manonegra13 Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Danielu jak zawsze adrenalinke podnosisz , piękna petarda , szajna :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Sezon zbliza sie ku koncowi.Mozna jakies tam pseudo wnioski wyciagnac, a statystyki nie klamia.Na F11 zlowilem wiecej DUZYCH w tym roku, niz na wszystkie pozostale przynety razem wziete...PozdrawiamDo kiedy będziesz cieszył Nasze oczy TAKIMI RYBAMI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Do kiedy będziesz cieszył Nasze oczy TAKIMI RYBAMI?Juz tylko jeden weekend został mi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Juz tylko jeden weekend został mi...Na całe szczęście ... ileż można drażnic kolegów takimi fotami że o rybach nie wspomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Witajcie, Przedewszystkim gratuluje wszystkim ostatnich rybek sezonu 2014 [emoji4] U mnie sezon rowniez dobiega konca i trzeba go bylo godnie zakonczyc. Tak sie zlozylo ze na odwiedziny i wspolne lowienie wpadl @Mariano ktory jest lub raczej byl pstragowym zoltodziobem. Zaproponowalem wypad na moj ciurek bo tam moglem zagwarantowac kontakt z ryba. Karty zarezerwowalem na sobote na 8 rano ale jak to w zyciu nie obeszlo sie bez niespodzianek. Gdy dotarlismy po licencje okazalo sie ze Mariusz zapomnial swojej karty a bez tego nie otrzyma licencji wiec dymalismy prawie 40km spowrotem [emoji1] teraz sie z tego smiejemy ale wtedy nie bylo nam do smiechu [emoji16] Wkoncu wystartowalismy na mojej ulubionej miejscowce zwanej " Dziurka". Obiecalem Mariuszowi kontakt z ryby w pierwszych 5 rzutach i sie nie mylilem bo bodajze w 3 wyjechal pierwszy okon. Tak dzialo sie z dobre 40min, co rzut praktycznie ryba, podwojne hole itd. Okonie braly na wszystko i mimo ze to nie byla ryba po ktora przyjechalismy sprawialy frajde na lekkim sprzecie. Pomiedzy okoniami zaplatal mi sie jeden sredni kropek. Ruszylismy dalej aby Mariusz wkoncu rozdziewiczyl sie pstragowo ale jak na zlosc mimu kilku bran zadnego nie udalo sie wyjac. Poziom wody w ciurku byl strasznie niski a woda krysztal nie ulatwialy nam zadania. Wkoncu na jednej prostce z duza iloscia kamieni Mariusz zapina malego kropaska a w kolejnym rzucie znow nastepnego. Po 2 rybkach worek sie rozwiazal i Mariusz ciachal jednego kropka za drugim. Pomiedzy kropkami trafialy sie maly lipienie i naturalnie wszedobylskie okonie ktore nierzadko siegaly 30cm. Ja sam mialem przyjemnosc ustanowic swoj nowy PB. Doszlismy juz do konca odcinka. Piekna prostka z wyplukanymi dolkami i podmytymi korzeniami. Poslalem meppsika jedynke pod drugi brzeg i juz po chwili widze jak cos tnie powierzchnie ale odbija, naszczescie po 2 kolejnych rzutach sytuacja sie ponawia tym razem rybka atakuje. Mariusz nie dal szans kropasowi dobrze sie wyszalec i wykorzystujac chwile nie uwagi sprawnym ruchem podbiera rybke. Po mierzeniu okazuje ze nowe PB ale z drugiej strony lekki niesmak bo do 50cm braklo niecaly centymetr. Potem skupiamy sie na glebszym odcinku i Mariusz lowi swojego najwiekszego kropka akurat na forumowe minimum. Wyprawa na kropki byla jak najbardziej udana a w programie na weekend byl jeszcze moj nieszczesny Men [emoji4] Tam tez cos wydlubalismy ale o tym pewnie sam Mariusz wspomni w odpowiednim watku. Korzystajac z okazji, Mariusz wielkie dzieki za super towarzystwo nie tylko nad woda. Wyprawy z takim partnerem to czysta przyjemnosc i do jak najszybszego nastepnego razu [emoji6] Edytowane 5 Października 2014 przez Predatorhunter 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Gratuluję wam chłopaki wyprawy, przyjemnie się czytało szczodry opis wydarzeń, mimo tego, że co nieco już wiedziałem wcześniej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Ach te przecieki :-D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Jest woda, są przecieki. Nie ma lekko, nieważne czy kolega na obczyźnie, czy za miedzą, niektórych relacji szkoda gubić, bo kilometry dzielą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 To byly przecieki kontrolowane ale masz calkowita racje, kontakty z dobrymi kolegami trzeba utrzymywac nie zwarzajac na dzielace kilometry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Swietna relacja - gratuluje eskapady ! Po takim wypadzie @Marian pewnie przepadnie w pstragach ... Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Świetny wypad i bardzo fajne ryby. Czuć klimat rzeki i wspólnego tropienia kropatych! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Dzieki Panowie Naprawde sprawialo mi frajde podprowadzenie Mariusza do jego pierwszych Salmonidow, chociaz musze przyznac Mariusz szybko zalapal o co chodzi co mnie za bardzo nie zdziwilo bo @Mariano to doskonaly rzeczny lowca Tutaj jeszcze fotka lowcy w akcji Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) To teraz może Ja To były moje pierwsze kroki w połowach pstrągów.Podszedłem do tego na pełnym luzie,chyba nawet za bardzo bo pierwszych kilku brań nie potrafiłem zaciąć Mój przewodnik był trochę niepocieszony,ale dał mi szansę na poprawę No i jakoś poszło.Począwszy od 10cm gluta który zaatakował meppsa black fury nr.2 po mój PBPołowy kropkowańców to naprawdę coś wspaniałego.Te wyjścia znikąd,odprowadzenia i wyskoki potrafią oczarować.Czuję,że powoli zaczyna mnie brać Wielkie podziękowania dla Kamila za wszelkie wskazówki Do następnego Edytowane 7 Października 2014 przez Mariano Italiano 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 To teraz może Ja To były moje pierwsze kroki w połowach pstrągów.Podszedłem do tego na pełnym luzie,chyba nawet za bardzo bo pierwszych kilku brąń nie potrafiłem zaciąć Mój przewodnik był trochę niepocieszony,ale dał mi szansę na poprawę No i jakoś poszło.Począwszy od 10cm gluta który zaatakował meppsa black fury nr.2 po mój PBPołowy kropkowańców to naprawdę coś wspaniałego.Te wyjścia znikąd,odprowadzenia i wyskoki potrafią oczarować.Czuję,że powoli zaczyna mnie brać Wielkie podziękowania dla Kamila za wszelkie wskazówki Do następnego Powoli zaczyna brac ?juz jestes zgubiony ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Tez mi sie wydaje Danielu ze Mariusz poprostu przepadl Nie ma za co, wyprawy z takim kompanem to czysta przyjemnosc. Mysl nad kijkiem seria czy moze cos krecimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Witam, Sezon 2014 w moim wykonaniu zostal zakonczony. Zeszloroczny byl wyjatkowy - bo pierwszy pstragowy.Ten byl jeszcze bardziej wyjatkowy...tak przynajmniej go oceniam "na goraco".Zaczal sie 11 stycznia 2014, skonczyl 12 pazdziernika. 9 miesiecy (oczywiscie nie NON stop) w poszukiwaniu pstragow. Kilka pstragow udalo sie zlowic. Kilku rzeczy nauczyc. Wiele jeszcze przede mna.Niektore ryby pokazalem w tym watku, dzielac sie radoscia z Forumowiczami.Wielokrotnie pojawia sie koncepcja "gonienia kroliczka", bez koniecznosci uchwycenia jegomoscia. Lubia ta idee.Ale czasami zycie bywa przewrotne.Otworzylem sezon, by po kilku godzinach cieszyc sie z najwiekszego (wciaz) pstraga jakiego dane bylo mi zlowic. Ponizej zdjecie z dnia otwarcia sezonu 2014,dlatego taki stroj, wtedy to zlowilem swojego najdluzszego pstraga w zycu : 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Strzelam, że skoro jest o początku sezonu, to i coś o zakończeniu się pojawi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Strzelam, że skoro jest o początku sezonu, to i coś o zakończeniu się pojawi Statystyk , czy tam innych ilosciowek nie bede podawal. Przeciez to nie o to chodzi. Ponadto poza tymi najwiekszymi (z fotkami) nie mam zapisek Z jednej statystyki jestem jednak wyjatkowo dumny - zadna ryba mi nie poszla z przyneta (w zeszlym roku jeden duzy na duzej wodzie). Edytowane 12 Października 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Ale ma kufę......piękny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 @Guzu , ale stary zajebisty samiec, nie mogę się napatrzeć na niego a muszę jeszcze tyle czekać do lutego , natomiast może Sandacze wynagrodzą mi to czekanie , bo jak by nie pstrągi to tegoroczny sezon jest w moim wykonaniu poniżej krytyki napisz jaki masz ten PB oscyluje około 70 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 @Guzu , ale stary zajebisty samiec, nie mogę się napatrzeć na niego a muszę jeszcze tyle czekać do lutego , natomiast może Sandacze wynagrodzą mi to czekanie , bo jak by nie pstrągi to tegoroczny sezon jest w moim wykonaniu poniżej krytyki napisz jaki masz ten PB oscyluje około 70 ? Dlugosc starego Samca wynosila 72 cm. Mam nadzieje, ze urosl (ale takie wiekowce to chyba wolno juz rosna). Dzieki za gratulacje. Emocje (mimo, ze minelo juz naprawde sporo miesiecy i ryb) jakie towarzyszyly tej rybie czuje wciaz bardzo wyraznie Moze to paradoks, ale zaden sum (choc przeciez sa wielokrotnie potezniejsze) nie wyzwolil we mnie nawet czesci ekscytacji i radosci jaka dostarczaja te najwieksze pstrazki. A tu taka kartka z kalendarza 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Ha, to ciekawe, ja też na początku 2013-tego ustanowiłem PB. Co prawda nie w europie, ale jednak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Ha, to ciekawe, ja też na początku 2013-tego ustanowiłem PB. Co prawda nie w europie, ale jednak. Pokaz pokaz - wprawdzie to watek o rybach z 2014, ale mozesz zalinkowac bez pokazywania obrazku w watku ... Chyba mozesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Nigdy tutaj nie wrzucałem pstrągutka, więc z linkiem ciężko. Nie chciałbym łamać regulaminów, chyba, że pojawi się wątek "nasze największe".Jak podejrzysz mój avatar, to ta rybka Edytowane 12 Października 2014 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Nigdy tutaj nie wrzucałem pstrągutka, więc z linkiem ciężko. Nie chciałbym łamać regulaminów, chyba, że pojawi się wątek "nasze największe". Moze kiedys sie pojawi Ale to juz nie w naszej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi