drag Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dobrze, ze nie lowie w maju takich kabanow, znaczy to ze nie jestem frajerem Eee tam.Za możliwośc spotkania z takimi pstrągami to ja bym mógł zostać frajerem z całym dobrodziejstwem inwentarza,nawet i w maju . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Niezrażony niepowodzeniem podczas przedpołudniowego spontanicznego wypadu, ucieszyłem się na propozycję popołudniowej sesji zarzuconą przez tatę. W porównaniu do poprzednich mizerny, ale ucieszył bardzo https://www.youtube.com/watch?v=Im13tNkcbko&feature=youtu.be 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Gratulacje i fakt , taki widok cieszy. Edytowane 14 Maja 2014 przez rd1_68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 No miejscóweczka ideał :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Michał super kropek graty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Niezrażony niepowodzeniem podczas przedpołudniowego spontanicznego wypadu, ucieszyłem się na propozycję popołudniowej sesji zarzuconą przez tatę. W porównaniu do poprzednich mizerny, ale ucieszył bardzo Teraz już nic nie będzie takie samo I tak ładny kluch. Ja w tym sezonie jeszcze nie miałem czterdziestaka doholowanego do ręki. Koszmar jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Jak to ma być mizerny pstrąg, to ja mogę nie schodzić poniżej takiej mizernej średniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Chłopaki,normalnie duże graty za takie "kropaski" !!! W prawdzie u mnie do "dnia kobyły" to trochę zabrakło ale i tak nie ma co narzekać !!!Pojechałem po "40+" a tu taki fuks.[ też się liczy ]. Pogoda w tym dniu nie rozpieszczała : przelotne opady [ a raczej lanie wody z wiadra !!! ], wiaterek - w dobrych porywach, pioruny też były !!! ,woda w oczach podchodziła do góry po wcześniejszych opadach. [ ale cóż to dla mnie za przeszkody ]. Zajechałem,rozłożyłem się,krótki marsz na wybrane "miejscówki" no i możemy zaczynać machanie. Parę rzutów i mały brzdąc capną wira. Zmiana miejscówki no i jest puknięcie !!! [ tutaj pstrąga nie wyjąłem ]. Następnie jakiś czas cisza. Nie daję za wygraną i wracam po jakiejś godzinie " na puknięcie !!! ". Tym razem wobler idzie w ruch. Parę przepłynięć i jest fajne "stuk".Zacięcie,przytrzymanie i już wiadomo,że coś "bolszoje !!!" dynda się po drugiej stronie zestawu. Po 3-4 min. podbierak idzie w ruch i zdobycz ląduje na brzegu. Szybka ocena wzrokowa daje 50 +. Parę ujęć i do zobaczyska za parę miechów !!! [ może ].To są "obydwa" sprawcy zamieszania: U "pitera" to choć parę czerwonych kropek jest !!! [ fajne ]....no i kabanek ładnie wygląda z nimi, a u mnie co ??? Żadnej plamki czerwonej !!! Do zakończenia łowienia w tym dniu jeszcze parę 30+ padło,ale po tej "50" to chyba za bardzo byłem rozkojarzony ,bo nic nie mogłem dociągnąć do podbieraka !!! Sprzętowo to tak jak widać,talonik spokojnie daje radę w duecie z "vintage custom" 2500R.Trochę wirem,trochę woblerem,no i coś tam się łapie. P.T. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Wysyp KABANOW w watku robi wrazenie! Gratuluje dla Lowcow. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 No to Piotrek jeszcze raz oficjalne gratulacje nowego PB skoro juz postanowiles sie ujawnic ;-) ....nie dosc ze na mojego woblera to jeszcze sam pojechales :-) :-) :-) .... ....a w GP i tak sie nie bedzie liczyl bo nie ma kropek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Piotrek Wielkie Graty , Ryba Bogactwo !!!!! bardzo gruby majowy , Kaban !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Chłopaki,normalnie duże graty za takie "kropaski" !!! W prawdzie u mnie do "dnia kobyły" to trochę zabrakło ale i tak nie ma co narzekać !!!Pojechałem po "40+" a tu taki fuks.[ też się liczy ]. Pogoda w tym dniu nie rozpieszczała : przelotne opady [ a raczej lanie wody z wiadra !!! ], wiaterek - w dobrych porywach, pioruny też były !!! ,woda w oczach podchodziła do góry po wcześniejszych opadach. [ ale cóż to dla mnie za przeszkody ]. Zajechałem,rozłożyłem się,krótki marsz na wybrane "miejscówki" no i możemy zaczynać machanie. Parę rzutów i mały brzdąc capną wira. Zmiana miejscówki no i jest puknięcie !!! [ tutaj pstrąga nie wyjąłem ]. Następnie jakiś czas cisza. Nie daję za wygraną i wracam po jakiejś godzinie " na puknięcie !!! ". Tym razem wobler idzie w ruch. Parę przepłynięć i jest fajne "stuk".Zacięcie,przytrzymanie i już wiadomo,że coś "bolszoje !!!" dynda się po drugiej stronie zestawu. Po 3-4 min. podbierak idzie w ruch i zdobycz ląduje na brzegu. Szybka ocena wzrokowa daje 50 +. Parę ujęć i do zobaczyska za parę miechów !!! [ może ].To są "obydwa" sprawcy zamieszania: DSC01621.JPG U "pitera" to choć parę