Miro 85 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 nie wiem do czego te bezsensowne komentarze?! wstawiłem zdjęcie swojej rzeki, napisałem o nieprzyjemnej sytuacji którą widziałem. w czym macie problem? noo ale zapomniałem niektórzy we wszystkim widza problem pozdrawiamKomentarze sa po to żeby cie Bozia broniła przed wklejaniem fotek z miejscówek, zapewne bedziesz tam miał już wieksze zageszczenie społeczne niż wczesniej... Jeśli śledzisz forum to pewnie już zauważyłeś ze 99% zdjec z rybą jest robione w trawie,bez zadnych znaków szczególnych, i to niestety jest najsłuszniejsza decyzja zeby jeszcze coś na tym miejscu połowić...Pamietaj o tym ze forum śledzą nie tylko wedkarze etyczni,ale takze czerwononosy łowcy miejscówek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Są tacy co rozbiorą każdy pixel na części pierwsze,co by sie nie wysilać i pojechać na gotowca... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Jeśli śledzisz forum to pewnie już zauważyłeś ze 99% zdjec z rybą jest robione w trawie,bez zadnych znaków szczególnych, i to niestety jest najsłuszniejsza decyzja zeby jeszcze coś na tym miejscu połowić... U mnie strach robić nawet na trawie .................. są specialiści co każdą kępe trawy są w stanie rozkminić a potem łódka na łódce i ponton to pogania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 A mnie się taki pstrąg spodobał 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Taki to nawet mniamusny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 100 % C & R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Pomyłkowo zalajkowałem Patryka i Karola z Wojtka kompa :Dsorry... taka sytuacja ...a Wojtek już pewnie myśli, że wilk mu konto z.....ł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Takie pstrągi wypada nawet zberetować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Guzu,łasuch ze mnie a teczak widać z hodowli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Wygląda na smacznego, tylko nie próbuj go "realise'ować" bo może się rozpłynąć w wodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Niektórzy łowią pstrągi na 17 lb, ja łososie na 14.Co kto lubi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Niektórzy łowią pstrągi na 17 lb, ja łososie na 14.Co kto lubi Raczej co kto umie. Nie od dziś wiadomo ze braki w umiejętnościach wędkarskich najłatwiej rekompensowac nad wyraz mocarnym sprzętem...Na swoją obronę mam tylko to, ze pstragi próbuje lowic od niedawna. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 ..w posprzątanym burdeliku to i 70taki mozna łowić na 8lb..dzikuny z bystrzyn zapewne sponiewierają niejeden niededykowany im kji ( 10-15lb )...Podstawa- dobrać zestaw do warunków ...i ryb 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Patu i przynęt, bo jakoś sdr w długości 7-9 cm to raczej trochę wymaga. Ale 12 lb w różnych kijach to różne rzeczy. Jerkowka team Dragon miała kiedyś o ile pamiętam 14 lb. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Raczej co kto umie.Nie od dziś wiadomo ze braki w umiejętnościach wędkarskich najłatwiej rekompensowac nad wyraz mocarnym sprzętem...Na swoją obronę mam tylko to, ze pstragi próbuje lowic od niedawna.PozdrawiamCzasami i na pstrągi trzeba mieć (drąga). Ja łowię na spin sandaczowy i nie mam gorszych wyników od kolegów, a najczęściej lepsze. Po to tyle tego jest, aby każdy coś dla siebie dobrał. Każdy gatunek ryb jest specyficzny i każdy ma na nie swój patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Panowie, a powiedzcie mi coś jeszcze - jakich linek używacie? Niesamowicie często spotykam się z sytuacją, że ktoś pomyka z mocarnym kijem i cieniutką żyłką.Rozumiem, że skoro wiele osób uważa, że bez 15 lb na pstrągi nie ma co wychodzić z domu, to te same osoby mają nawiniętą żyłkę co najmniej 0.30 mm lub plecionkę 15 lb (lb test, czyli takie polskie ponad 10 kg wytrzymałości ) Ja łowię w zwałkowych rzeczkach i jakoś nie miałem problemów z wyjęciem dobrze odpasionych (majowych) rybek w przedziale 55-60+ cm) na kij 10 lb.Ryby trochę poskakały, ale kierunek był jeden - brzeg.Nigdy nie miałem ryby 70 cm, a to pewnie już byłaby inna bajka.Za to potwierdzam to co napisał Sławek - kotwiczki potrafią się rozgiąć. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez hlehle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 15lb tuffline + metr z hakiem 0,30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 15lb tuffline + metr z hakiem 0,30 I to rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Powerpro 8lb do kijka avs63mlxf na moich ciurkach wystarczy. Znam wędkarzy którzy łowią na żyłki 0,20 i wędki do 30gram ale ten temat byl przerabiany na forum kilka razy...http://jerkbait.pl/topic/2754-plecionka-a-pstr%C4%85gi/page-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Jako poczatkujacy jestem ostatnia osoba gotowa komu cokolwiek radzić. Czy kogokolwiek pouczac.Chodze na ryby z zestawem który sobie zmyslilem. I fajnie się mi nim lowi... plecionka pe 1,2. Czyli jakies 14 lb z okladem. Przypon 15 lb czyli 0,31 fc. Kotwice rozmiarów 8 lub 6. Zdaza się ze ryby je gniota szczekami. Ale od rozginania kotwic sa brzany.Na nie przyjdzie pora latem...jak woda pozwoli. Jak chodzi o sandacze wieczorem na woblery to na sandacze chodzę z delikatniejsza wędka... sandacze lowie w spokojniejszych miejscach niz pstragi. Taka jest u mnie specyfika lowiska. Pozdrawiam Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Na pstrągi mam Batson SH1084-2, czyli 8-12 lb i do tego Stren 10 lb, mi to wystarcza bo i tak nic nie łowię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Ja zimą stosuje mocniejszą żyłkę że względu na obmarzanie przelotek by nie było niespodzianek.A tu proszę: wczoraj rzut pod korzeń i zabawa wobkiem do przodu do tyłu i tak kilka chwil samym kijem, ładne branie kwituję zacięciem. Niestety żyłka przymarzła do przelotki na tyle bo strzeliła jak włos w momencie zacięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Team Dragon express 12g żyłka 0,18 max 0,22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 15lb tuffline + metr z hakiem 0,30 Nie lubię przeciągać holu, do kija 9'0, 15lb używam plecionki 20lb lub żyłki Stroft 0,30. W zaszczupaczonej wodzie stalki 20lb. Mam większą obawę o spinki niż zerwanie takiego zestawu. W zeszłym roku nie miałem spadów (!) Ta sama kombinacja wywleka szczupaka 100+ w dobrej formie w 1,5-2min. Do krótkiego kija 7,6 12lb używałem żyłki Strofta 0,22 - na bardzo dużych dystansach (rzuty z wiatrem) miałem problem z zacięciem. Spadów (i z rzutu i z trolla) miałem trochę. Podobnie Harry na 8'6" 12lb z żyłką. Po przejściu na plecionkę problem się skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 A wracając do tematu odkąd spadł śnieg biorą same nie miarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi