c1esla Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Graty Michał , fajnie połowiłeś !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 43 cm kropka w pijawkach ;-) , ale nie na pijawkę ;-) . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 sarniok witam no panie ładny gratulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Witam, W polowie tegorocznego kwietnia mialem okazje trafic bardzo dobry poranek nad moja pstragowa woda.Jego "bardzo dobrosc" polegala na tym, ze bylo szaro - mgliscie, a slonce wyszlo dopiero w poludnie.Taka pogoda w tej czesci Hiszpanii, gdzie uganiam sie zwykle za pstragami, to rzadkosc. Moglo zwiastowac to spotkanie z dobra ryba. I tak tez sie stalo. Woda tracona, pierwsze kontakty z rybami mialem na wirowke trojke z mlecznym skrzydelkiem.Miejsce miedzy dwoma niewielkimi kaskadami kamiennymi. Dosc szeroko. Pojedyncze dziury wymyte w skale pomiedzy plytkimi blacikami.W takie miejsca warto trafic wlasnie w taki poranek. Gdy szaruga (wzgledna) i brak slonca dodaja animuszu mieszkancom rzeki. Po kilku rzutach na metrowym dyszlu zameldowal mieszkaniec plci zenskiej 64 cm .Zjadla Rapale Long Cast 10 cm w kolorze Chub. Jedna szybka fotka i powrot do wody miedzy kaskadki - moze sie jeszcze kiedys spotkamy. ççÇ PozdrawiamGuzu 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Gratulacje... piękny klocek... Daniel powinieneś zorganizować jakiś złocik nad twoja woda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Gratulacje... piękny klocek... Daniel powinieneś zorganizować jakiś złocik nad twoja woda Nad TA wode, jak mi sie zdarzylo raz czy dwa zabrac kogos to tylko w worku na glowie i z wylaczonymi GPS i telefonami Takze... Dzieki za graty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Takiej wody tosię pilnuje i trzeba uważac by nawet przez sen o niej nie mówic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Od czasu SE 2012 bardzo lubię Long Casty, te większe Hol z metra - to musiało być coś! Ryba miażdży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Od czasu SE 2012 bardzo lubię Long Casty, te większe Hol z metra - to musiało być coś! Ryba miażdży Te wieksze to 16tki czy 10tki wlasnie ? 10tki maja prace "nie na male ryby".Nie trzesa sie, nie migocza. Myszkuja dosc szeroko na plytkim zanurzeniu.Do tego lotne i kolorystycznie trafione. Nie dziwie sie, ze przestali je produkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 wieksze to chyba 13tki - mam chyba jeszcze z jedna moze dwie ale u mnie jakoś nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) LC 12. "Oszczędna" praca, super robiły nocami, w takim półświetle. To kawał woblera, pstrągi reagowały na nie z dużą agresją, więc brania brawie zawsze były atomowe. Edytowane 6 Maja 2014 przez krzysiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 wieksze to chyba 13tki - mam chyba jeszcze z jedna moze dwie ale u mnie jakoś nie robią Czyli 12tki LC-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 no - blisko byłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 LC 12 Kiedys, podczas poszukiwan LCekow. Trafilem na jakas wersje z 3 kotwicami Myslalem wlasnie, ze piszesz o tych. Poszperam za tymi dlugasami LC i wstawie link...jak znajde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 12tkahttp://www.ebay.com/itm/Rapala-LC12-LC-12-BH-Blue-Herring-LC-Long-Cast-Lure-NIB-/201082379105, http://www.pirania-sklep.pl/woblery/rapala/-_long_cast/12cm/long_cast_-_gold_fi_red-_12cm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 i jeszcze taki tam przekrój LC-10 http://www.lakemichiganangler.com/store/Rapala_Long_Casting_Minnow.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 O to to. Tylko kotwice zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) O to to. Tylko kotwice zmieniam. Ciekawe, ze ja tez Juz widze rozwiniecie tematu we wpisie powyzej.Znaczy sie, ze musze dolozyc kolejnego smialka do mojego arsenalu Edytowane 6 Maja 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Nad TA wode, jak mi sie zdarzylo raz czy dwa zabrac kogos to tylko w worku na glowie i z wylaczonymi GPS i telefonami Takze... Dzieki za graty Ostatecznie mógłbym to zaakceptować. .. później po lowienie nawet upić się mogę aby tego nie pamiętać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 LC 12. "Oszczędna" praca, super robiły nocami, w takim półświetle. To kawał woblera, pstrągi reagowały na nie z dużą agresją, więc brania brawie zawsze były atomowe. Odnosnie atomowych bran...Inna kwietniowa historia (tydzien pozniej). Ponizej zaprezentowany jegomosc wzial na krotkim dyszlu w ciezkim technicznie miejscu, na przewezeniu i walka byla pol w powietrzu - pol w wodzie.Wabik zostal skasowany. Doslownie.Po takim tancu, wobler Rapala F-11 zaprezentowal sie w stanie nie nadajacym sie do uzycia Stelarz wyrwany z ogona na dlugosci 2 cm "Pewnie poszla dzwignia". Zaciety byl w nozyczki. P.S. Zdjec woblerowi nie robilem. Przeszedl do historii pstragowych podchodow 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Niezły marmur Łowiliśmy w na te woby dlatego, że mam przekonanie, że w nocy lepiej reagowały na duże. Woda płytka, tak płytka że o co większe głazy waliliśmy silnikiem, a zdarzało się i osiąść pontonem. Co ciekawe, w nocy z rzutu nie było efektów. W dzień - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Nad TA wode, jak mi sie zdarzylo raz czy dwa zabrac kogos to tylko w worku na glowie i z wylaczonymi GPS i telefonami A co to za problem łowić ryby z workiem na głowie?!? Bez to każdy jeden potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 no no Guzu prze ryby , też chcę takie !!! , ale nie wiem czy u mnie pływają takie byki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 no - blisko byłem Bardzo blisko Wczoraj mierzyłem LC12 i ma nieco poniżej 13cm, mierzyłem LC10 i ma ciut powyżej 9cm. I bądź tu człowieku mądry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Rzeka Wharfe, ponizej Bolton Abbey. Kij na blanku T2SP843-2, TP2000 05, zylka 0.18 Ownera, przyneta-zolty twister+glowka 3g 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi