Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Parę takich rzeczek zostało zapomnianych i bardzo dobrze. Kiedyś znajomy mnie nad taką zabrał. Wspominał coś że są duże pstrągi ... sporadycznie ale duże. Naszym celem jednak były jazie które nawet dobrze współpracowały. Ja Poszedłem w dół on w górę. Dochodząc do odcinka leśnego wszedłem na miejscowego gumofilca. Pomarańczowa szczytówka zielony przypon pleciona i wahadło bodajże mors 3 choć ręki nie dam sobie uciąć. Jeszcze nim telepało. Patrz pan taka mocna kotwica i rozgiął ... mówię ... to ładny szczupak musiał być ... Panie szczupaki to ja za plecy wyrzucam ... Pstrąg

A Ja tam łaziłem z 0,12 ;)

• Like 2

Dobrze że nie mam takich dylematów. :)
Jedna wędka Dragon milenium trout do 25 g, i czuć strzał 20 cm pstrążka, a i z trotką 64 cm to długo nie tańczyłem. :))
Żyłka 0.20 też mnie nigdy nie zawiodła...  A jak się trafi pstrągal 60 lub 70 czego sobie i Wam życzę, to liczmy na tak potrzebne w wędkarstwie szczęście i umiejętnosci przy holu. :)

Pozdrawiam!

O to właśnie chodzi !!!!!!!!!!!!!!! Spory i poszukiwania to sprawa fotela, netu, pubu itp...

Ale rzeka i jej rzeczywistość należy do realu w którym gdy nie ma miejsca na takie myśli to znaczy że czas w fotelu nie został stracony  :)

Tutaj moja nizinna rzeczka pstrągowa, w tym sezonie udało się złowić kilka kropków lecz same maluchy :) Ostatnio byłem świadkiem jak miejscowy na czerwonego robaka wytargał pstraga (niestety) z tego co widziałem ryba do "reklamówki' i od razu kierunek dom. Jest to raczej kanał, lecz jest kilka miejsc które są naprawdę urokliwe a w lecie ta rzeka jest piękna. Może ktoś zna? :)  Pozdrawiam                  

Masz taki magiczny "namber" : 997

chyba że u ciebie można robaczkować na górskich

Edytowane przez Kondziu

nie wiem do czego te bezsensowne komentarze?! wstawiłem zdjęcie swojej rzeki, napisałem o nieprzyjemnej sytuacji którą widziałem. w czym macie problem? noo ale zapomniałem niektórzy we wszystkim widza problem ;) pozdrawiam

Edytowane przez dawidzcm

A to nie jest przypadkiem jedna z górskich rzek roztocza w dolnym biegu ??  Zdarza się że pstragale spływają w rejony w których prawo ich nie chroni nic na to nie poradzimy.

Jeśli nie,  to faktycznie zachowaj nazwę wody dla Siebie.

Koledzy dobrze Ci radzą :) Źle postrzegasz to co piszą.

Edytowane przez Pszemo
  • Like 1

A moze popatrzec sie na to z drugiej strony.... Wiecej wedkarzy  (normalnych) pojawi sie nad ta woda to i patologia bedzie miala wiekszy problem z jej klusowniczym wyrybianiem :)

Znam wielu naprawdę dobrych wędkarzy, niestety z ich wiedzą i talentem i rozsmakowaniem w każdej ilości ryb są nawet gorsi od robaczanego spławikowca a takie zdjęcia to jak płachta na byka :) :)

• Like 4