Skocz do zawartości

Pstrągi 2014

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego nie trace czasu na aspirowanie do bycia nim. 

Powodzenia Imienniku !

Gdy juz Elita Cie przyjmie. To przynajmniej bede mial jednego Kolege w Kregach ;)

Pozdrawiam 

Guzu

Ilekroć w mojej wędkarskiej karierze rozmyślałem o rozpoczęciu prawdziwej muchowej przygody bombardowały mnie słynne flajterowskie teksy o wyższości swojej rasy. :) Wzbudza to u mnie do dziś odruchy wymiotne. I do dziś nie mogę się przełamać by zacząć muszyć. Po prostu nie chcę być bufonowym bucem. B)  :D Źle bym się z tym czuł. Choć może i nim jestem, ale ja tego jeszcze nie odbieram. :rolleyes:

Dla mnie @Guzu jest @Guru ! ;)

Wstaw no @Guzu jakieś foto z pstrągalem, byle korba w tle błyszczała !!! :D

Edytowane przez Erin
  • Like 2

Troche mnie dziwi spór muszkarzy ze spiningistami. Lowię spinningowo ale troche także muchą( zacząłem z ciekawości a także z racji regulaminowego dostępu do wody). Nie mam nic do jednej czy drugiej metody obie uważam, że maja swój urok a już w zupełności nie wiem czemu muszkarze mają być nadludźmi? Choć patrząc na ograniczenia dla spiningu w moim okregu to człowiek zastanawia się kto za tym stoi? Samo łowienie na muchę to żaden zabobon i spróbować może każdy..

Ilekroć w mojej wędkarskiej karierze rozmyślałem o rozpoczęciu prawdziwej muchowej przygody bombardowały mnie słynne flajterowskie teksy o wyższości swojej rasy. :) Wzbudza to u mnie do dziś odruchy wymiotne. I do dziś nie mogę się przełamać by zacząć muszyć. Po prostu nie chcę być bufonowym bucem. B)  :D Źle bym się z tym czuł. Choć może i nim jestem, ale ja tego jeszcze nie odbieram. :rolleyes:

Dla mnie @Guzu jest @Guru ! ;)

Wstaw no @Guzu jakieś foto z pstrągalem, byle korba w tle błyszczała !!! :D

Zaden @Guru ;)

Wedle zyczenia...

61_masa.JPG

Edytowane przez Guzu
  • Like 11

@covent

Podział wód górskich na wody wyłącznie muchowe i ogólnodostępne powstał w czasach gdy spinning był super siermiężnym narzędziem. W odróżnieniu od muchy spinning niesamowicie ewoluował. Można nawet powiedzieć, że metody w jakimś stopniu zaczęły się przenikać. Pomimo tego, że można obecnie skutecznie łowić na spina choćby ryby typowo muchowe jak lipienie i jelce zakaz istnieje do dziś !  :) Na co to jest dowód ? Każdy może sobie odpowiedzieć sam. Szkoda tylko, że spiningista opłacając "wody górskie" płaci tyle samo co muszkarz, a korzystać ze wszystkiego nie może. :D Zwaliłbym wszystko na nasz grajdoł, ale tak jest w całym praktycznie świecie. Od tego ciemnogrodu tak bardzo nie odbiegamy. :D

Dzięki WIELKIE !!! i KTO TU JEST DEBEŚCIAK !?

Pozdrawiam, i jeszcze raz dzięki ! Fota super !

Edytowane przez Erin
  • Like 3

Daniel czy to czasem nie jest podbierak Jaxona? Na pstrągi z takim czymś? 

Ty buraku !

:)

Sam jestes Boorack ;)

Jasne ze nie!

To BYL podbierak JVS (Raven).

Byl, bo juz byl tyle razy cerowany od rozrywania na galeziach, ze od tego weekendu zastapil go nowszej generacji tez podbierak JVS.

Oczywiscie siatka gumowa, bezwezlowa ;)

Teraz mam taki :

50+2000.JPG

• Like 7

W ubiegłym stuleciu kiedy byłem wyraźnie młodszy najlepsza kuracją odchudzającą było właśnie pstrągowanie, które w momentach amoku czyli w kwietniu wyglądało mniej wiecej tak: budzik na 2-00 o 3 wyjazd, godzina w drodze potem dojście do miejcówki także ok godziny, sniadanie na przedświcie i do boju. O 10 spadówa do firmy, praca do 16 i do domu spać. Po tygodniu takiego maratonu waga też pokazywała mocno inny wynik niż zazwyczaj ;) tylko gęba wyglądała 10 lat starzej  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 1

@Guzu

przepiękne ryby , ten w podbieraku to dopiero smok i to na sandaczowego wobka hehe ale wiem że przynęty typu Rapala Original smakują Kropeczką, jak nic nie skutkuje ;)

ja ostatnio próbuję z muchą ale szału nie ma, w ogóle siadły coś te pstrągi, czekam na maj

pozdro i dalszych sukcesów

• Like 1

Widze ze co niektorzy nie proznoja, wiec sle moje Gratulacje!

Ja wczoraj z kumplem 2 wypad na kropaski i koncowy wynik nie wypad tak najgorzej ale jak zwykle pogoda nas nie rozpieszczala. Maluchy braly ostro i agresywnie wieksze ryby z kolei byly bardzo chimeryczne i czesto nie reagowaly na nic a wrecz spierdzielaly przed wabikami. W ktoryms momencie udaje mi sie osemka @Bobesku skusic moja zyciowke. Pstrag spokojnie przekroczyl 50cm, wysoki w grzbiecie z potezna glowa ale jak to w zyciu bywa po chwili spina sie zostawiajac mnie z rozdziawiana gemba.. Ryby najlepiej reagowaly na 2 meppsa w lorze miedzi z punktami lub bez. Na koniec dnia mielismy we dwoch 55kropkow, 3 Lipienie i 2 klonki i znow masa okoni ktore powoli staja sie dosc uciazliwe. Niestety tym razem bylo sporo maluchow i mimo ze nie zapomnialem karty nie bylo co cykac. Wrzuce kilka wybranych fotek glownie z komorki i w tym najwieksza rybke wyprawy zlapana przez mojego przyjaciela.

Nastepna wyprawa na pstragi odbedzie sie za ok 4 tygodnie tym razem ale w nieznane ale wczesniej pomecze esoxy z lodeczki bo 1.5 mam rozpoczecie sezonu :)

SPRZET:

Evergreen Temujin The Firangi

Daiwa Certate finesse custom

Linka FC dead or alive firmy nogales

Wabiki: Illex Middia, DL Stout; Sliz @Bobesku, Obrotowka mepps 2

post-48077-0-19203800-1397902656_thumb.jpg

post-48077-0-15723600-1397902793_thumb.jpg

post-48077-0-33782100-1397902813_thumb.jpg

post-48077-0-45766100-1397902834_thumb.jpg

post-48077-0-21984500-1397902950_thumb.jpg

Edytowane przez Predatorhunter
  • Like 10