czerwonych kropek jest !!! [ fajne ]....no i kabanek ładnie wygląda z nimi, a u mnie co ??? Żadnej plamki czerwonej !!! DSC01622.JPG Do zakończenia łowienia w tym dniu jeszcze parę 30+ padło,ale po tej "50" to chyba za bardzo byłem rozkojarzony ,bo nic nie mogłem dociągnąć do podbieraka !!! Sprzętowo to tak jak widać,talonik spokojnie daje radę w duecie z "vintage custom" 2500R.Trochę wirem,trochę woblerem,no i coś tam się łapie. P.T.No Piotruś graty,w końcu musiało do tego dojść,bo wiedziałem że ta ostatnia seria będzie łowić nie przeciętnie .Worek z piędziesiątkami rozwiązany Graty też dla wszystkich majowych łowców lorbasów,sześćdziesiątka na muchę -masakra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Piotrek gratulacje, zasłużyłeś, ale jak czocho napisał i tak się nie liczy, bo brak czerwonych kropek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Piotrek gratulacje, zasłużyłeś, ale jak czocho napisał i tak się nie liczy, bo brak czerwonych kropek .Bo to typowy Angielski brow,tylko made in PL Liczy się podwójnie,bo gruby jak karp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Bo to typowy Angielski brow,tylko made in PL Liczy się podwójnie,bo gruby jak karp. Tak gwoli scislosci- jak juz to szkocki, angielskie maja czerwone kropki Ryby piekne, gratuluje wszystkim mocno i serdecznie. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Tak gwoli scislosci- jak juz to szkocki, angielskie maja czerwone kropki Ryby piekne, gratuluje wszystkim mocno i serdecznie. BujoTe które ja łowiłem w ok.londynu nie miały czerwonych kropek ,były krótkie i grube,ale to pewnie zależy od cieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Te które ja łowiłem w ok.londynu nie miały czerwonych kropek ,były krótkie i grube,ale to pewnie zależy od ciekuKoło Londynu włączając większość potokow kredowych jak Test znalezienie naturalnych ryb jest prawie niemożliwe. Zarybiano i zarybia sie na potęgę bo mięso musi być i skutki sa takie a nie inne. Niby od paru lat stawia sie w wielu miejscach na triploidy ale na wiele rzeczy juz za późno. W Polsce mamy szanse nie popełnić takich błędów ale jest ona bardzo niewielka Szkockie pstragi sa rozsiane po całym świecie, Nowa Zelandia, Kaszmir to tylko niektóre przykłady. W odróżnieniu od naszych potrafią sie znacznie szybciej aklimatyzowac i nie maja takich wymagań co do tarla. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Siema dzisiejszy wypadzik za kropkami zapowiadał się cudnie po długim deszczu woda się dobrze trąciła i troszkę podniosła czułem rybę i udało się siadła Samiczka, która mimo braku jednego oka (zamglone zarośnięte błoną) całkiem przyjemnie zebrała wobka w rynnie i dała nieźle popalić (nie ma to jak maj) kilka fotek : szybki pomiar wskazuje 43,5 i do wody sprzętowo: - Robinson Cortez LIght Spin 245 , 8-20 g- Shimano Super Aero GTM 3000- żyłka STROFT 0,22- wobler Hand Made który dostałem od kumpla Edytowane 16 Maja 2014 przez c1eśla 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Zima wzialem sie za lekture ksiazki "Co zjada pstrag?" A dzis pod wieczor pewna ryba mi odpowiedziala na to pytanie : Otoz pstrag zjada wszystko! Albo przynajmniej zjada tyle, by tak wygladac... Antal co sie zowie Dal popalic, oj dal . Ale ciekawe czemu bez wyskokow nad wode Edytowane 20 Maja 2014 przez Guzu 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) @Guzu , zatkało mnie ale ryba !!!! GRATKI przez Wielkie G masakra mierzyłeś ? no te Wielkie wiem z doświadczeń znajomych bo mi nie było jeszcze pisane takie zapiąć , walczą raczej w wodzie nie nad nią Edytowane 16 Maja 2014 przez c1eśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 @Guzu , zatkało mnie ale ryba !!!! GRATKI przez Wielkie G masakra mierzyłeś ? no te Wielkie wiem z doświadczeń znajomych bo mi nie było jeszcze pisane takie zapiąć , walczą raczej w wodzie nie nad nią Te calkiem duze skacza calkiem dzielnie - zaufaj na slowo Ryba 59 cm mierzy.Jedna fotka i z powrotem do rzeki. Juby pewnie myslal, ze sie zdrzemnal po jedzeniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Guzu, a czemu Ty nigdy nie paczysz w ekran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Guzu, a czemu Ty nigdy nie paczysz w ekran?Za słabe szkło Edytowane 16 Maja 2014 przez Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Guzu, a czemu Ty nigdy nie paczysz w ekran? rózgaś .... litości... nie podkreśliło Ci na czerwono tego paczenia ? Daniel, ten to zdecydowanie przesiadywał w jakimś jeziorku i pałaszował drobne karpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Guzu, a czemu Ty nigdy nie paczysz w ekran?Krotko te ryby mam w rękach. Chce się na nie napatrzec 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi