno w dni pochmurne jest jeszcze lepiej. :o  Byłem tam 3 razy i zawsze trafialiśmy na upał i słońce.

Jak duże te pstrągi ? bo wynik powalający.

Weekend pstragowy, niestety, za mna.

Ciezkie warunki. Ryby leniwe. Ponad 30 stopni i niekonczace sie dni...

Kilka egzemplarzy udalo sie wydlubac. 

Ktos powinien pogadac z tymi rybami ;)

Jak mozna tak wygladac ? :o

Moze pora pomyslec o diecie ? ;)

56_fat.JPG

Ryba zjadla wolno prowadzona Rapale F13 w kolorze PD. 

Przy okazji testy nowego kijka pstragowego sie odbyly. 

Zestaw na ten weekend to : RX 7 Crankbait  + Stella 4000. Plecionka PE 1.5 i przypon FC 16 lb Varivas.

Prezentowany "chudzina" wzial w sobotni poranek :)

Pozdrawiam

Guzu

Edytowane przez Guzu
  • Like 29

Dziekuje za gratulacje.

Ponizej usmiechniety grubasek z dzungli . 

Zlapany praktycznie w samo poludnie - pare godzin po "pudzianie" 

Miejsce to koncowka rynna wlewajacej sie w spokojniejsza plan. 

Spokojny hol na nowej wedce. Rybom podoba sie taka spokojnie przyrastajaca moc blanku crankbait. 
Ten nie wyskoczyl ani razu.

53.JPG

• Like 19

Ja wczoraj pelen optymizmu i na pelnym spontanie pojechalem na moj ulubiony Ciurek. Taka lekcje pokory dostalem ze malo sie nie poplakalem. Tragicznie niski stan wody nie pozwal podejsc ryb a nie te pochowane w dolkach ze nie bylo czym sie do nich dobrac. Malo tego mimo ze sprzet sprawdzony to zaliczylem duzo pustych bran i spadow. Przezbroilem niektore wabiki nawet ale nie bylo poprawy. Ryby odbijaly sie i spadaly caly dzien. Jeden taki zalapal sie na foto reszty nie focilem bo nie bylo co a bylem sam wiec nawet nie wyciagalem lustra. W sumie mialem 10-12kropkow i 2 kluski co nie jest oszalamiajacym wyjikiem na ten ciurek.

post-48077-14033334929002_thumb.jpg

@predatorhunter - takie dni są piękne a jednocześnie bardzo frustrujące. Sam miałem taki w zeszłym sezonie i wtedy zrzucilem winę na zbyt duże przynęty/haki. Ale Ty z kolei piszes, że nawet przezbroiłeś na mniejsze - to już teraz nie wiem w czym był problem?! pozdrawiam