Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

A co powiesz na tego?:

post-45861-0-92298000-1405948996_thumb.jpg

post-45861-0-31924600-1405949021_thumb.jpg

Też na CD-ka, tylko że 15lb do 26g :) Ale:

- po pierwsze ryba jest ze stojącej wody, na trolling, metodę łowiących inaczej i miesiarzy, co automatycznie koryguje jego długość o -20cm

- po drugie złowiona za granicą, co oznacza koleją korektę o -20cm.

A zatem jest to odpowiednik krajowej 44-ki, czyli wielkość w sam raz :)

BTW - Bujo, piękny oring! Ma płetwy jak skrzydła :)

Edytowane przez krzysiek
  • Like 18

• 2 tygodnie później...

WITAM chorych na Kropkoliozę :wub:

po miesiącu przerwy od Wędkowania wróciłem i proszę zobaczyć jak mnie rzeka powitała :D

Tylko nie wiem czego się tak napasły te Kropeczki nie widziałem jeszcze takiego ''KWADRACIOKA''

afc049.jpg

Zawszę tj w 95% łowię na swoje wobki pstrągi ale jak bym tak robił na tym wypadzie to zeszedł bym prawdopodobnie o tej kropeczce

2wrja6b.jpg

i wziąłem się za jigowanie co rzadko robię, ewentualnie czasem zmieniam wobka na jig jak mi odprowadzi czy puknie ale tylko na kilka rzutów, a dzisiaj zdecydowałem się zmienić metodę w 100 % na jiga, co po obłowieniu kilkunastu miejscówek dało jeszcze raz pokaże delikatnie mówiąc Spaślaczka, który zapewnił mi najbardziej emocjonujący hol Pstrąga w Życiu :D

1yvi37.jpg

kilka czy kilkanaście dołków wyżej wyskoczyła do spotkania z kogucikiem taka oto Pani :D

(sory za jakość fotki ale było to zacienione miejsce i mało było widać kolory to zrobiłem tak)

2mwdvcy.jpg

potem długo się nic nie działo i kombinowałem z kolorami w końcu ten Jegomość zasmakował w wiewiórce i dał mi tak popalić że przedramię wysiadało ale ten wyżej grubszy ale centymetr krótszy miał więcej pary!!!! ^_^

14ty1aq.jpg

Buzi i do domku ;)

kdwp42.jpg

Sprzętowo:

- Robinson Cortez Light Spin 245 , 8-20g

- Shimano Super Aero  3000 GTM

- Stroft 0,22

- jigi

Edytowane przez c1eśla
  • Like 24