Forecast Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Parę takich rzeczek zostało zapomnianych i bardzo dobrze. Kiedyś znajomy mnie nad taką zabrał. Wspominał coś że są duże pstrągi ... sporadycznie ale duże. Naszym celem jednak były jazie które nawet dobrze współpracowały. Ja Poszedłem w dół on w górę. Dochodząc do odcinka leśnego wszedłem na miejscowego gumofilca. Pomarańczowa szczytówka zielony przypon pleciona i wahadło bodajże mors 3 choć ręki nie dam sobie uciąć. Jeszcze nim telepało. Patrz pan taka mocna kotwica i rozgiął ... mówię ... to ładny szczupak musiał być ... Panie szczupaki to ja za plecy wyrzucam ... Pstrąg A Ja tam łaziłem z 0,12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dobrze że nie mam takich dylematów. Jedna wędka Dragon milenium trout do 25 g, i czuć strzał 20 cm pstrążka, a i z trotką 64 cm to długo nie tańczyłem. )Żyłka 0.20 też mnie nigdy nie zawiodła... A jak się trafi pstrągal 60 lub 70 czego sobie i Wam życzę, to liczmy na tak potrzebne w wędkarstwie szczęście i umiejętnosci przy holu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 ja biegam po "mojej" Dłubni z AVS63MLXF i nie mam obaw że mi tam pod jakąś rybą klęknie..na innych rzeczkach w Małopolsce znalazł by się pewnie jakiś lorbas który by tą wykałaczkę zmielił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Najważniejsze to lowic taka wedka by o niej nad wodą zapominać...Z kolowrotkiem to samo.Wtedy zaczyna grac prawdziwa muzykaPozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 O to właśnie chodzi !!!!!!!!!!!!!!! Spory i poszukiwania to sprawa fotela, netu, pubu itp...Ale rzeka i jej rzeczywistość należy do realu w którym gdy nie ma miejsca na takie myśli to znaczy że czas w fotelu nie został stracony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Najważniejsze to lowic taka wedka by o niej nad wodą zapominać...Z kolowrotkiem to samo.Wtedy zaczyna grac prawdziwa muzyka I to podsumowanie dyskusji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) nigdy więcej zdjęć miejsc gdzie się łowi Edytowane 14 Stycznia 2014 przez dawidzcm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 strzał w kolano czy prowokacja??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Tutaj moja nizinna rzeczka pstrągowa, w tym sezonie udało się złowić kilka kropków lecz same maluchy Ostatnio byłem świadkiem jak miejscowy na czerwonego robaka wytargał pstraga (niestety) z tego co widziałem ryba do "reklamówki' i od razu kierunek dom. Jest to raczej kanał, lecz jest kilka miejsc które są naprawdę urokliwe a w lecie ta rzeka jest piękna. Może ktoś zna? Pozdrawiam Masz taki magiczny "namber" : 997chyba że u ciebie można robaczkować na górskich Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Kondziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Rzeka nizinna to tubylec łowi płocie na robaxy...a ze chore, z jakąś czerwoną wysypką i plamkami to inna sprawa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 widziałem to tylko z daleka, tak jak wspomniałem to rzeka nizinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zdecydowanie strzał w kolano :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Trzeba się cieszyć, że nie zjedli jeszcze łabędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) nie wiem do czego te bezsensowne komentarze?! wstawiłem zdjęcie swojej rzeki, napisałem o nieprzyjemnej sytuacji którą widziałem. w czym macie problem? noo ale zapomniałem niektórzy we wszystkim widza problem pozdrawiam Edytowane 14 Stycznia 2014 przez dawidzcm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 problem zapewne w tym że jak pójdziesz następny raz na ryby to nie będziesz miał gdzie stanąć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Wystarczy jeden bystry miesiąc czasu i wyczyści Twoją rzeczkę a Ty u mnie w akwarium będziesz mógł danio połowić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) A to nie jest przypadkiem jedna z górskich rzek roztocza w dolnym biegu ?? Zdarza się że pstragale spływają w rejony w których prawo ich nie chroni nic na to nie poradzimy. Jeśli nie, to faktycznie zachowaj nazwę wody dla Siebie.Koledzy dobrze Ci radzą Źle postrzegasz to co piszą. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Pszemo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 ...a z dziadami trzeba cisnąć na ostro....a nie tylko opowiadać tego typu historie ...teraz bedziesz miał napewno mniej takich "nieprzyjemnych" sytuacji....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 A moze popatrzec sie na to z drugiej strony.... Wiecej wedkarzy (normalnych) pojawi sie nad ta woda to i patologia bedzie miala wiekszy problem z jej klusowniczym wyrybianiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Masz taki magiczny "namber" : 997chyba że u ciebie można robaczkować na górskich Około 30 metrów górę jest spiętrzenie i mała elektrownia. 100 m w górę most. Trafiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Rzeka nizinna to tubylec łowi płocie na robaxy...a ze chore, z jakąś czerwoną wysypką i plamkami to inna sprawa ...Tiiia. Tak na dolnej Słupii kleksy łowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 A moze popatrzec sie na to z drugiej strony.... Wiecej wedkarzy (normalnych) pojawi sie nad ta woda to i patologia bedzie miala wiekszy problem z jej klusowniczym wyrybianiem Znam wielu naprawdę dobrych wędkarzy, niestety z ich wiedzą i talentem i rozsmakowaniem w każdej ilości ryb są nawet gorsi od robaczanego spławikowca a takie zdjęcia to jak płachta na byka :) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Wystarczy jeden bystry miesiąc czasu i wyczyści Twoją rzeczkę a Ty u mnie w akwarium będziesz mógł danio połowić Dania pregowane czy ktore ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Gdyby danio nie dopisały, zostaje Danio - metoda na głoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Mam danio lamparcie to prawie jak pstrąg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi